Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 16

• 46 562
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Искам да питам дамите, които пият хапчета за кръвно-кога ви изписаха, принкакви стойности, условия... Изобщо, кога лекаря преценява, че трябва да се назначи вече терапия за кръвното?

# 76
  • В градината...
Както повечето, аз също винаги съм била с ниско кръвно. При напрежение обаче усещах как се зачервявам, главата ми започва да тръпне и установявах по-високи стойности. Един ден обаче при такъв случай кръвното беше 160/90. И после започнах по-често да меря и се оказа, че го вдигам не рядко. Отидох на кардиолог и започнахме с хаповете. Миналата зима направих една криза съв 180/120, като няколко дни поред кръвното падаше най-много до 150/90. Тогава започнаха да ми въртят хапчетата, докато уцелят. И до сега обаче, като отида при кардиоложката, тя мери 140,150/90. На мен към хапчетата ми изписа и витанго /златен корен/, което намалява кръвното, когато е резултат от стрес

# 77
Питам, защото аз меря моето поне 2 пъти на ден(сутрин и вечер), ама това е защото съм ку-ку🙄. Естествено, понякога е по ниско, но сецвърти около 120/80. Не съм засичала засегацпо високи стойности от 135/85, при лекар също това засега е максимума. И понеже съм на 47 почти, исках да знам, кога да очаквам евентуално трайно покачване🤔😟
Може би засега съм удържала фронта, защото не консумирам глутен, бързи ВХ и никаква захар

# 78
Аз се въздържам засега от добавки от вида на Фемарел, Фемовита и т.н., че съдържат соя, а тя е противопоказана при проблеми с щитовидната жлеза.

# 79
  • Бургас
Леми,
Скрит текст:
току се присещам и забравям да те питам защо ме пита дали имам домашен оцет?

# 80
  • Mediterraneo
Аз доста години съм с висока долна граница. В Бг личната ме праща на кардиолог, кардиограми, бъбреци ми изследваха, причина не откриха.
Тук само ме накараха да меря една седмица, после една седмица ходех сутрин в кабинета да ми го мерят с техен апарат, пробваха с едни хапчета, после с други. Изписа ми ги за 6 месеца, сега до другия месец.
Истината е, че не чувствам никакви неразположения, а като премеря и видя, че е 120/160... С хапчето поддържам 80/120

# 81
the_demon, не е задължително да започнеш да вдигаш.
За високи се приемат стойности над 140/90.
За да се предпишат ежедневни хапчета, пациентът трябва в продължение на седмица по няколко пъти дневно да си мери кръвното и да си го записва.

И аз съм на хапчета от близо година... Забелязах, че в преди цикъл имам склонност да го вдигам повече.

# 82
Благодаря ви, момичета❤️. Мен ме е страх от това кръвно много(хипохондрия), и непрекъснато мониторинг🤣🤣🤣. Аз преди Ц, по време и малко след до към 10 я ден го засичам понякога 130/90.  И вълни имам тогава. Абе, баси чудото....

# 83
Леми,
Скрит текст:
току се присещам и забравям да те питам защо ме пита дали имам домашен оцет?
Четох една рецепта за болно гърло и кашлица с домашен оцет, мед и др.

# 84
Не съм чела назад темата, но да ви попитам - как сте с апетита?
Аз съм направо уплашена. Никога не съм била супер слаба, но винаги съм била в добра форма, която постигах с усилия - сравнително диетично хранене през делничните дни, когато съм на работа. Последните 1-2 години нещо много взе да ми куца дисциплината, не ми се диетува и не ми се съобразява с режими, яде ми се сладко.  В резултата усещам, че съм вдигнала няколко кг. - 3-4.

Дали няма някакви добавки, които да ни помогнат малко да се озаптим???

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 13:32 от utro77

# 85
Не съм чела назад темата, но да ви попитам - как сте с апетита?
Аз съм направо уплашена. Никога не съм била супер слаба, но винаги съм била в добра форма, която постигах с усилия - сравнително диетично хранене през делничните дни, когато съм на работа. Последните 1-2 години нещо много взе да ми куца дисциплината, не ми се диетува и не ми се съобразява с режими, яде ми се сладко.  В резултата усещам, че съм вдигнала няколко кг. - 3-4.
+1

# 86
  • Miami
И аз съм така с апетита. Нещо не мога да се подлагам на диети и огранчения за дълго време. През деня по мога да спазвам някакъв режим, но вечер като се приберем всички, като им сготвя, като седнем на масата, успокоявам се, става ми едно уютно, всички заедно и ми се отваря апетита. Не прекалявам с храната, но я чаша винце, я нещо сладко мушвам...и ми се разваля режима. Също и с тренировките нещо не успявам на последък. Аз на дърти години се хванах да уча пак и направо не намирам време за трениране. Знам, че не  е оправдание времето, но някак не успявам да се организирам с всичко.

Аз да ви питам за тревожността. Изпитвате ли тревожност и как се справяте с нея. Аз понякога сутрин като стана и чувствам тази тревожност, някакъв страх от нещастия и тем подобни. Много странно усещане... После през деня се оправям.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 17:59 от Кори

# 87

Аз да ви питам за тревожността. Изпитвате и тревожност и как се справяте с нея. Аз понякога сутрин като стана и чувствам тази тревожност, някакъв страх от нещастия и тем подобни. Много странно усещане... После през деня се оправям.

Мда, изпитвам тревожност. Оправям се с разсейване, домакинстване - с нещо да съм заета.
Понякога пия Мента, глог, валериана, но не виждам особен ефект.
Тревожността пак бива. Аз от време на време имам чувството, че получавам паник атаки - доста по-силно чувство от обикновена тревожност и чак зле ми става, сякаш пулса ми се качва. Добре, че отминава в рамките на половин час.

# 88
Снощи се оплаках, че трябваше на 16.10 да цъфна. Е, току-що се случи и се успокоих. Сърцепляскането не е било напразно, ха-ха. Като продължителност, обаче от година и нещо си намаля. Ще свиквам, няма как.

# 89
Просто горната ми граница стана 140-150. Почнах Сутрин си чувам в ухото как ми се вдига кръвното. Направих замерки с домашен уред в рамките на няколко седмици и сутрин кръвното ми задължително беше високо. Отделно като се вдигне се получаваше и аритмия която се засичаше на слушалка и на кардиограма по всяко време на деня. Оплаках се на личната, тя го потвърди (кардиогарама и слушалка) и ми даде направление за кардиолог. Той също го потвърди направи ми ехо, нямаше увреда но имаше аритмия. Предписа ми един препарат - без подобрение, после друг. На третия нещата горе долу станаха. Казвам горе долу защото сутрин преди да пия хапчето кръвното ми е високо, но вечер ако пия хапче кръвното ми пада толкова много че се прозявсм докато спя, което според лекаря е нежелателно и дори опасно. Затова пия по 1/4 вечер. Нещата са под контрол. Забравя ли да пия хапчето един ден съм ок. Но на следващия имам високо кръвно и аритмия ( за  Мен и 130 е Високо, аз не съм свикнала с такова. Старото ми беше 100-макс 110 на 70).
Но наистина не всеки развива хипертония. Четох някъде че била доминантна наследствена болест. Татко нямаше, майка има. Ето че съм го наследила от нея.
Аз се отказах да се опитвам да контролирам килограмите. Никоя мярка, която ми е давал преди резултат, в момента не е в състояние да спре качването на килограмите. Полека лека, без разлика в храненето, те си растат. Онези плюс 10-11 , които казаха че ще ги кача през този деликатен период, съм ги качила за тези 4 години. Това е загубена кауза.

Общи условия

Активация на акаунт