Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 16

• 46 741
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
_re_ge, благодаря. Мислех, че съм приела съдбата си, но всеки месец с идването на цикъла умира нещо в мен. Трудно е, но ще се справя. Все пак имам дете. Да ми е жива и здрава.
Mariat, не мисля че ваксината ще помогне. А и при нас не е основният проблем в мен.

# 481
  • София
Бети, прегръдка и от мен! Сили и любов ви пожелавам, за да приемете нещата такива, каквито са в момента. Heart

# 482
  • Пловдив
И не се фокусирай върху това. Живей си живота, че е един. Забавлявай се, гледайте си детенцето.Нали знаеш, че точно когато не очакваш и имаш други планове "чудото" се случва.

# 483
Бети, много съжалявам, но момичетата са прави. Не се фокусирай, отпусни се, каквото е писано това ще стане. Важното е че си имаш детенце, да ти е живо и здраво. Гледай напред. Всичко винаги се подрежда накрая.

# 484
Здравейте момичета, много сте писали от последното ми влизане...
Според вас за нарушения в менструалния цикъл промолут нор ли е най-добрия вариант?
Имам много притеснения относно намиране на нов гинеколог, моята лекарка вече не практикува.
Три пъти ходих при нова лекарка и ми направи впечатление, че и трите пъти ме прегледа само на видеозон, без преглед, а всеки път моята не е пропускала и двете.
На всичко отгоре ми разви теория за хормонална терапия, когато и се оплаках от килограмите, които според нея били заради нарушения цикъл и кисти. За второто мога да се съглася, но да се тъпча с хормони за това ми се вижда прекалено.
На последните два прегледа пред няколко месеца и показвам изследванията ми. Първия път каза, че са ок, втория, че не са. Тестостерон ми е в горната граница.
Започва да ми мига червена лампичка, заради това, че не ме прегледа и заради мнението относно хормоните.
Посъветвайте ме, какво мислите?

# 485
https://vm.tiktok.com/ZM8vuQ4eQ/

😎🤔

Здравейте момичета, много сте писали от последното ми влизане...
Според вас за нарушения в менструалния цикъл промолут нор ли е най-добрия вариант?
Имам много притеснения относно намиране на нов гинеколог, моята лекарка вече не практикува.
Три пъти ходих при нова лекарка и ми направи впечатление, че и трите пъти ме прегледа само на видеозон, без преглед, а всеки път моята не е пропускала и двете.
На всичко отгоре ми разви теория за хормонална терапия, когато и се оплаках от килограмите, които според нея били заради нарушения цикъл и кисти. За второто мога да се съглася, но да се тъпча с хормони за това ми се вижда прекалено.
На последните два прегледа пред няколко месеца и показвам изследванията ми. Първия път каза, че са ок, втория, че не са. Тестостерон ми е в горната граница.
Започва да ми мига червена лампичка, заради това, че не ме прегледа и заради мнението относно хормоните.
Посъветвайте ме, какво мислите?

# 486
Здравейте,  на 48г. съм, може би от година имам промени в дължината на цикъла, вида му и периодите през които ми идва. Последно обаче три месеца вече нямам цикъл, нямам топли вълни, нервност, нито покачване на килограмите, спя добре. Може би заради това не обърнах внимание толкова време. Записала съм час за преглед да видим какво ще се прави. Вие какво мислите?

# 487
  • Бургас
Аз мисля, че нищо не трябва да правите, това си е естествен процес, до няколко години ще спре окончателно да идва цикъл

# 488
  • София
Имам зацапване по време на овулация. Ама съвсем леко. Да ходя ли на АГ или не е спешно?

# 489
Рок, това се оправя с прогестеронова добавка.

# 490
  • София
Ох, ще трябва да отида, защото и кървенето в цикъл се промени и стана по-обилно.
Ама аз имам Агнес. Ще го почна пак...

# 491
Имам зацапване по време на овулация. Ама съвсем леко. Да ходя ли на АГ или не е спешно?
При мен се оказа малък полип на ендометриума. По препоръка на АГ-то ми го махнахме с хистероскопия. Разбира се различни може да са причините- понякога чисто физиологично при пукане на фоликула може да има леко кървене, може и прогестеронов дефицит да е. По-добре един излишен преглед, отколкото притеснения. Преглед най-добре в първите чисти дни, защото тогава се вижда всичко най-добре.

# 492
Здравейте,  на 48г. съм, може би от година имам промени в дължината на цикъла, вида му и периодите през които ми идва. Последно обаче три месеца вече нямам цикъл, нямам топли вълни, нервност, нито покачване на килограмите, спя добре. Може би заради това не обърнах внимание толкова време. Записала съм час за преглед да видим какво ще се прави. Вие какво мислите?

Може би сте от късметлийките на които им спира от раз и които нямат никакви неприятни симптоми, вълни, будене, качване на кг и прочие.

# 493
Дааа, дай боже Къди да е от късметлийките. 48 години е една чудесна възраст за това ново начало за нас. Нека каже гинеколога. Обикновено при първо пропускане предизвикват с някакви хормони, еднократно и то ако се види че лигавицата е твърде дебела. Иначе дано е така и занапред. Благородно завиждам😉

# 494
При мен се оказа малък полип на ендометриума. По препоръка на АГ-то ми го махнахме с хистероскопия. Разбира се различни може да са причините- понякога чисто физиологично при пукане на фоликула може да има леко кървене, може и прогестеронов дефицит да е. По-добре един излишен преглед, отколкото притеснения. Преглед най-добре в първите чисти дни, защото тогава се вижда всичко най-добре.
Бети, как минава процедурата по хистеректомия? Моля, сподели лични  усещания. На мен ми предстои същото заради тлъст полип през януари. Затова искам да знам от първа ръка усещанията от пациентска гледна точка. Иначе от лекарска гледна точка - я знам процедурата.
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт