Термин Юли 2022

• 50 135
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
За работа по зъбите не е добре да се отлага, ако се рискува възпаление. Има упойки подходящи за бременни, ако това е основното питане. За фраксипарина не съм сигурна каква роля играе в случая, нали няма да вадят зъб и няма риск от кървене? Но по принцип на моя позната, която е в мартенската група, тя беше на аспирин и фракси и ѝ вадиха зъб в 5 месец, спряха аспирина за седмица, фраксито и него за 3 дни, пуснаха кръвни за хемостаза за деня на прегледа и ако те бяха ок (бяха) тогава щяха да пристъпят към вадене. Всичко беше наред, макар че доста я боля, че се беше възпалило мястото от отлагане.
Според мен иди на зъболекар да те види, да обсъдите ситуацията и той да прецени може ли да се отложи или не.

Буахаха, видях Соня горе и реших че пиша в юнската тема Grinning

Мерси Simple Smile няма да отлагам много, мисля без упойка да действам ако може.

# 676
И аз мисля, че няма проблем да отидеш на зъболекар. В тази връзка се сетих за приложението, което ползвам FEIA бременност, което е доста полезно, незнам дали го имате, но там има страшно много инфо относно позволени спорт, храна, лекарства и всякакви други неща. То е платено, еднократно се плаща 17-18лв и доколкото знам е разработено от медицински специалисти. Има информация и за документи и правата на бременните жени.

# 677
Привет 🌞 Днес бях на ФМ при д-р Павлова и с бебчо всичко е наред, дори ни казаха пола на 90%. Лекарката е страхотна, препоръчвам с две ръце. Обяснява много подробно, а и самата тя е много мила.

# 678
И аз имам зъби за правене. Моят зъболекар ми каза, че след 5та г.с.  вече може да действа, но заради празниците още не съм ходила, така че утре добре ме подсещате да се обадя.
krisstiA, в София ли е въпросната лекарка?

# 679
В София, в МЦ Марковс.
И аз имам зъби за правене. Моят зъболекар ми каза, че след 5та г.с.  вече може да действа, но заради празниците още не съм ходила, така че утре добре ме подсещате да се обадя.
krisstiA, в София ли е въпросната лекарка?

# 680
За кой град и от коя болница е тази д-р Павлова?

Привет 🌞 Днес бях на ФМ при д-р Павлова и с бебчо всичко е наред, дори ни казаха пола на 90%. Лекарката е страхотна, препоръчвам с две ръце. Обяснява много подробно, а и самата тя е много мила.

# 681
Здравейте, май не съм се разписвала в новата година. Да ни е много хубава годината и лятото да си гушкаме здрави бебенца!

Все още не съм се записала на ЖК, защото се колебая къде ще е най-добре да го направя, но мисля следващата седмица вече да действам. Чудя се дали да е в София или в моя град при АГ, при която си ходя. Така или иначе ще продължа да си ходя в София, но ми се искаше и тук да имам някой под ръка. А и за рутинните изследвания да не тичам все до София. Минусът тук ми е, че апаратурата й е стара, другото, което е не знам как седи въпросът с издаване на болничен от нея.

На никой не сме казвали все още, нямам и желае да го правя. Уж на родителите щяхме да изчакаме да мине първата ФМ, но още се дърпаме и отлагаме. С майка ми имам лош опит, след последния път, когато й бях казала да не казва на никого, но тя не може да си държи езика зад зъбите и после известно време й бях сърдита.
На останалите пък абсурд, ще разберат, когато родя, живот и здраве.
Имам си коремче и се опитвам да го крия с дрехи, но не знам докога ще успея. Дънки вече не нося, най-удобно ми е с клин за бременни. В нас си ходя свободно, но тръгна ли да излизам все се съобразявам какво ще облека, за да не ми личи.
На празниците бяхме с роднини, иначе съм ограничила контактите и други няма как да видят за момента. На пролет е по-вероятно. На сина ми се чудим кога да кажем. Той често ни подпитва кога ще си има братче.

За пазаруване не бързам изобщо. С първата бременност започнахме с покупките в 7 месец, сега се съмнявам по-рано. Имам си страх и не бих го направила от сега. Ще имаме доста неща от баткото, но няма да минем и без допълнителни. Пролетта ще има намаления, от които може да се възползваме, особено за по-големите неща като количка, обзавеждане, кош за колата и т.н. Честно казано ми е далечно още в съзнанието и не съм мислила за пазаруване.

Hope_DS, как си?

# 682
За много години, момичета!
Miss_Independent5, по-добре съм, благодаря! Вече съм вкъщи, почивам, основно лежа....Все още имам зацапване, за което лекарите ми казаха, че е от ниската плацента, която започвала за "мигрира" към 20та седмица...така че явно все ще съм си на тръни. Пия си лекарствата, почивам и така.... За капак от няколко дни имам едно гъделичкане на гърлото, което днес сякаш го няма но се появиха секрети...правих си тест за ковид - отрицателен е....ще видим. Надявам се всичко да има щастлив финал и лошите моменти да останат в миналото  Simple Smile

# 683
Пост мрън, мрън - реших да звънна в генетичната лаборатория да видя какво се случва с моето БХС, защото минаха две седмици. Оказа се че грешно са ми записали имената и резултатът ми е готов от 21-ви декември още, за един ден е станал. Добре че са добри, че ако не бяха сигурно щях да полудея 😂

Споделям, за ако на някой друг му се забавят, то си пише че за 3 дни излизат.

# 684
Днес ходих с бъдещата кака да ѝ пуснем кръв и урина. На годинката ѝ се полагат по ЗК. Та използвах да си взема и моите изследвания, които пусках на 30-ти. И БХС беше излязло. Водят ме с нисък риск. Изследванията са в норма. Не ми хареса хемоглобина макар да е над долна граница е близо до нея. Имам едни витамини с желязо и се чудя дали да не ги подкарам.
Miss_Independent5, аз с първата бременност много се чудех дали да не се запиша за ЖК в една клиника в друг град, но ЛЛ ме разубеди. Каза да се запиша за начало тук, че ми е под ръка пък по-нататък, ако реша ще го сменя. Така и направих.  Беше удобно, че лекаря е наблизо и на всеки преглед пускаше видеозона въпреки, че по ЗК имам право на 3. Така, че си изкарах цялата бременност при него и не го смених до края. Тази пак се записах при същия. 
Та искам да кажа, че е по-удобно ЖК, да ти е наблизо. Обикновено нямат проблем да дават болнични.

# 685
Fillme,  с Б12 си вдигам също успешно хемоглобина, ако желязото естествено не ти е много ниско и нямаш излишък на Б12. Днес и на мен ми излязоха кръвните и Д3 е в  норма, но паднало, а Б12 и то за 2 месеца пауза се е постопило.

# 686
Аз също имах тези колебания дали да избера място, което ми е близо и не е толкова натоварено, за да не се налага да се събирам с много пациенти на едно място или да подбера някое място, което се ми препоръчвали или за което съм чувала добри отзиви. Истината е, че и мен ме посъветваха същото, да започна на даденото място, пък ако се наложи да го сменя. Та ще видим какво ще стане, силно се надявам да не се наложи, но пък знае ли човек.
Иначе относно кръвните изследвания аз даже не си ги и получих :Д като звъннах ми казаха, че щом не са ми се обадили всичко било наред и така и не разпитвах повече.

# 687
Filme така реших да направя и аз. Днес ще отида до личната за направление за ЖК и ще се запиша тук, но ще продължа да ходя на прегледи и в София. Апаратурата й е стара, не мога да разчитам, че вижда всичко. А и съмнявам се да обръща внимание на дефицити на витамини, да ми следи кръвосъсирването и т.н. Насочила съм се към раждане в София, живот и здраве, така че за мен е по-добре докторът и там да ме наблюдава и познава. Ще ми е удобно и тук да имам някой под ръка.

И аз имам нужда да си пусна някои изследвания и мисля да го направя следващата седмица.

# 688
Fillme колко ти е хемоглобина? Моя е 111, но аз дори като не съм бременна ми е под границата винаги, имам лека анемия. Доктора вчера каза че резултатите са ми супер, да наблегна на месото.

Днес ходих с бъдещата кака да ѝ пуснем кръв и урина. На годинката ѝ се полагат по ЗК. Та използвах да си взема и моите изследвания, които пусках на 30-ти. И БХС беше излязло. Водят ме с нисък риск. Изследванията са в норма. Не ми хареса хемоглобина макар да е над долна граница е близо до нея. Имам едни витамини с желязо и се чудя дали да не ги подкарам.
Miss_Independent5, аз с първата бременност много се чудех дали да не се запиша за ЖК в една клиника в друг град, но ЛЛ ме разубеди. Каза да се запиша за начало тук, че ми е под ръка пък по-нататък, ако реша ще го сменя. Така и направих.  Беше удобно, че лекаря е наблизо и на всеки преглед пускаше видеозона въпреки, че по ЗК имам право на 3. Така, че си изкарах цялата бременност при него и не го смених до края. Тази пак се записах при същия. 
Та искам да кажа, че е по-удобно ЖК, да ти е наблизо. Обикновено нямат проблем да дават болнични.

# 689
Можеш да ядеш спанак, коприва, дроб за хемоглобина.

Fillme колко ти е хемоглобина? Моя е 111, но аз дори като не съм бременна ми е под границата винаги, имам лека анемия. Доктора вчера каза че резултатите са ми супер, да наблегна на месото.

Общи условия

Активация на акаунт