Термин Юли 2022

• 50 243
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
Освен тези съставки се оказва, че и още много други са вредни или не се препоръчват. 😬

# 361
За туй мацате с кокосово масло! Айде от мен да мине и един шампоан на 2-3 дни 😄

# 362
Имайте предвид, че кокосовото масло е с висок комедогенен индекс- т.е запушва порите и не е подходяща за мазна и проблемна кожа, защото ще я влоши. За хидратация може кремове с хиалуронова киселина, тя е една от малкото разрешени по време на бременност.

За шампоаните и аз все още търся подходящ за чувствителен скалп, който да няма вредни съставки, но и да не ми се бели скалпа от  него.

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 21:01 от mexicana___

# 363
  • Замък сред облаците
За тяло много хубаво ми действат на Палмърс концентрирания крем против стрии с какаово масло и на Икаров масления комплекс за бременни. На Палмърс течния лосион ми мирише по-тежко и неприятно.

# 364
Благодаря за отговорите 🙂

# 365
  • София
Аз за тяло миналия път мажех само с маслото на Веледа Мама и нямам нито една стрия, а съм кльощава и имах огрооооомен корем и гъз накрая. Вчера се заредих отново с него. За лице ползвах до сега кремовете на Collagena, но тъкмо днес свърши и ще търся нещо друго. Със сигурност няма да е масло, че съм с мазна кожа и без това.. Аз имам проблем със запушване на носа, четох че заради хормоните лигавицата на носа набъбвала и само пръскам физиологичен разтвор ама има краткотраен ефект Sad

# 366
Десислава``, това беше често срещано в старата ми тема. Мамите докрая си откараха така със запушен нос и много ги мъчи. Нищо не помагаше. И аз имам увеличена секреция. Аз мога да предложа 2 неща. Спри всякакви млечни и питай лекар за хомеопатия например алиум цепа.

# 367
  • Замък сред облаците
За запушен нос научих един трик миналата зима - памуче с чисто бадемово масло за 10-15мин във всяка ноздра. Отпускало лигавицата Simple Smile Аз го пробвах при хрема, действа положително.

# 368
  • София
Без млечни съм загубена .. и миналата бременност и тази ме кара на мнооого кисело мляко, от всякакви животни 😄 Но другите неща ще пробвам, благодаря. Към момента сегашната ми бременност абсолютно нищо общо с предишната. Винаги ми е било чудно майки като го казват и съм се чудила колко пък да е различна. Еми ей на, сега разбирам какво са имали предвид.

# 369
За шампоаните и аз все още търся подходящ за чувствителен скалп, който да няма вредни съставки, но и да не ми се бели скалпа от  него.
Аз си поръчах от Сапунена Работилница и сън много доволна понеже са с естествени съставки  . А съм доста капризна към шампоани по принцип. Ако искаш ги разгледай

# 370
Shu34, Eskimos4e, добре дошли! Лека и спокойна бременност и на двете!

За тяло аз си поръчах кокосово масло, но още го чакам. С първата бременност ползвах на Maternea за бременни.

За тампон с бадемово масло и аз знам, само че за течащ нос.

# 371
Здравейте . Няколко въпроса относно изследванията. На 29ти декември ми предстои ранен скрининг в 13та г с. , включващ ехограф и взимане на кръв от майката , изследваща се за даун,едуардс и т.н. ( с предната ми бременност на това нещо му казваха фетална морфология и ми го правиха ако не се лъжа в 16та г.с.) също ме гледаха на ехограф и ми взимаха кръв за изследване.  Нещата или нещо са се променили или аз съм изостанала доста...та от тук въпроса,по мои спомени тогава (2015г.) заплатих мисля че 60лв за ехографа и 100-120лв за кръвните изследвания ( тогава ги правих в Плевен , Света Марина- ехографа . И в медицински университет- кръвните ) Сега ще ги правя при Николай Славов в Авис Медика -Плевен . Нямам идея какви са цените,но ровейки из нета чета за нещо от порядъка на 600,700лв и т.н. Моля запознатите да разяснят ,а останалите извинете невежеството ми Simple Smile

# 372
  • Замък сред облаците
От 2018 насам БХС се дотира по някаква програма и не се заплаща, ако се прави в 5те национални генетични лаборатории. Това включва кръвните изследвания само. Раната фетална морфология, която е ултразвуков преглед и измерване на кости, органи и образно установяване дали всичко е наред с плода варира от 60 до 200 лв в зависимост от града и специалиста. Ако БХС се прави в клиника, се плаща по цени на клиниката, НО имайте предвид че пак пращат изследванията и получавате резултатите от генетичните лаборатории и реално си плащате обслужване в клиника, нищо повече. 600-700 лв няма как да струва никъде БХС, в София примерно частните клиники таксуват 35-50 лв някъде без ултразвуковия преглед.

Петте национални генетични лаборатории са в Майчин дом София, УМБАЛ Св Георги Пловдив (помещава се в сградата на МУ, мисля), УМБАЛ Георги Странски Плевен (помещава се в сградата на МУ), УМБАЛ Св. Марина Варна (лаборатория медецинска генетика), УМБАЛ Ст. Киркович Стара Загора (пак катедра генетика към МУ- Ст.Загора). По принцип в другите градове, ако докторите насочват за БХС изследване, взимат кръв и я пращат в същите лаборатории.

И за удобство:
Плевен http://umbalpleven.com/struktura/konsultativno-diagnostitchen-bl … tsinska-genetika/
София http://genetika.maichindom.com/
Варна https://www.svetamarina.com/index.php?go=c&id=8
Пловдив https://www.unihosp.com/?menu=structure#OMG
Стара Загора http://uni-sz.bg/truni3/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81/%D0%BB%D … 1%80%D0%B8%D0%B8/

И да се допълня, да е пределно ясно: Само и единствено тези лаборатории са оторизирани да правят биохимичен скрининг на бременни жени. Тук се измерва риска от Даун, Едуардс и Патау, както и риска от прееклампсия на база на наличния и изследван геном българки и сравнителен анализ на показателите от кръвните изследвания и образната диагностика. Алтернатива са пренаталните тестове, но и те, както и БХС не дават 100% гаранция, а са средно до 98% точност.
Имайте предвид че подобни изследвания не се правят от обикновените лаборатории. Единственият вариант за изследване на генетични аномалии на плода със 100% точност са хорион- и амниоцентезата, които обаче се инвазивни процедури с риск от загуба вна бременността и се правят в много крайни случаи.

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 14:26 от АА

# 373
Здравейте
Минах втория преглед днес. Моето мъниче вече е над 2 см. И както се надявах доктора пусна доплер и с ММ чухме сърчицето заедно. На 30 - ти декември ще ми е следващото ходене. Директно БХС и записване по ЗК + всички изследвания, които се пускат за картона и за БХС. Между другото освен кръвната група другите важат 6 месеца и някои мами се наложи да си ги подновят. Мен моето АГ ме увери, че няма да ме върнат и така и стана. Като отидох да раждам (вече с 5 см разкритие) никой не се заяде, че им е изтекъл срока.
Като видях въпроса за цената писах на доктора да го питам и той каза, че не знае и че ще ми кажат в Рамус. Не знам дали това означава, че няма да ме таксува за ехографския преглед и ще платя само кръвните изследвания.

# 374
Честито сърчице, fillme! Нека бие все така здраво и да расте мъничето!
АА, благодаря за изчерпателната информация както винаги!

Общи условия

Активация на акаунт