224 светещи коледни украси в НЕМСКАТА тема

• 27 371
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Свиква се с джинджифила. И на крем супи го слагаме, освен в чай, дори децата си го пият/ядат с удоволствие.

# 586
  • в сърцето на един мъж...
Много обичам, даже като пуснат преди коледа в лидъл от кандирания, редовно си купувам и ям Simple Smile И суров го ям. Само не трябва да се прекалява, че влияе на кръвното

# 587
От 1 декември вече може да се влиза само със сертификат или отрицателен тест, а не както е в момента и с двете. Отделно ако влизаш без такива документи, караш пълната 10-дневна карантина, не пише никъде за тестване след третия ден, както е при зелената или оранжевата зона. А по-горе се извиних за подвеждането, очевидно не съм догледала заповедта както трябва.
Този тест обаче вече не може да е антигенен, а задължително пср, или поне аз така я разбирам заповедта. Лошо. Тийнът няма да иска да му правят пср, а ние както знаете сме в постоянно очакване да летим към бг за погребение. А дали не би могъл да се качи на самолета с антигенния от училище и за 3-4 дни докъто сме в бг да го карантинираме у свекитата. И без това не смятаме да го водим на погребението, но и няма как да остане сам в немско. Идеи къде да прочета за такъв вариант?

# 588
Джинджифил не харесвам, един път пробвах, стига толкова.

# 589
Чай от джинджифил с карамелизирана захар и много лимони пием всички без малката. На нея ѝ люти. Имаме и 1 буркан с наложен джинджифил. Много се харчи, когато правим суши.

При  нас тази сутрин имаше малко сняг и С. още в 8 часа изкочи на двора да му се радва. Големите докато се излюпят, може и вече да се е стопил.

# 590
  • Немция
Мама Ени, пср-тестът при децата ми беше без бъркане дълбоко в носа. Състоеше се от гърлен секрет и проба от предната част на носа.
Големият преди това беше много притеснен как ще протече теста, но се оказа, че не е толкова страшно. За да го успокоим преди теста, го ударихме на майтап и шеги, добре му се отрази.
За втория пср вече беше в пъти по-спокоен.
На 12 и 9 са децата.

# 591
Бибит на нашият тийн му правиха пср през февруари и му бръкнаха през носът чак до гърлото. Как да очаквам да е спокоен? На 13,5 е.

Аз правя всяка зима смес от мед, био лимони, джинджифил и куркума. Смилам ги в кухн.робот, слагам в буркани и държим в хладилника. Има екзотичен, но в никакъв случай гаден вкус и си взимаме всички по 1 с.л. сутрин. Подобрява имунитета, храносмилането и мн.други неща.

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 10:50 от мама-ени

# 592
  • Am Dorf (BB)
Джинжифилът ме спаси в първите месеци на бременността, ужасно зле ми беше и до 16та седмица дъвчех парченца пресен джинджифил, страшно ефективен метод се оказа. Иначе от няколко години редовно пия чай от дж, също мн добре ми действа. Яла  съм крем брюле с джинджифил, неочаквано добра комбинация се оказа!

Мама-ени, този микс го правих и аз миналата година, без куркума. Тази година освен също да забъркам.

Къде четете актуалните правила за влизане в Бг? Аз намирам само правилата, които са качени на сайта на летището, но те важат до края на Ноември. Може ли линк?

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 10:47 от tan_nia

# 593
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Чай джинджифил от пакетче и аз не мога да пия, само пресен, нарязан на шайби.

Таня, и аз пиех първата бременност, но после ми казаха, че не трябвало редовно, влияело на бебето. Моето се оказа после пеперливо като джинджифила.🤣

За джинджифила знам, че сваля кръвната захар. Кръвното вдига ли го или го сваля?

Джей, как го налагаш?

Много неприятно с тези ограничения за пътувания.
Мама Ени, на всички ни взимаха от гърлото проба за PCR. Не беше приятно, но май е по-добре от носа.

# 594
Джинджифил слагам като подправка в някои ястия, придава пикантен вкус, но за чайове и десерти - не. Колежката ми подари чай с джинджифил за рождения ден , пия го в работата от време на време, но сама не си купувам.

# 595
  • Am Dorf (BB)
Ася, сакън, уж четох колко може да се консумира, да видим дали ще ме соходи твоята съдба.

Аз също чай правя със шайби пресен джинджифил. Този в пликчета, според мен, вкусово няма нищо обо и не ми допада.

# 596
Джинджифил добавям в крем супата от тиква; понякога в чая, но не съм си правела от тези смески. Купувам си кандираните резенчета и ми се услаждат към чая. Взимам и от готовите шотчета, някои от тях са и в смес с куркума. Джинджифиловите изделия са ми редовна добавка към чая, особено в зимно време или когато съм уморена.
Има разлика във вкуса дали е пресен или суха смеска в чая.
И аз предпочитам пресен.
За бременност, бях чела изследвания, че не винаги е безобидно да се поема голямо количество джинджифил, не заради характера на бебето, а заради евентуални физ. реакции на майката - контаркции на матката, хормонални реакции, опасност за износването на плода...
За майки, които усещат облекчение на гаденето и др. неразположения, в малки дози, е явно ОК, чела съм отзиви и от  други доволни майки.
При мен, по време на цялата бременност чаят - абсолютно всички видове и шоколада бяха тотално табу.
Не можех да ги помириша, а за опитване, и дума не можеше да стане. Лошо ми ставаше само от мисълта за такъв вкус.

# 597
Аз ползвам понякога пресен джинджифил за подправка, много по често на прах. Иначе обожавам захаросан джинджифил с шоколад. Слагам го нарязан и в кексове и дребни сладки.

Омикорн е засечен в Хесен. Пишат че е вердахт засега, но то след секвениране или е Омикорн, или не е, не знам как може да се съмняват.

# 598
Аз ползвам понякога пресен джинджифил за подправка, много по често на прах. Иначе обожавам захаросан джинджифил с шоколад. Слагам го нарязан и в кексове и дребни сладки.

Омикорн е засечен в Хесен. Пишат че е вердахт засега, но то след секвениране или е Омикорн, или не е, не знам как може да се съмняват.

То Франкфурт е най-голямото летище в Германия, къде другаде първо да го засекат.

# 599
Някакъв се е върнал от ЮАР. Можеше да кацне в Хамбург или Берлин.

Общи условия

Активация на акаунт