Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 563
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
smileyy благодаря още веднъж!
Относно подобряването на кръвотока, може да е полезно едно видео на д-р Сигридов в youtube. Дълго е и говори за много неща, но и дава общи насоки - прием на вода, хранене, движение, съобразяване на времето, в което се приемат/поставят медикаменти.

Бихте ли дали линк?! Търсих го, но нещо не ми излезе. Благодаря

# 556
Здравейте момичета, някой знае ли какво се прави при висок д-димер в трети триместър. В 29 г.с съм и днес го изследвах и излезна стойност 4.08? Знам, че границите за бременни са други, но все пак 4 е доста Scream Изследван е в Токуда и не мисля че стойносттите им са грешни или завишени защото в първи и втори триместър когато го изследвах там беше ок. Ако някой знае какво се предприема при високи стойности на д-димер? Анти ха е ок, но ми предстои вдигане на дозата на НМХ така или иначе. Изследвала съм всичко и в трета градска там отново д-димера беше в горна граница, но не разбрах какво да правя освен да го следя. И друг въпрос Паскалева каза да се следят тромбоцитите да не падат под 100, знаете ли какво се прави като падат тромбоцитите? Все още не са под 100, но на всяко следващо изследване падат?

# 557
При висок д-димер обикновенно се минава на по - висока доза нмх или се добавя натаспин Х. Ниските тромбицити са проблем , когато се прилага някаква упойка при раждането и до колкото знам може да се наложат вливки с кортикостероиди за да се вдигнат . Паскалева на мен ми каза да съм спирала нмх , което е пълен абсурд в 3ти триместър , когато обикновенно кръвта се сгъстява още повече , отделно имам 4 мутации . АГ категорично забрани спиране на каквото и да е , дори последната инжекция ще си я сложа 24часа преди секциото .

Здравейте момичета, някой знае ли какво се прави при висок д-димер в трети триместър. В 29 г.с съм и днес го изследвах и излезна стойност 4.08? Знам, че границите за бременни са други, но все пак 4 е доста Scream Изследван е в Токуда и не мисля че стойносттите им са грешни или завишени защото в първи и втори триместър когато го изследвах там беше ок. Ако някой знае какво се предприема при високи стойности на д-димер? Анти ха е ок, но ми предстои вдигане на дозата на НМХ така или иначе. Изследвала съм всичко и в трета градска там отново д-димера беше в горна граница, но не разбрах какво да правя освен да го следя. И друг въпрос Паскалева каза да се следят тромбоцитите да не падат под 100, знаете ли какво се прави като падат тромбоцитите? Все още не са под 100, но на всяко следващо изследване падат?

# 558
И аз го търсих, може би са го свалили вече...

smileyy благодаря още веднъж!
Относно подобряването на кръвотока, може да е полезно едно видео на д-р Сигридов в youtube. Дълго е и говори за много неща, но и дава общи насоки - прием на вода, хранене, движение, съобразяване на времето, в което се приемат/поставят медикаменти.

Бихте ли дали линк?! Търсих го, но нещо не ми излезе. Благодаря

# 559
  • Sofia
Вижте дали не е това от 7ми май 2020 :

https://fb.watch/b4HmFgKRcQ/

# 560
Може ли линк към някое от видеата в ютюб?

Акупунктура четох, че има в МЦ Калчев.

Можете ли да ми кажете за какво става дума при тази плюс терапия?
С повишена резистентност съм в едната артерия. Според АГ не мога да повлияя на кръвотока допълнително/ освен предписаното лечение, всъщност питах я дали да се движа повече или по-малко за кръвотока и това беше отговорът. но въпреки това търся варианти - след доста четене напред назад си поръчах Омега с повече ЕПА, но не знам по колко да пия от нея.
Почнах йога на живо онлайн и допълнително намерих упражнения в Ютуб за подобряване на кръвотока, за акупунктурата и аз съм чувала, че правят такава в Надежда.

# 561
Здравейте, един въпрос за MTHFR.
Пия си неофолик мета и доколкото знам, обикновената фолиева е безсмислена, защото не само не се усвоява, ами и не се детоксва (детоксицира?) от организма.
АГ знае за това ми състояние, знае за другите ми хетерозиготни мутации, знае, че приемам аспирин и метилирана, и въпреки това на всяка консултация ме пита и държи! да ми изпише.. витамини за бременни. Последно Елевит препоръча. Но, доколкото виждам състава им, макар и да има и метилирана, има и обикновена ФК.
Та пускам си аз тази препоръка покрай ушите, с предната бременност също не съм пила комбинирани витамини.
Все пак чуденето ми е ИМА ЛИ такива, комбинирани някакви, подходящи за жени с този мадърф*кин ген?

# 562
Мисля, че тези на Garden of life са с метилирани форми, но ги разгледайте.
Иначе акупунктура има в Надежда и цената е безумна - 100 лв на процедура, като се препоръчват общо 4 и се плащат на ръка на доктора, което ми се стори безумно.
Има и други акупунктуристи в София, ще се разтърся.

# 563
Благодаря, Joyforall, фолат пише на тях, ама какъв точно, не знам :/
Тези изрових в iherb:
https://www.iherb.com/pr/fairhaven-health-peapod-prenatal-multiv … -60-tablets/62650
Хубавото е, че и B12 e в "правилната форма" тук:
Folate (as L-5-Methyltetrahydrofolate, Calcium)   
Vitamin B12 (as methylcobalamin)

Редактирам се - намерих и в БГ!
https://remedium.bg/terra-nova-multivitamini-za-bremenni-h50-kapsuli-148031/p

Надявам се да е полезно за всички.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 19:55 от Celesté

# 564
  • София
Щом е фолат значи е в правилната форма.

Тези вторите ги пиех и аз, има ги и в Зоя.бг

# 565
Дели, знаеш ли нещо за ниските тромбоцити? Чудя се как така хем тромбоцитите падат, хем д-димера висок? Не показват ли противоположни неща - тази кръв или се съсирва или разрежда, не може и двете?
И друг въпрос имам : кога спряхте аспирина при добър кръвоток? Аз съм на 75 мг за всеки случай, но четох че от ежедневния му прием може да падат тромбоцитите...

# 566
  • София
Няма драма да са ниски, стига да не са под долна граница.

Аз от ежедневно аспирин прицапах още в 5гс и го спрях, останах само на нмх. По принцип знам че се спира около 33-34гс.

# 567
Вижте дали не е това от 7ми май 2020 :

https://fb.watch/b4HmFgKRcQ/

Не е това, за съжаление, но пак беше интересно. Тук само споменава тромбофилиите и обръща внимание, кои рискови фактори можем да намалим като дефицит на витамин Д, анемия и затлъстяването преди забременяване, пак е полезно особено за тези, които сега планират бременност.

Иначе ако някой ходи вече на акупунктура или изпробва други алтернативни методи ще е страхотно да разкаже. Честно казано и в Надежда бих отишла ако знам че ще има полза, въпреки че са печалбари в много отношения.

# 568
Иначе ако някой ходи вече на акупунктура или изпробва други алтернативни методи ще е страхотно да разкаже. Честно казано и в Надежда бих отишла ако знам че ще има полза, въпреки че са печалбари в много отношения.
Полза за какво да има?

# 569
За кръвотока ставаше дума по-нагоре
Полза за какво да има?

Общи условия

Активация на акаунт