Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 16

• 46 689
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета. Днес ми е 8- ми ден мисля. Понамаля, но тъкмо си мисля че може би ще спре и някаква рязка и силна болка ми се явява, чак отзад краката ми изтръпват, яко боли. И точно тогава се излива и за няколко минути така ме втриса, чак зъбите ми тракат. Нови екстри на пременото явно🤔😀.
Галчудо, на теб спря ли ти?

# 586
  • Бургас
Не още,  на мен ми е 7 ден, същите изпълнения и при мен.Скоро, искам не искам, май ще трябва да ходя до София.Дано тази тинктура да има някакъв ефект.По препоръка на хомеопатка имам магнезия карбоника, която да взимам ако имам болки, слава богу поне това ми беше спестено този път, за разлика когато бях с ковид и цикъл.Но имам чувството, че като съм в цикъл и алергията ми се активира.Дали от влагата навън или от това, дали остатък от ковида, но имам едно дразнене и закашляне.

# 587
Магнезия карбоника за болката ли е? Как се пие? На мен вече само нимезил ми действа, нищо друго. На моменти ми прималява от тази болка.

# 588
Sweetkids-mama, точно преди година бях последно на преглед. Дано е както при теб.

# 589
  • Бургас
Магнезия карбоника за болката ли е? Как се пие? На мен вече само нимезил ми действа, нищо друго. На моменти ми прималява от тази болка.

През половин час се смуче, 9 сн, но за сериозна болка не знам дали ще свърши работа, особено ако е започнала вече.Ако видя зор взимам дексофен.Може да се взимат и шуслерови соли 7,те също са магнезий,  още преди цикъла се започва, рескю още като усетя наченки на болка, също хубаво е още преди цикъл да се започне.Всички тези според мен действат обаче, когато болката е още в зародиш.Напоследък успявам с такива средства да я овладея.2020 година нямах цикъл без болка и без дексофен.По 3 дена имах,понякога и 4, интересното е,че се активираше се от нещо и ме болеше доста силно.Тази година дали от рескюто, дали от хомеопатията,  дали от друго се поразреди и общо взето в повечето случаи успявам да я овладея.Друго, което забелязах-при болката беше цикъл без лигавица само люспи, след абразиото, а напоследък има лигавица.Друго над, което се чудя е как така имам висок пролактин, а имам толкова много цикъл, нали уж той го спира и защо по време на цикъл пролактина се нормализира и влиза в норма.

# 590
  • на земята
Момиченца как сте с килограмите?
Вече 5 месеца без цикъл ,положението се беше нормализирало.Вълните ту се появяват ти изчезват,но килограмите много бързо нагоре.Храната е същата.
Януари ще се наложи бягане сутрин и залата неотлъчно иначе изтървам положението.
Без въглехидрати започнах.Ще карам на риба и зеленчуци и тук там плод.
Как се справяте вие?
Някой хром пият,не съм пила такова чудо.

# 591
  • В градината...
Кървене по средата на цикъл имах при полип. Но го усещах, матката контрахираше в опит да изхвърли чуждото тяло.

# 592
Кървене по средата на цикъл имах при полип. Но го усещах, матката контрахираше в опит да изхвърли чуждото тяло.
Perunika, колко дни ти продължаваше кървенето? МЦ нормално ли ти идваше след това?

# 593
Здр момичета, на 42 години съм. В пременопауза. Пия прималут нор за да ми идва, и за да ми спира, тъй като ми дойде 40 дена отиват в обилен цикъл. А за да ми идва пак пия, инъче с месеци нищо. Но не това е проблема.
Проблема е в гадните горещи вълни, направо ставам вир вода.
Другия проблем е килограмите, растат всекидневно.
Моля някоя от вас, която е има същият проблем, и се е с правила с него, да напише какво пие. И за кг и за вълните.
Благодаря ви предварително 🤗

# 594
  • В градината...
Perunika, колко дни ти продължаваше кървенето? МЦ нормално ли ти идваше след това?
Като нормален цикъл беше, а той си беше оскъден. След това ми идваше нормално пак. Така два пъти. И накрая отидох на преглед.

# 595
Здр момичета, на 42 години съм. В пременопауза. Пия прималут нор за да ми идва, и за да ми спира, тъй като ми дойде 40 дена отиват в обилен цикъл. А за да ми идва пак пия, инъче с месеци нищо. Но не това е проблема.
Проблема е в гадните горещи вълни, направо ставам вир вода.
Другия проблем е килограмите, растат всекидневно.
Моля някоя от вас, която е има същият проблем, и се е с правила с него, да напише какво пие. И за кг и за вълните.
Благодаря ви предварително 🤗
Не звуча оптимистично, но няма как да се справиш нито с едното нито с другото. Приеми го като част от периода. Вълните ще спрат когато премине пременопаузата. Щом ги имаш значи процесът при теб  не спира от раз. Може да продължи до 10 години. Килограмите пък ще растат докато не спрат. Щом растат а не намаляват, значи така ще се случват нещата при теб - с напълняване, а не с отслабване. Приеми че да качиш до за целия период на пременопаузата  12 кг се смята за нормално. Нагоре от това е вече  е или свързано със здравословни проблеми (диабет, щитовидна, др) или лоша дисциплина.

# 596
Идвам да се отчета.
Вчера бях на профилактичен преглед при гинеколог- изтъняла лигавица и един свит яйчник. Без изглед за скорошна менструация. Преглед и с вагинален ехограф.
Това, което описва Дори Димитрова ме подхвана на около 37-38г.
Започнаха паник атаките, а не знаех нищо за тях.
Помислих, че полудявам. Завъртяха ме с АД, но след ровене в Интернет ги зарязах.
След няколко прегледа при личната, се сети да каже " А, някакви паники получава". И аз се амбицирах да проуча нещата. Цикълът ми до тогава беше на 30дни и като по часовник. Започна да закъснява или избързва.
Получавах зачервяване на лицето, горещи вълни или треперяне в тялото. Валидолът ми беше непрекъснато в чантата. Нощем се будех със сърцебиене и схванати ръце. Екстри всякакви.
От година нещата са затихнали. Лекарката вчера ми каза, че при липса на цикъл от 1г може да говорим за менопауза. И пак не ми предписа витамини. Каза, че ако искам да си пия Калмацин, но всичко останало е търговия.
Аз настоях все пак да ми изпише нещо, което да си имам под ръка.
Рецептата не е при мен, но ще я намеря и ще пиша. Предписвали ги на жени с вълни и други неразположения.

# 597
  • София
Момичета, да ви питам нещо. Съвсем случайно установих, че пулсът ми се върти около 100. Знам, че не е нормално и се чудя какъв ми е проблемът. На кардиолог като ходих ми беше около 70, но тогава бях спряла цигарите. Дали не е от тях... Просто си разсъждявам, нямам идея на какво се дължи.

# 598
  • Варна
Няма как да се съглася,че решение няма.Дори хвърли едно око на последните две статии в блога ми. Аз се справих. Ежемесечното пиене на промолутнор не е решение.Нашата ш....на медицина ни е отписала и гледа само как да ни разкара затова всеки си търси работещо за него решение.

Тонка цигарите са проблем.  Нямам преки наблюдения как влияят на пременото защото ги отказах преди повече от 10г. но една от причините да го направя беше именно сърцебиенето сутрин с първата цигара и буквално вледеняването на крайниците,което следваше. Усещах,че не ми стига въздуха.

# 599
  • София
Принцесата, мерси - спирам цигарите. Изобщо нямам идея защо се напъвам да пуша, просто вреден навик, а не защото не мога без цигари.
Иначе понякога сутрин като запаля имам чувството, че цялото тяло ми изтръпва и вледенява, което ми говори, че не е добре тая работа.

Общи условия

Активация на акаунт