Термин Юли 2022

• 50 120
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Мами, чудя се как се открива прееклампсията? С някакъв специален тест ли е, има ли някакви симпроми. На мен не са ми пускали нищо подобно.

# 691
  • Замък сред облаците
Това за спанака е градска легенда. При дефицит да се взима добавка, с храна не се наваксва. А хемоглобинът има връзка и с б12, не само с желязото.

За прееклампсия - следи се има ли белтък в урината, кръвното на майката и ако не бъркам налягането на маточните артерии. С ДНК тест могат да се открият мутации предразполагаши към прееклампсия, но и без мутации може да се прояви. Следенето започва към 20 седмица, мисля. В общи линии ако има главоболие и високо кръвно веднага се пуска урина да се види има ли белтък.

# 692
  • София
Благодаря!
Това за спанака е градска легенда. При дефицит да се взима добавка, с храна не се наваксва. А хемоглобинът има връзка и с б12, не само с желязото.

За прееклампсия - следи се има ли белтък в урината, кръвното на майката и ако не бъркам налягането на маточните артерии. С ДНК тест могат да се открият мутации предразполагаши към прееклампсия, но и без мутации може да се прояви. Следенето започва към 20 седмица, мисля. В общи линии ако има главоболие и високо кръвно веднага се пуска урина да се види има ли белтък.

# 693
АА е права, дефицит с храна не може да се коригира. А дроб по време на бременностт не трябва да се консумира.

Освен кръвното налягане и белтъка в урината и подуването на длани и стъпала е симптом на преекламсия. Дори да бъде открита склонност не е сигурно, че ще се развие. А може и да се появи без да има предварително каквото и да било. Затова мерене на кръвно налягане е част от всеки преглед по време на бременност. Ако има отклонение се изследва урината. Аз съвсем накрая на първата бременност разбрах, че има нещо, защото станах сутринта на термина с подути пръсти на ръцете. Отидох в болницата и там откриха високо кръвно и белтък. Затова предизвикаха раждането преди да се развие преекламсията.

# 694
  • София
Аз с миналата бременност имах постоянно кървене и компенсирах със сок от червено цвекло и ябълки. По този начин до края си държах 120-130 без никакви сиропи и приеми на желязо. Червеното цвекло не е от най-приятните, но с яблълка и други плодове бива...

# 695
deska90, 124 е при референтни 120 - 160. Миналата бременност при 118 ми изписаха желязо. Бях го изследвала и нямах дефицит, но доктора настоя. Почнах желязото и Б12 ми се срина за отрицателно време. Та и на него увеличих приема. Ако не се лъжа с около 120 хемоглобин влязох да раждам.
След раждането имах усложнение - неясно от къде кървене, което спряха с 4 дни биене на инжекции окситоцин и още един хормон пак за контракции. 😬 Раждането не болеше толкова... Та не знам (а и в епикризата не пише) какво са ми вляли, но на изследванията след около месец бях с хемоглобин 148 😳.
Аз пилешки дробчета си хапвам и пържен дроб ям, но и двете не много често. Витамин А от пилешки дроб не може да се предозира.

# 696
При мен след раждане хемоглобина пада до 86 и си го наваксвам само с храна без добавки. Но не пречи и добавки да се приемат, който е привърженик.

# 697
  • Замък сред облаците
След раждане хубаво, всяка си отговаря за себе си, ама преди раждане недостига на кислород за бебето никак не е за подценяване, води до изставане в развитието и такива "екстри". А хемоглобинът отговаря точно за това.

# 698
След раждане хубаво, всяка си отговаря за себе си, ама преди раждане недостига на кислород за бебето никак не е за подценяване, води до изставане в развитието и такива "екстри". А хемоглобинът отговаря точно за това.
Така си е ноо
И с добър хемоглобин да е, ако пуши пак има недостиг на кислород за бебето. Не помня точно за колко часа се намаляваше притока на кислород след една цигара.

# 699
Всичко е много индивидуално - пак ще кажа за себе си, хемоглобина по начало си ми е под долната граница, бременна или не. Проблеми не съм имала. С 1вата бременност само с храна си го поддържах и под 100 не ми е падал, което лично за мен е добре. Желязото ми беше паднало и ми го изписаха на капки, приемах го малко време, защото имаше странични ефекти мисля.

Проследяващия ми доктор е против излишния прием на добавки - от тях качват кг и майката и бебето и съответно и раждането се затруднявало.

Та мисълта ми е fillme, зависи с какъв хемоглобин стартираш и с колко наистина е паднал.

# 700
Здравейте юлски мами,

Отдавна не съм писала, та за много години. Минавам набързо да съмърайзна нещата при нас как са. Ами добре са, минахме първа ФМ, девойка ще е, както си знаех. Тестове, лабораторни и т.н са наред и най - вече токсоплазмозата, че с моят унес по котанки и котараци е ужас. Предвид пределната ми възраст, съм силно посъветвана за пренатален генетичен тест и съвсем клоня да го направя въпреки ужасната му цена, но смятам, че това си струва. И ремонт се задава и те така.... Пийте си добавките, хранете се здравословно и бъдете много дзен, че това е много важно.

# 701
  • Варна
Advokat, аз направих Veracity през Синево, най- евтиния пренатален тест който намерих. Включва синдромите Едуардс, Даун, Патау.- 675 лв. За останалите аномалии четох на доста места, че се виждат от специалист фетална морфология и разчитам и на тези прегледи. Пол не беше включен, но бързо разконспирираха мъжките му достойнства преди да излезе пренаталния тест

# 702
Ангела, благодаря. Аз ще правя сигурно Veragene - този мисля е най - всеобхватният, който се предлага у нас и съответнно е 1300 лева. Изследва над 200 генни мутации. В Бодимед или Синево ще го правя.

# 703
Ангела, благодаря. Аз ще правя сигурно Veragene - този мисля е най - всеобхватният, който се предлага у нас и съответнно е 1300 лева. Изследва над 200 генни мутации. В Бодимед или Синево ще го правя.

https://cellgenetics.bg/wp-content/uploads/2019/09/Genome.Patsienti.pdf това е най-разширения в момента на пазара 1850 лева

# 704
Идвам да се похваля, че ще мисля с таткото женско име. Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт