The Wheel of Time / Колелото на времето

• 29 451
  • 785
  •   1
Отговори
# 705
Ами като са искали да завършат изцяло историята и да запазят младостта на героите, а не да сменят актьори, то не трябва да правят паузи от по 2-3 години..

# 706
Абе Айез Седай не остаряват бре Grinning
Споко. Ефекти ще има бол.

# 707
През 2 години ги правят сезоните. Не знамзащо така, може би защото са по-скъпи, или заради актьорите.
Но реално сериала е много добре направен (абстрахираме се от книгите), декори, ефекти са перфектни, Малко в монтажа имат пропуски. Историята си е интересна, дори за тия дето не са чели книгите.
Дано следващият сезон е догодина.

# 708
По-скоро сериалът се приема добре от тези, които не са чели книгите, защото за тях няма разочарования и излъгани очаквания.

# 709
То колко трябва да си наивен, за да вярваш че ще направят нещо точно по книгите и няма да има разочаровани. Ако погледнем назад, може би само Игран на Тронове не я осраха, но тя е продукция на HBO, които не са чак толкова WOKE и LGBT ориентирани (все пак 2010-2011 когато е правен първи сезон тия нови моди не бяха още актуални до такава степен)

# 710
 И "Властелинът на пръстените" за мен е много добра екранизация без дразнещи разминавания. Може значи Simple Smile

# 711
Игри на тронове от един момент нататък официално следва друга сюжетна линия, различна от тази в книгите.

Властелинът е страхотно пресъздаден, въпреки известни неточности, успява да запази духа на книгата.

Колелото се опасявам, че колкото повече си го чел, толкова по-трудно е да го изтърпиш. Аз в един момент просто приех, че е по мотиви от книгата, а не разказва тамошната история.

# 712
Изгледах току-що финалния епизод. Доста е силен като за финал, много екстри и много ми хареса. Бих казала, че този сезон е най-добрия до тук от предходните. Стана ми интересно дали изобщо ще има сезон 4 и колко сезона още занапред се очертава да има, за да се разкаже историята? Тази червената айез, която стана Амирлин обаче имам чувството, че е една от тъмните и изоставените, то нявсакъде всеки втори стана тъмен.. Става все по-заплетено и интригуващо. Ланфеар явно още доста ще си я погледаме. Тя така и не се научи да обича във всеки един от животите с Ранд очевидно, а можеха да бъдат страхотен и непобедим екип. Надявам се, че Моарейн обаче ще бъде силна и ще продължи да ни радва в следващите сезони.

# 713
  • Варна
Я да питам нещо от книгите, че ми стана любопитно. Казаха ми че
Скрит текст:
Елейн ще забременее с близнаци от Ранд.
Вярно ли?

# 714
Вярно е, Hrisi.

Наистина този сезон е най-добрият. Ще има и четвърти, но най-рано след 2 години. Много са малко 8 серии на сезон за такава мащабна история. Рейф планирал 7 или 8 сезона. Предполагам, че в следващия сезон основната история ще се върти около Каландор и завземането на Тийр, както и премахването на Рахвин от лъвския трон.

# 715
Е те актьорите верно ще станат на 100 години докато го завършат

# 716
Ами режат доста странични линии. Примерно в книгите Сюан и Леане успяват да избягат от екзекуцията си. Кулата се разделя - Синята Аджа бяга и създават нов център на властта, като постоянно привличат айез седай от различни аджи без червената. В книгите там отиват избягалите Сюан, Леане , които освобождават и Логаин и той с тях движи. И тримата са усмирени и отрязани от единствената сила. В даден момент Нинив успява да ги изцери (нещо което никой не си е помислял че е възможно) и Логаин става един от най-верните на Ранд.

Та в сериала на Сюан и видяха набързо сметката. Явно тази линия е приключена, но предполагам това с изцеряването на Логаин ще го има.

# 717
Лелеее, утрепаха ли Сюанчето. Е, много важно.
В сериала не ме кефи, в книгите да.
Още не съм почнала Joy

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 21:24 от Елора

# 718
И "Властелинът на пръстените" за мен е много добра екранизация без дразнещи разминавания. Може значи Simple Smile

Да добавя - и с много по-добър кастинг от Колелото.

# 719
Хора , Властелина е правен в началото на този век. Играна на тронове 10 години след това. Тогава нямаше такъв натиск от LGBT и Цветнокожи.
Вижте новият сериал за пръстените, вднага набутаха елф тъмнокож, което е кощунство спрямо книгите.

Общи условия

Активация на акаунт