Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 594
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря ви много за информацията. Не знаех, че не се усвоява изобщо. Може би трябва да се консултирам с гастроентеролог за протекторите. Просто кръвотокът не е достатъчно добър и доктоорът твърди, че аспиринът е наложителен, хепаринът няма да е достатъчно ефективен.

# 481
Извинете за въпроса, но на някоя от вас дали се е случвало след поставяне на инжекция да я боли мястото няколко дни? За първи път ми се случва и се притесних да не съм направила нещо?

# 482
Най-редовно ме боли, ставам на буци, синини…

# 483
Благодаря ви много за информацията. Не знаех, че не се усвоява изобщо. Може би трябва да се консултирам с гастроентеролог за протекторите. Просто кръвотокът не е достатъчно добър и доктоорът твърди, че аспиринът е наложителен, хепаринът няма да е достатъчно ефективен.
Попитайте за натаспин. Въпреки че е хранителна добавка една професорка ми каза че има доста бременни при нея които са били само на натаспин и не са имали проблеми. Така де мненията на лекарите са противоречиви може да попитате, може да е 2*1 например - това съм го чела като вариант.

# 484
Момичета, много противоречиви мнения срещам за следене на кръвотока с доплер в ранна седмица. Единия АГ, при който ходя, ми го преслуша още в 5та седмица, а другият счита, че не следва да се следи в началото? При вас каква е практиката?

# 485
  • Sofia
Доста лекари (да не казвам повечето) не следят кръвотока преди 12гс. Но аз предвид тромбофилията и предишната загуба предпочетох да се следя при АГ, който следи кръвотока още от самото начало.

# 486
Момичета, много противоречиви мнения срещам за следене на кръвотока с доплер в ранна седмица. Единия АГ, при който ходя, ми го преслуша още в 5та седмица, а другият счита, че не следва да се следи в началото? При вас каква е практиката?

Много зависи от случая, повечето АГто  не препоръчват доплер до 10-12гс, дори и не е препоръчително често гледане на видеозон(ако не е наложащо, разбира се), за да не натоварват плода.

# 487
  • София
Да, според др Нашар например доплер преди 12 г.с. е излишно защото (цитирам по спомен) нямало достатъчно доказателства и клинични проучвания какви трябва да са показателите. Докато според др Сигридов  лошите показатели дори в ранни седмици са сигнал. Не знам кой е прав, може би ако човек има тромбофилия или предистория с проблемни бременности е хубаво да се презастрахова, аз поне така бих направила 🤗

# 488
  • Sofia
Моят мисед беше в 9гс.

Когато забременях нямах никакви проблеми : нито кървене, нито болки, нищо. Но просто на АГ не й хареса размерът на жълтото тяло. Било малко и най-вероятно нямало да произвежда достатъчно прогестерон. И така, без да знаем, че съм с Протромбин, без да ми изследва прогестерона, ме натъпка с Дуфастон.

После и Русев и Лисичков казаха, че е възможно загубата да е станала заради влошен кръвоток (високо рискова тромбофилия + Дуфастон без покритие с НМХ). Разбира се причините могат да бъдат и др.

Така че аз за себе си реших, при положение че абортът беше в 9гс, за какво ми е доплер чак в 12гс, до която мога и да не стигна.

# 489
Момичета, аз просто ще ходя като побъркана из АГ кабинетите. Единият АГ, който ме следи, каза, че кръвотокът не е идеален и трябва да приемам аспирин. Другият също измери кръвотока,но каза, че е нормален и, че  не се мери в начална седмица. Работата е там, че аз имам гастрит и малка язва на дванадесетопръстника и не знам как ще се разберем с този аспирин. Ще ходя на консултация и при гастро.

# 490
При моя преглед при др Вецев, след загуба в късна седмица, той каза, че проблемът с кръвотока може да се оправи ако се хване в първите седмици. Ако се открие след 12 гс, когато на мен ми го откриха, може да се профилактира само. Та понеже аз имам освен тромбофилиите и проблем с кръвотока бих търсила да го следя и оправя в началото.
Joyfall, запази спокойствие и отиди на гастро. Ще намерите решение!

# 491
  • София
Joyforall, по принцип малките таблетки аспирин - аспирин протект, ацетизал кардио и подобни, които се използват за профилактика на тромбофилия и влошен кръвоток, са филмирани - именно за да не причиняват проблеми на стомаха. Консултирай се с гастроентеролог.

# 492
Здравейте отново! Изписаха ми терапия с фраксипарин 0.4 мл. Някой знае ли къде има наличности, защото доктора ми каза, че много трудно се намира?

# 493
Здравейте! 🌷
Искам да попитам дали сте наясно, тъй като от бхс преди време и преди да разбера за тромбофилията се видя намален кръвоток в едната артерия, следователно пиех аспирин. Месец след пиенето обаче не даваше много добър резултат. В последствие след изсшедванията в Геника ми назначиха терапия с Клексан и съм на преглед другата седмица.
Смятате ли, че след клексана + аспирина, който продължавам вечер да пия би имало подобрение в кръвотока?
Някой да е била в подобна ситуация?

# 494
Здравейте! 🌷
Искам да попитам дали сте наясно, тъй като от бхс преди време и преди да разбера за тромбофилията се видя намален кръвоток в едната артерия, следователно пиех аспирин. Месец след пиенето обаче не даваше много добър резултат. В последствие след изсшедванията в Геника ми назначиха терапия с Клексан и съм на преглед другата седмица.
Смятате ли, че след клексана + аспирина, който продължавам вечер да пия би имало подобрение в кръвотока?
Някой да е била в подобна ситуация?
  на мен ми назначи ха клексан и асперин след бхс заради повишен риск от преклампсия но от страх че бях с зацапване не го пия какаф асперин ти исписаха и вечери ли биеш инжекцията

Общи условия

Активация на акаунт