Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 16

• 46 740
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Хистероскопия или хистеректомия? Аз мога да кажа на мен ми махнаха без упойка . На стола,промивка, после доктора влиза с уреда за хистероскопия и като се види къде точно е полипа го маха.Не го правете без упойка-на мен ми бяха едни от най-дългите минути .Аз после имах зацапване няколко дни и толкова.Дава се за хостология.Ако те приспиват -след като си на стола слагат упойка и се събуждаш след 20-тина мин и толкова.Болки няма после или поне аз не съм имала.

# 496
Честно казано най много се притеснявах от пълната упойка , защото никога не бях слагана под такава . Слава Богу всичко мина нормално и се събудих сама доста бързо. Докато си говорим с лекарите си заспах. Самата хистероскопия не я усетих изобщо. Имах лека болка след това като в началото на цикъла, но освен малкия полип ми направиха и лека корекция на матката, така че е нормално . След чудните обезболяващи:) вкъщи бях вече супер. Ден, два имах леко зацапване и това беше. Не съм пила никакви лекарства след процедурата. На контролния преглед всичко беше нормално. Никога не съм имала полипи, но явно с възрастта се появават и такива екстри.
При мен хистероскопията беше в операционна. Хистеректомията е друго. Това не е ли отстраняване на матката?

# 497
Дааа, дай боже Къди да е от късметлийките. 48 години е една чудесна възраст за това ново начало за нас. Нека каже гинеколога. Обикновено при първо пропускане предизвикват с някакви хормони, еднократно и то ако се види че лигавицата е твърде дебела. Иначе дано е така и занапред. Благородно завиждам😉
[/quote
Ами то не е първо прескачане. От година, година и половина ми прескача, закъснява или ме изненадва. Аз съм с дете на 10г., след проведени две инвитро процедури и забременява от замразен трансфер. С една дума на ти съм с АГ специалността. 😂

# 498
Честно казано най много се притеснявах от пълната упойка , защото никога не бях слагана под такава . Слава Богу всичко мина нормално и се събудих сама доста бързо. Докато си говорим с лекарите си заспах. Самата хистероскопия не я усетих изобщо. Имах лека болка след това като в началото на цикъла, но освен малкия полип ми направиха и лека корекция на матката, така че е нормално . След чудните обезболяващи:) вкъщи бях вече супер. Ден, два имах леко зацапване и това беше. Не съм пила никакви лекарства след процедурата. На контролния преглед всичко беше нормално. Никога не съм имала полипи, но явно с възрастта се появават и такива екстри.
При мен хистероскопията беше в операционна. Хистеректомията е друго. Това не е ли отстраняване на матката?

Хистероскопия имах предвид Blush
Благодаря за отговорите ви. И при мен ще е с упойка. Надявам се, че всичко ще мине добре. Полипа и за мен е изненадващ и за първи път. Но явно възрастта и проблемите с щитовидните хормони предизвикват такива екстри. Досега, вече 1,5 г. не ми създаваше проблеми, този месец за първи път цикъла ми беше по-продължителен и се реших на стъпката. Надявам се, че е за добро.

# 499
Тази упойка не е пълна, не се тревожете.Тя ни приспива, но не седира мозъка доколкото са ми обяснявали на мен.Имам няколко манипулации с нея., Действа на периферната нервна система и се ползва за кратки интервенции.
Когато ми махата образувание на гърдата ме седираха и интубираха, защото операцията беше по-дълга и явно изискваше пълна упойка.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 09:45 от ДХ3

# 500
  • В градината...
Най-малкият проблем при махането на полип е упойката.
За мен най-тежко беше да чакам резултатите от хидрологията. Както и да не рецидивира полипа.

# 501
Така е, но за второто гаранция няма. Аз си ходя на прегледи при гинеколог-онколог. Той беше категоричен още на ехограф, че не очаква изненади при хистологията.

# 502
  • София
Остава да си намеря някаква форма на витамин В12. Не ми е изписвал, но аз и сама реших него точно да го изследвам. Благодаря ви!
Аз взимам подезичната форма на Б12 -  метилкобаламин да пише на него.

# 503
Бети, как минава процедурата по хистеректомия? Моля, сподели лични  усещания. На мен ми предстои същото заради тлъст полип през януари. Затова искам да знам от първа ръка усещанията от пациентска гледна точка. Иначе от лекарска гледна точка - я знам процедурата.
Благодаря.

Здравей, минах през хостероскопия в края на август-притесненията ми бяха големи, но манипулацията не беше тежка.Единствено имах главоболие вечерта следствие упойката.Заспах докато говорих с екипа и се събудих без проблем, тръгнах си след час.

# 504
Момичета, възможно ли е фиброаденом да изчезне? Миналата година го видяха на ехограф, а тази година на снимки и ехограф няма нищо.

# 505
Момичета, възможно ли е фиброаденом да изчезне? Миналата година го видяха на ехограф, а тази година на снимки и ехограф няма нищо.
Може киста да е било, да се абсорбирала. За ФА знам че оперативно се маха, на мен са ми махали.

# 506
Може киста да е било, да се абсорбирала. За ФА знам че оперативно се маха, на мен са ми махали.

Благодаря. И докторката така каза. То аз миналата година бях в цикъл по време на прегледа. Ама хем се радвам, че няма нищо, хем ме човърка да не е грешка.

# 507
Довери се на докторката. по принцип гърдите са най-спокойни след Ц.

# 508
Така и ще направя. Записах час за догодина. Цикъл нямам от почти 5 месеца, та дотогава ще са съвсем спокойни сигурно. 😂

# 509
Ако е бил някой мним фиброаденом 😎
Че ми се е случвало.

Общи условия

Активация на акаунт