224 светещи коледни украси в НЕМСКАТА тема

• 27 358
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Въпросът е има ли къде да го секвентират в Хесен.

Аз с малката нямах никакви проблеми по време на бременността, ни гадене, ни отоци, ни да ми се яде нещо или не. Тя е много по-блага и уравновесена.
Със сина беше ужас. Подушвах през потта на мъжа ми, че е ял месо и повръщах, редовно се къпеше заради мен допълнително 🤣
Парфюми не понасях, ядях люто и пикантно... въобще доста ми бяха разбъркани хормоните.

# 601
Може, но често дългите полети от 3 страни се прекачват на Франкфурт и после летят за Берлин, Хамбург, Мюнхен или се качват на ICE.
То затова и Хесен често сме в първата четворка по заболеваемост на ковид на глава от населението.

# 602
...
Лаутербах ми звучи краен, надявам се също да не го изберат.
Доколкото разбрах, е замесен в някои абсурдни реформи в здравната система преди години.
Доколкото четох и във фарма лобизъм. Цялото правитество е не като за водеща Европейска държава. Външен министър без абс. никакъв опит в политика, да не говрим за международни отношения, дипломация и пр. Културната министърка я споменах .
Аз като чета каква е организацията на летище Берлин си мисля че още щеше си чака багажа и да не е пуснат из града ...

Според мен с тези варианти вече няма да има значение тази @ваксина@. Тя и сега е непредвидим за всеки отделен организъм като действие и продължителност на защитата. А и вариантите ... не знам. Нямаше ли някакви лекарства измислени? Има ли друг шанс освен свестни лекарства ?

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 13:01 от bella-ciao

# 603
bella-ciao,

има ли някъде вече готов списък с правителството или още се съвещават? Вчера по центалните новини гледах предложенията на зелените, шефката им да оглави външното. За нея ли говориш?

# 604
Отдавна се говори за това и сега още по-ясно. За нея говоря. Има списъци и доколкото разбрах са с предложенията и разпределението и доколкото разбрах преговорите са приключили.  Една от точките е , че са отворени за мигранти и снишават критериите . И изобщо много неща не са ми ясни. Рикши ли ще караме? С какво ще обикаля Бербок из света? С електробайк ли? Нали е против полетите ... Което от една страна не е зле, ще има по-малко софа гейт сцени, но от друга страна не е добре защото плямпа възторжено на всеки микрофон ... не знам

# 605
  • Germany
Мама Ени и при нашият малкия ПСРа беше от гърлото /на 12 е/.

# 606
https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Zadalzhitelna-karantina-z … frika_765646.html

Тук аз чета следното:
Заради утежнената епидемична обстановка в редица европейски страни всеки, който влиза у нас, от страна в червената зона, без отрицателен тест, независимо дали притежава сертификат, ще бъде поставен под тридневна карантина, до излизане на резултатите от теста му. Новите условия ще влязат в сила от 1 декември.

Аз чета официалната заповед на министъра и никъде не се споменава за това. Тридневната карантина се отнася за хората, които не представят сертификат или отрицателен тест, идващи от зелената и оранжевата зона.

# 607
Здравейте, мами! Имам много важно питане, ако иска чавек да напусне страната и да се прибере в България, времето за предизвестие за квартира, ток,газ , интернет и т.н , няма ли как да е по малко от 3 месеца?Връщат ли калцион , приравнения и прочие? ... Някой, ако е запознат моля да ми пише. Благодаря предварително.

# 608
Ася, ето рецептата:
Скрит текст:
2 с. л сол, 180 мл оцет (оризов или ябълков), 100 гр. захар. Джинджифилът (количество колкото за 1 голям буркан) се обелва и се нарязва на тънки шайби. Посолява се и се оставя 1 час. След това се измива леко и се изцежда. Оцетът и захарта се слагат да заврят на тих огън и джинджифилът се залива с горещата смес. След 48 часа е готов за консумация.

С. нещо пак се разболя. От средата на октомври почти през седмица е с Т и хрема. Уж нищо сериозно, но поне по няколко дни се налага да остане вкъщи. Все наваксваме с домашните и уроците.

Cvetiss, не знам какви са сроковете за пректатяване на договорите при напускане на страната, но ако се намерят по-рано нови наематели, не би трябвало да е проблем да се прекрати по-рано договора.

# 609
Geia, къде намираш тази мароканска мента? Има ли я насипно или е на пакетчета и капсули?

# 610
  • в сърцето на един мъж...
Балки пакетчета са, на лидъл в сортимента е.

# 611
Мароканска мента, както и много други видове мента съм виждала в прясно състояние в градински център.

# 612
  • в сърцето на един мъж...
Да, това също, ако знаеш как да си я приготвиш на чай Simple Smile

# 613
Лидл е затворен при нас и се очертава да го отворят отново едва на 24 февруари. Пакетчетата на Teekanne и Meßmer обаче ги знам, както и капсулите на първите. Просто ми стана любопитно дали ги има в насипно състояние като много други. Не че няма да си взема някой път нормалната мента, но мароканската ми харесва повече. Макар че и насипните чайове не винаги са доказателство за чудесен вкус, примерно има един коледен на Heber, който ми киселее ужасно много и не ми напомня на този празник по нищо. За този на Dallmayr с ройбоса също споменах, но там манго и драконов плод просто няма, загледах се в състава.

# 614
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мароканска мента на кило има при турците. Само трябва да не се обърка с джоджена.
Да допълня:  като откъсна листенцата, оставям клечките във вода и пускат без проблем корени. Така от турците бая растения съм захващала и раздавала.

Според мен насипна е трудно, защото етеричните масла са доста летливи при ментата.

Джей, благодаря. Бързо оздравяване.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 09:34 от asyalein

Общи условия

Активация на акаунт