Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 621
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,

бях на терапия Фракси 0,4 плюс Аспирин протект плюс 2 x Натаспин.

При фибриноген 5,4 и АРТТ 22,5 АГ ми повиши Фраксипарина на 0,6 и след две седмици стойностите са
Фибриноген 5,4, АРТТ - 33,5. Очевидно ефект върху коагулацията има. Проблемът е, че сегашната ми АГ гледа само фибриноген, даже АРТТ си го пускам всеки път на своя глава, понеже пък старата ми следеше само АРТТ.
Д-димер съм си пускала преди - и преди да ми повишат дозата беше около 0,33.

Чела съм тук във форума, че фибриногенът може да бъде завишен от много неща и че не  еспецифичен маркер за кръворазреждаща терапия, в същото време ме притеснява, че ще иска да ми качи още повече терапията и не знам как да се аргументирам, освен че ще покажа АРТТ. Знам, че много лекари изобщо не гледат фибриноген.  

Какво мислите вие?

На мен при APPT и фибриноген на горна граница ми направиха фраксипарина от 0.4 на 0.3. Всички други стойности си бяха ок, като на предната контрола.

Мхм, благодаря. То е и логично, явно много лекари не следят анти-ха. Високата стойност на АРТТ показва, че кръвта се съсирва по-бавно, т.е. по-разредена е, докато фибриногенът сам по себе си може да значи и  възпалителен процес, но моята лекарка при висок фибриноген увеличава дозата.

# 451
Здравейте,

бях на терапия Фракси 0,4 плюс Аспирин протект плюс 2 x Натаспин.

При фибриноген 5,4 и АРТТ 22,5 АГ ми повиши Фраксипарина на 0,6 и след две седмици стойностите са
Фибриноген 5,4, АРТТ - 33,5. Очевидно ефект върху коагулацията има. Проблемът е, че сегашната ми АГ гледа само фибриноген, даже АРТТ си го пускам всеки път на своя глава, понеже пък старата ми следеше само АРТТ.
Д-димер съм си пускала преди - и преди да ми повишат дозата беше около 0,33.

Чела съм тук във форума, че фибриногенът може да бъде завишен от много неща и че не  еспецифичен маркер за кръворазреждаща терапия, в същото време ме притеснява, че ще иска да ми качи още повече терапията и не знам как да се аргументирам, освен че ще покажа АРТТ. Знам, че много лекари изобщо не гледат фибриноген.  

Какво мислите вие?

На мен при APPT и фибриноген на горна граница ми направиха фраксипарина от 0.4 на 0.3. Всички други стойности си бяха ок, като на предната контрола.

Мхм, благодаря. То е и логично, явно много лекари не следят анти-ха. Високата стойност на АРТТ показва, че кръвта се съсирва по-бавно, т.е. по-разредена е, докато фибриногенът сам по себе си може да значи и  възпалителен процес, но моята лекарка при висок фибриноген увеличава дозата.

Всъщност фибриногена в таблицата при бременност е добър - 3.7. APTT е 35. Значи само той е висок и заради него ми е смъкнато на 0.3 фраксито.

# 452
Здравейте! Преди няколко месеца направих изследване за тромбофилия и ми излязоха няколко мутации. Според моя гинеколог имам лека форма на тромбофилия и трябва да съм на терапия по време на бременността. Поради което ме насочи за консултация с доц. Конова, но все не мога да успея да си запазя час за преглед, защото идва в нашия град веднъж месечно. Сега ще записват часове чак за март месец. Бременна съм в 5 г.с. и се притеснявам да не пропусна да започна с приема на важни медикаменти. Виждам, че сте много запознати и искрено ще Ви помоля за мнение, препоръка или просто споделяне на опит във връзка с резултатите ми.

# 453
Здравейте! Преди няколко месеца направих изследване за тромбофилия и ми излязоха няколко мутации. Според моя гинеколог имам лека форма на тромбофилия и трябва да съм на терапия по време на бременността. Поради което ме насочи за консултация с доц. Конова, но все не мога да успея да си запазя час за преглед, защото идва в нашия град веднъж месечно. Сега ще записват часове чак за март месец. Бременна съм в 5 г.с. и се притеснявам да не пропусна да започна с приема на важни медикаменти. Виждам, че сте много запознати и искрено ще Ви помоля за мнение, препоръка или просто споделяне на опит във връзка с резултатите ми.

Със сигурност ще ти напишат терапия, намери начин и лекар за да го направи. Благодарение на доц. Конова и терапията и стигнах до 20г.с в момента.

# 454
Още преди да забременея бяхме изпратили изследванията на друг имунолог за коментар и беше казал, че са добре и че е необходимо само да приемам мета фолиева киселина.

# 455
Ариа, според мен си запази първия възможен час за доц. Конова и помоли да ти се обадят, ако случайно се освободи по-ранен.
Относно терапията, в темата са писали момичета, на които са открити в по-късен етап - АГ нека да наблюдава плода и така.
Пий метилирана фолиева киселина!  
Аз имам две като твоите и една друга хетерозиготна, също според АГ са ми нискорискови 🤔

# 456
Според мен си запишете час при някой добър хематолог, който да Ви консултира. Аз също съм доволна от доц. Конова, но няма смисъл да чакате и да се притеснявате до март месец. А и тук доста пъти е коментирано, че тромбофилията е състояние, което трябва да се следи от хематолог, така че може би това е по-добрият вариант. Сега се замислих, че те в МЦ КИРМ май имат такъв, ако искате, проверете. Може да се срещнете първо с него, а пък ако се налага, те ще се консултират и с нея допълнително. Успех! 😊

# 457
Не всеки хематолог консултира тромбофилия и вижда това като част от силните си страни. Аз ходих при хематолог в Токуда, който не разбираше защо съм отишла при него. Прати ме съответно при Станева, ангиолог, която според него щяла веднага да има час, но аз така и не отидох.
По-скоро си изберете специалист от първа страница. Някои от тях със сигурност имат и по-скорошни часове, без да искам да ви насочвам директно.

Според мен си запишете час при някой добър хематолог, който да Ви консултира. Аз също съм доволна от доц. Конова, но няма смисъл да чакате и да се притеснявате до март месец. А и тук доста пъти е коментирано, че тромбофилията е състояние, което трябва да се следи от хематолог, така че може би това е по-добрият вариант. Сега се замислих, че те в МЦ КИРМ май имат такъв, ако искате, проверете. Може да се срещнете първо с него, а пък ако се налага, те ще се консултират и с нея допълнително. Успех! 😊

# 458
Някоя за мнение от Боряна Минкова в Токуда?

# 459
Като за начало проф. Лисичков е добър вариант. 1 час ми отдели, да ми разкаже за тромбофилията и мутациите ми. При бременност ми изписа терапия.

# 460

Опитайте с час при проф. Паскалева. Тя е хематолог и има опит с бременни жени.  Преглежда в 3-та Градска болница в София. Кажете, че е спешно, надявам се да Ви приеме бързо.
Успех!

# 461
Някоя за мнение от Боряна Минкова в Токуда?

Аз съм много доволна от нея, обръща ми внимание и ми обяснява доста подробно.

# 462
Много Ви благодаря на всички! За щастие се смилиха над мен и ми дадоха час за февруари месец при доц.Конова. Ще видим вече каква терапия ще ми изпише. Надявам се само да не е с инжекции.

# 463
Аз искам да попитам понеже съм с намален кръвоток в едната маточна артерия и последният път преди да ми открият тримбофилията бях само на акард 150 заради прееклампсия. Та въпросът ми е дали някоя от вас е била с намален кръвоток и след започване на НМХ й се е подобрил? Тъй като аспирина не даваше много добри резултати.

Аз бях с лош кръвоток и в двете артерии от началото. Като включихме НМХ значително се подобриха, като само в дясната сега се води гранична стойност. Аз също съм и на 150 мг аспирин.

# 464
Здравейте !
Бях при Доц. Русев на консултация и той каза , че трябва да пусна цялият пакет за тромбофилия ( миналата година пуснах основният ) и сега видях е резултата 😱😱 Аз въобще как съм жива с толкова мутации . !
При последната бременност биех клексан 0,4 и се развиваше нормално ( прекъсна поради малформация на пъпната връв в 13 гс)
Може ли помощ с разчета на изследването 😞

Общи условия

Активация на акаунт