Термин Юли 2022

• 50 262
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2860591914180037& … =1887468861530730

Една хубава лекция за хомеопатията по време на бременност.

deska90 в първия пост мисля, че бях сложила точно какво направление трябва. Ако не се лъжа беше 3.9

# 391
Момичета, моля за съвет, особено от мамите,които вече са раждали.

Следя се при 2ма АГ, единият  от ин-витрото и тази,която по принцип ще ме поеме живот и здраве  след 3 месец.

На 30.11 преглед, изкараха ме 7с и 4д., днес преглед при другия лекар- 9с. и 2д.

Разбирам че евентуално имa разлика в апаратите, но 9 календарни дни излизат като 12 и бебокът е цели 2,5 см. Това нормално ли е ?

# 392
Melissa някъде пише ли "направление N 9"  или нещо такова. Аз знам че това е правилния документ и така съм казала на личната, но не знам как изглежда.

Сложила ми е диагноза МКБ -  Z34.8  и е отбелязала остро заболяване.

Здравейте момичета, някой Взе ли си направлението за женска консултация? Иска ми се да сравним, тъй като имам чувството, че не ми издадоха правилния документ.

Аз да.

# 393
  • Замък сред облаците
Момичета, моля за съвет, особено от мамите,които вече са раждали.

Следя се при 2ма АГ, единият  от ин-витрото и тази,която по принцип ще ме поеме живот и здраве  след 3 месец.

На 30.11 преглед, изкараха ме 7с и 4д., днес преглед при другия лекар- 9с. и 2д.

Разбирам че евентуално имa разлика в апаратите, но 9 календарни дни излизат като 12 и бебокът е цели 2,5 см. Това нормално ли е ?

Не е голяма разликата, даже е хубаво че е напред. Много зависи дали на двата прегледа са те гледали по еднакъв начин - с коремен или вагинален ехограф. Примерно с коремен по-често дава разлика назад, с вагинален е по-точно. Реално днес кой ден тряба да е? Имай предвид, че това е образно изследване и никога не е 100% точно, то и затова на ранната фетална се фиксира термин и на коя седмица и ден отговаря, и оттам нататък се следят нещата.

# 394
Момичета ще се побъркам. Свикнала съм да нося дънки и панталони с висока талия и вмомента всичко ми е адски неудобно. Няма как в 10та седмица да ми е пораснал колема но се чувствам като поничка подута. 😄 Има ли други със същата съдба , които да могат да носят само анцузи, побърквам се .

# 395
  • Замък сред облаците
Ааа, няма как - от 2 дена гледам коремът ми е с 1см пред гърдите Grinning 10+6 се водя днес. От един месец нося само ластични дънки и клинове, за да не ме стяга. Препоръчвам ластичните на LCWaikiki, които са с ластик на талията и без копчета. По-натам вече и тези дето са специално за бременни.
PS. Понеже Мексикана каза за килограмите, и аз съм 2.5кг надолу.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 12:13 от АА

# 396
Момичета ще се побъркам. Свикнала съм да нося дънки и панталони с висока талия и вмомента всичко ми е адски неудобно. Няма как в 10та седмица да ми е пораснал колема но се чувствам като поничка подута. 😄 Има ли други със същата съдба , които да могат да носят само анцузи, побърквам се .

Аз на фона на цялото повръщане съм отслабнала още, корем нямам, но и мен ме стягат дънките, защото ходя само с висока талия и  сега откопчавам копчето и хоп широк пуловер отгоре да покрива  Grinning

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 13:20 от mexicana___

# 397
Аз килограмите ги държа , но и аз на всички дънки разкопчавам копчето,но пак не ми е свободно и някои се смъква и ципа сам 😄.  А и сутиените ми стягат което също е ужасно май и такова ще търся..

# 398
  • Замък сред облаците
Имаше един трик за дънките - промушвате ластик през илика да стане като примка и захващате копчето - така дънките не се свличат, но и не стягат.
Ей така изглежда:

# 399
  • София
Аз съм 2 кг +, но се опитвам да кача 4 кг от лятото и все не ми се получава. Та са ми като подарък тези килограми. Имам страхотен апетит, хапвам си стабилно и корем имам. С предишната бременност също имах корем от самото начало, явно защото съм кльощава и личи много. Ще видя как ще го крия, решила съм на 10 януари да съобщя на работодателя. За момента нося широки рокли, поли, панталони и  дънки с висока талия. Най-често разкопчани, но с дълга риза отгоре... Дрехите за бременни са ми любими на Лидъл и между другото сега има клинове за бременни и чорапогащници за бременни. Също Waikiki харесавам, както и HM, но на промоция, че иначе са скъпички.

# 400
Използвам трика, който АА описа. Дънките ми стягат от 8 г.с., все още не съм качила нито килограм, така че определено е подуване. За по-напред, а и за сега, стават  и колани от еластичен плат, които се слагат над разкопчаните панталони/дънки и отгоре по-дълга блузка.
Скрит текст:

# 401
Оххх, повече от месец нося дънки и чорапогащници за бременни. Имам си коремче супер бързо този път, а и за да не ме стяга. Последното, което искам.
Вероятно има общо, че забременях само 9-10 мес след като родих… Тялото веднага се разширява този път.
Плюс огромния апетит, особено сутрин. Мъчи ме глад, ама буквално. Тези, които са свалили - ами Евала. Аз съм на припадък от глад сутринта.
Има ли като мен?

# 402
Апетит и аз имам, но нещо ме мога да реша какво ми се яде, от повечето неща все още ми е лошо. Понеже пия и дуфастон и след приема сутринта почва да ми се гади и съвсем не знам какво да ям..

Плюс огромния апетит, особено сутрин. Мъчи ме глад, ама буквално. Тези, които са свалили - ами Евала. Аз съм на припадък от глад сутринта.
Има ли като мен?

# 403
И аз си имам апетит сутрин и си хапвам. Макар, че свалих 3 кг, но то е защото намалих въглехидратите. Искам бебето да има здрав панкреас и това зависи от моето хранене. Снощи за първи път леко ми прилоша. Странно е...

# 404
Ох, аз си мечтая да мога да ям нормално, доста съм лакома по принцип, дано след някоя и друга седмица поотмине гаденето и повръщането.

Аз продължавам с въпросите след успех с цяла изядена вафла:

- Когато се уведомява работодателя, какъв документ e  необходим- стандартен абулаторен лист или нещо   по- специално?
- В коя седмица ще правите ранния фетален скрининг? При мен 12-13 седмица се падат точно по Коледа и НГ и  се чудя да се опитвам  ли в седмицата 29-31 декември или да оставя за след 4-ти януари/ тогава ще съм живот и здраве на границата между 13 и 14 г.с./Ако имате препоръчки за добър специлиаст по ФМ, ще се радвам да споделите за гр. София
- И последно, че се улях вече- някоя мисли ли да пропуска БХС, ако прави пренатален тест?. АГ-то каза че няма смисъл от БХС-то тогава, но аз нали съм недоверчива, още се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт