Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 16

• 45 834
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм писала за секса назад- почти никакво желание  за секс.Мога прекрасно да не правя с години, такова ми е усещането.
А около 40-те бях в другата фаза-много исках.

Това става поради запускане (по една моя теория). На младини хормоните бушуват и си вземат своето, тогава е лесно. В по-зряла възраст обаче отслабват и тогава човек е склонен да си каже "Абе сексът няма да избяга, а сега съм изморена/има интересен филм/ чете ми се в мамата/...." И почва да се пропускат сеансите и сексът се разрежда все повече и повече докато човек губи форма. Все пак апетитът идва с яденето, а след малко диета човек свиква да не яде Wink  И както човек поддържа форма във фитнеса даже и да не е на кеф, така и със секса понякога трябва да се прави, защото му е време, макар в момента да не сме баш на кеф. И това се отплаща, защото следващия път вече всичко е точно. Просто си поставяте целта  от 3 - 4 пъти седмично и се стараете да не спада бройката. И нещата си вървят до 60, 70 и знам ли колко години...

# 616
За сексът попитах, защото аз нямам разлика. Честотата се запази, желанието също, а и нямам вагинална сухота. Чудех се това дали влияе по някакъв начин на хормоните, в смисъл благоприятно.

# 617
  • Пловдив
Не съм съгласна с Черна станция...ич не е така. Никъв апетит не идва.

# 618
За сексът попитах, защото аз нямам разлика. Честотата се запази, желанието също, а и нямам вагинална сухота. Чудех се това дали влияе по някакъв начин на хормоните, в смисъл благоприятно.

На колко си? Аз на 55 съм същата - като на младини си караме, избягваме рутината, даже е по-удобно, защото не се моткат деца и сме си самички. И да отбележа - не съм забелязала някакви прояви на тази менопауза.

Не съм съгласна с Черна станция...ич не е така. Никъв апетит не идва.

Е, то има и злояди хора, дето нищо не им помага Simple Smile Аз говорех за тези, дето принципно не са били такива, а са се радвали на добър сексуален живот. Те не бива да се запускат. А злоядите, за тях не знам.

# 619
Черна станция, просто ми пълниш душата. Искам все такива постове да чета.
Аз да ви се похваля този месец ми дойде и съм решила да не пия дуфастонът. Аз съм противник на всякакви лекарства и добавки, пия само натурален морски магнезии, много по-добре се чувствам от него.

# 620
  • Пловдив
Злояди? Joy
Т.е казваш, че на 55 е кат на 22...м? Stuck Out Tongue Winking Eye  айде, стига...

# 621
Абе аз и на 22 години не съм правила секс 3-4 пъти в седмицата, просто никога не съм била толкова сексуална, но поне 2-3 пъти в месеца е добре да  има. Дано, дай Боже.

# 622
Аз някак не го виждам да е като задължение....дай там, щото бройката....

# 623
Сексът сближава партньорите и е супер удоволствие, но не и когато е насила...аз съм колоездачна и скиорка и след колоездене и ски много ми се прави секс, просто се освобождава ендорфин.

# 624
  • Пловдив
Аз някак не го виждам да е като задължение....дай там, щото бройката....
а, баш...
На времето Аг-то ми даде рецепта за зачеване - през ден...еми, няма как да го искам на такъв инервал. Вярно, че е до човек, ама аз не мога.

# 625
Злояди? Joy
Т.е казваш, че на 55 е кат на 22...м? Stuck Out Tongue Winking Eye  айде, стига...

Не, не е като на 22. В определен смисъл е по-хубаво, защото знаем какво искаме и как да го постигнем. Но има разлики. На 22 половинката казваше, че знам много добра техника за да му докарам ерекция - да позвъня на входната врата Wink Сега си трябва малко игра за целта. И тогава едно събитие се състоеше от няколко поредни сеанса, сега е един, но по-пълноценен според мен. И не ми и трябва втори или трети. Но бройката седмично си е почти същата - 4 или 5, както се случи. Грижим се да не спада, пък докога - ще видим.

Това човек "да се стегне" и да го направи без да му се прави особено не е препоръка за всеки път. А и дори тогава после в процеса на акта кефът си идва. Не ми се е случвало да ми е досадно или неприятно.

Това за зачеването го знаем и ние, и на нас ни казаха, защото това било оптимално за узряване на сперматозоидите. И ни се наложи да се понапънем и да се въздържаме през ден Wink

Сексът сближава партньорите

И това е много вярно. Освен удоволствие сексът има и други роли. И една от тях е именно декларирането на любов и привързаност, на това че връзката е здрава и жизнена. Нещо като взаимното близане при лъвовете и пощенето при маймуните. Ама при нас е по-приятно, понеже сме по-развити Wink

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 14:44 от Черна станция

# 626
Моя братовчедка, доста по-голяма от мен ми казваше че приятелките й които са правели редовен секс, поне 2-3 пъти седмично, са минали съвсем леко през менопаузата. Така че по питането на Къди, вероятно сексът се отразява положително. Но това че "апетитът идва с яденето" според мен важи и за секса. Когато имам желание, да ок, но се е случвало много пъти така да не ми се разправя, а после всичко толкова добре се получава, че не съм съжалявала изобщо.

# 627
  • София
Напълно подкрепям твърдението, че апетитът идва с яденето. Изпробвано е! Sunglasses

# 628
Честита да ни е новата 2022 година! Мацки бъдете здрави, силни и спокойни, бъдете щастливи и обичани жени! Коя в пременопауза, коя в менопауза, всички ние сме прекрасни, такива каквито сме! ♥️

# 629
  • Mediterraneo
Колкото и да е странно, най- убитият период за секса ни беше между 30 и 40 години. Заедно сме от ученици, в началото е ясно за какво ставаше въпрос. После докато поотраснат децата, все сексът оставаше на заден план. Не, че е липсвал, просто желанието ми не беше на ниво. След 40- те нещата са... уау. Не съм вярвала направо, мислех си, че каквото било, било.

Общи условия

Активация на акаунт