224 светещи коледни украси в НЕМСКАТА тема

• 27 200
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
Гледам, че и без това сте на вълна билки и чайове Simple Smile Та да попитам, да ви е попадала тук смрадлика? Маú не е популярна в Германия, аз поне никога не съм срещала...Предстои ми раждане и ми се иска после да си правя отвари с нея. За някаква алтернатива, достъпна тук, ако се сещате, също би ми било от полза. Мерси Simple Smile

# 616
Гледам, че и без това сте на вълна билки и чайове Simple Smile Та да попитам, да ви е попадала тук смрадлика? Маú не е популярна в Германия, аз поне никога не съм срещала...Предстои ми раждане и ми се иска после да си правя отвари с нея. За някаква алтернатива, достъпна тук, ако се сещате, също би ми било от полза. Мерси Simple Smile
Аз си поръчвам от Диляна.

# 617
  • В страната на мечтите
Смрадлика няма да намериш в немско, на мен майка ми пращаше от България като раждах. Тук използват със същата цел разтвор на лавандулово масло, в родилното ни носеха по една кана сутрин и вечер, а в банята имаше залепен лист с указания в какво съотношение  се приготвя разтвора в домашни условия с лавандулово масло от аптеката и какви ползи носи употребата му. Наистина успокоява.

# 618
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Смрадликата расте тук като декоративен храст, аз миналата година си брах.

Но хебаметата имат доста трикчета. На мен ми бяха дали соли с етерични масла за седящи бани - вълшебни! Въобще не се занимаваш извлек да правя.

# 619
Аз така си бера прясна коприва за салати и готвене. Само сушена в чай съм срещала тук.

# 620
Аз на салата никога не съм слагала. Но на пюре и на супа да. И за чай имам сушена.
Сега се размечтах за прясна коприва.
След обсъждането тук се загледах в Мюлер в чайовете и взех два - детски, за пунш за децата и един много готин за нас пише гевюрц ... не съм обръщала преди внимание че и такъв имат. Мислих плодов и билков.

# 621
bella-ciao,

Аз под Gewürtz в чаена опаковка разбирам подправките за пунш и Glühwein, които се добавят към обикновеното вино, за да станат на Glühwein. Наистина ли си купила чай или подправки? сега ще ги пуска и Aldi-Süd. Но не е чай това според мен.

# 622
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дени, Gewürztee го има зимата и е с канела, карамфилче и други такива подправки. Много е хубав, аз също си взимам. Особено, ако сме сред природата, много добре идва от термоса.

# 623
Ако е Gewürzttee -  О.К. Аз прочетох само Gewürzt и затова попитах.

# 624
това взех. не е зле само ми е малко слаб.
но не бях обърнала внимание преди че има гевюрц

# 625
Със здраве да си го пиеш. Grinning

# 626
Интересен е , нали ? Аз съм си повече по нашите смески, но малко с короната изоставам с количествата. Сега взех да се ровя повече в тукашните. Мюлер имат доста и не бях обърнала внимание  че са си тяхна марка. Голям съм заплес.
Някой правил ли е операция на менискус? НЕ питам за мен чук-чук. Интересува ме кога предписват отстраняване на част от него и кога зашиване , възстановяване и имаш ли право на избор–

# 627
Това чайче с канела и червена боровинка добре звучи.

Операция на менискус правиха тук на един приятел от България. Футболист. Знам че беше сложна работа и тежко възстановяване, но не знам дали е имал право на избор и подобни. На мъжа ми му правиха други операции на краката и помня, че направо ни обясниха какво ще правят, без да питат какво мисли. Подписа съгласие разбира се. Но операциите бяха перфектни.

# 628
въпроса е как ще е най-добре за след 20 години

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 14:40 от bella-ciao

# 629
  • Germany
Аз бих си направила подобна операция в БГ, освен ако не говорим за човек с частна застраховка. Мъжа ми прави миналата година доста прецизна операция на ръката и не я направиха, като хората. Съседката ми още не може да се възстанови от операция за смяна на става, а минаха почти 2 години... В БГ, на частно, човек може да бъде опериран при изключително добри специалисти, до каквито тук е много тръдно да се добереш. Иначе, аз имам 2 приятелки със скъсан минискус и за сега и 2те отказват операция и се подържат с Боуен терапия.

Общи условия

Активация на акаунт