Термин Юли 2022

• 50 235
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
И аз днес бях на преглед, отговаряме си на 10с. 2д.
Сърчицето си бие все така добре ❤
Видяхме малки ръчички и краченца.
Записаха ме на ЖК, взеха нужните проби за изследвания (кръв,урина).
Следващият понеделник ще вляза в болницата да полежа 3 дни за да взема болничен.

# 376
Здравейте, вече смятам, че и аз мога да се запиша, въпреки, че ви чета от момента, в който разбрах, че съм бременна. Та след втория преглед вчера съм в 8 седмица и чухме сърце, нещо, което доста ме успокои предвид проблемите ми с яйчниците. Според календара ми изчислява термин 15.07, което пак ме съмнява, тъй като МЦ никога не ми е бил от редовните. Следващия ми преглед е на 11.01, като ми предстоят всички изследвания, записване по ЗК и най- сложното за мен избор на лекар и съответно болница. Сегашният ми лекар, ми препоръча Света София и д-р Гогова, но ми се иска и други предложения.
 Да споделя малко и за мен, на 29г. съм, от София и това ми е първа бременност, за която имам изключително много въпроси и голяма доза страх, но благодарение на темата, намирам доста отговори, за което съм ви много благодарна.

# 377
Здравейте
Разписвам се и след днешния преглед. Имам чувството, че доста често ходя, и то си е така де, на 2 седмици, но надявам се всичко напред да е наред.
Когато го видях днес ми се стори много по-голямо от преди две седмици. Heart Миналия път ми приличаше на малко динозавърче, а днес вече на по-оформено човече. Heart
По календар съм 9+2г.с, но вече върви с една седмица напред и по ехограф съм 10+2г.с. Според доктора всичко е наред, за момента се развива перфектно. Чух сърчицето отново. Heart Видях крачета. Даде ми схема за спиране на Медрола, останалите за кръвта ги продължавам, защото артериите не са напълно отпушени. Кръвотокът е добре. Каза ми много разходки, защото за момента плацентата е предна, но има време и да не го мисля от сега. Дано да се вдигне и пак да си родя нормално.
Записах час за ФМ и БХС на 21.12. Heart

Fillme, все така добре да се развива. Завид, че пускат и мъжа ти с теб. При нас даже и в чакалнята не може.  Това е толкова хубаво да имаш подкрепата му, а в тази ситуация е ужасно бащата да не може да изживее полагащите му се емоции. С първата бременност беше с мен при установяването на бременността, ФМ и още куп прегледи. Никога няма да забравя как се вълнуваше наравно с мен и как се разплака, когато разбрахме пола заедно. В дена на раждането беше неотлъчно до мен през целия ден, а при самото раждане отпред пред залата и веднага след това го пуснаха.
А сега...каквото му подам като информация. Не може да усети, да види с очите си това, което усещам аз. Знам, че ситуацията е такава, но това не пречи да ме е яд.

MelissaY, радвам се за добрите новини и при теб. Леле, направо бях изключила, че трябваше да се влиза в болницата за да вземеш болничен. В тази ситуация е толкова рисковано. Спомням си, че преди ходих сутрин и на обяд ме пуснаха, но друго не си спомням. Напиши как е било при теб после.

N0Ham3, добре дошла и лека бременност!

# 378
Мен пък само ме "водиха", че съм в болница миналата седмица. Никой не ме е карал да лежа. Това е някаква абсолютна глупост, предвид обстановката в болниците. Казаха ми само да не мърдам много от града, ако се наложи да ме викнат. Е - не се наложи. 🙂

# 379
Здравейте, бъдещи Мами!
Нова съм тук, но покрай всички премеждия доста следих темите тук и има изкл.  ценни съвети.
Записвам се в Юлската тема, с предполагаем термин на 25.07. (7+4 г.с).
Искам да попитам има ли някоя от вас на терапия с фраксипарин и какви други изследвания се правят за дозата? Също витамин Д от какъв вид пиете (в случай на недостиг) и от коя седмица може да се започне.
Видях, че някои от вас имат противогрипна ваксина: В коя седмица може да се постави? И случайно да знаете в коя аптека е налична?
Благодаря на всички отзовали се! Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 21:27 от Lavinka

# 380
  • Замък сред облаците
Привет, ако НМХ терапията е профилактична (дози 0.3, 0.4) контрола се прави 15-16 г.с. Анти Ха, д-димер, аПТТ, протромбиново време, протеин С мисля че бяха изследванията (анти Ха се прави в НКБ и Токуда само). При терапевтична НМХ доза (от 0.6 нагоре) следенето е по-често и се определя с хематолога.
Витамин Д при дефицит се почва незабавно, повечето лекари изписват вигантол, но аз не видях полза от него при 6 месеца прием и минах на орален спрей, има и други варианти разбира се.
За противогрипната виж в Софармаси или питай ЛЛ.

Последна редакция: ср, 08 дек 2021, 21:51 от АА

# 381
Момичета, за съжаление аз напускам групата ви. Бъдете живи и здрави, както и малките същества живеещи във вас. При мен се получи спонтанен аборт, но явно така е било писано.. Ще продължаваме напред 😘

# 382
  • Замък сред облаците
Съжалявам за загубата, Ситигърл! Не увесвай нос, ще се наредят нещата! Ако ти трябва информация и подкрепа, виж темата за кюретаж и забременяване след това, там сме писали и момичета със спонтанен и медикаментозен аборт също. Може да ти е от помощ.
Леко възстановяване и подкрепа от мъжа ти ти желая!

# 383
Миличка Citygirl1, много съжалявам.
Не унивай твърде много. Остави в сърцето си място отново бързо да си в редиците на бременните.
Прегръдки

# 384
Citygirl1 😢

Проклет първи триместър!

# 385
Здравейте, момичета! Не съм се включвала скоро, но имах неприятни моменти. Преди 2 седмици, отивайки до тоалетна видях, розова кръв, за която знам,че е лош знак. От там веднага в местното АГО, където лежах 5 дни на системи, инжекции и лекарства. Кърменето спря за няколко дни, като цяло не беше обилно и по- скоро премина в кафеникаво. И до днес ту изчезва, ту пак се появява - оскъдно е, но всеки ме държи на тръни. Пия дуфастон 3×1 и но шпа и съм си вкъщи. През повечето време лежа... Вчера бях на преглед и доктора ме увери, че за момента всичко е наред, зацапването щяло да спре... надявам се да е скоро. Знам, че каквото и да е кървене и зацапване по време на бременност не е нормално, но и че много жени го имат за дълго и все пак имат щастлив финал. И все пак имам и радостни новини - бебчетата ми са две! Много съм щастлива! Доктора ми ги показа как се шават Simple Smile В 10 г.с. съм измери ги 2.8 см. Та засега това е от мен, че малко се улях в разказите Simple Smile И един въпрос за финал - от вчера пия витамини Премама дуо видях, че в тях ма фолиева киселина, аз до момента си приемах Неофолик мета, но забравих да питам доктора да го спирам ли, щом започвам витамините...ако някой може да се включи със съвет ще се радвам. Бъдете здрави! Ще следя темата по-редовно вече и се надявам заедно да имаме happy end ♥

# 386
  • Замък сред облаците
Привет, мисля че щом са двечки няма проблем да пиеш за момента и неофолика и комбинираните, щом там е само форма ФК - стига да нямаш мутация обаче, че тогава блокира усвояването на метилираната. Дано скоро премине зацапването, обаче ако продължава - питай дали да не ти увеличат дозата прогестерон.

# 387
Здравейте момичета, някой Взе ли си направлението за женска консултация? Иска ми се да сравним, тъй като имам чувството, че не ми издадоха правилния документ.

# 388
Здравейте момичета, някой Взе ли си направлението за женска консултация? Иска ми се да сравним, тъй като имам чувството, че не ми издадоха правилния документ.

Аз да.

# 389
  • София
На мен също са ми предписали Неофолик + Витамини, които съдържат фолиева киселина. Питах за всеки случай лекаря и ми потвърди, че няма проблем и да си ги пия и двете.

Здравейте, момичета! Не съм се включвала скоро, но имах неприятни моменти. Преди 2 седмици, отивайки до тоалетна видях, розова кръв, за която знам,че е лош знак. От там веднага в местното АГО, където лежах 5 дни на системи, инжекции и лекарства. Кърменето спря за няколко дни, като цяло не беше обилно и по- скоро премина в кафеникаво. И до днес ту изчезва, ту пак се появява - оскъдно е, но всеки ме държи на тръни. Пия дуфастон 3×1 и но шпа и съм си вкъщи. През повечето време лежа... Вчера бях на преглед и доктора ме увери, че за момента всичко е наред, зацапването щяло да спре... надявам се да е скоро. Знам, че каквото и да е кървене и зацапване по време на бременност не е нормално, но и че много жени го имат за дълго и все пак имат щастлив финал. И все пак имам и радостни новини - бебчетата ми са две! Много съм щастлива! Доктора ми ги показа как се шават Simple Smile В 10 г.с. съм измери ги 2.8 см. Та засега това е от мен, че малко се улях в разказите Simple Smile И един въпрос за финал - от вчера пия витамини Премама дуо видях, че в тях ма фолиева киселина, аз до момента си приемах Неофолик мета, но забравих да питам доктора да го спирам ли, щом започвам витамините...ако някой може да се включи със съвет ще се радвам. Бъдете здрави! Ще следя темата по-редовно вече и се надявам заедно да имаме happy end ♥

Общи условия

Активация на акаунт