224 светещи коледни украси в НЕМСКАТА тема

• 27 359
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
Откога България признава тестове за антитела от чужбина? Аз си мислех, че важат само за розов сертификат, за да можеш да ходиш на кино, театър, дискотека, ресторант, МОЛ и други.

# 571
България и Швейцария ги признават само за техните си територии.

Балкай, то щото без антитела и розов сертификат не можеш да стъпиш на тези места. Предизборна близалка за електората беше това, без абсолютно никакво практическо значение.

# 572
Е, това с цветовете със сигурност може да се обясни на населението .  Та и да се очаква да го спазва. Лоши хора какво да правиш.
Не са за мен тези сложни неща. Отказвам се.

# 573
  • Немция
Ако някой ще пътува до България от 1 декември - вече се изисква само сертификат за ваксинация, преболедуване или PCR тест, направен в Германия до 72 часа преди пристигането в страната. Лошата новина за неваксинираните е, че ако не представят третия документ, се поставят под задължителна 10-дневна карантина без право на отмяна. След изтичането на тези 10 дена, трябва да се направи нов PCR тест между 10-ия и 12-ия ден от предстоя в България. Ето я новата заповед.
Не разбрах - промяната в закона важи само за пристигащи от държави с мутации ли?
Защото другото ми звучи, както преди- влизане в България със сертификат или с негативен тест.

# 574
От 1 декември вече може да се влиза само със сертификат или отрицателен тест, а не както е в момента и с двете. Отделно ако влизаш без такива документи, караш пълната 10-дневна карантина, не пише никъде за тестване след третия ден, както е при зелената или оранжевата зона. А по-горе се извиних за подвеждането, очевидно не съм догледала заповедта както трябва.

# 575
  • Немция
https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Zadalzhitelna-karantina-z … frika_765646.html

Тук аз чета следното:
Заради утежнената епидемична обстановка в редица европейски страни всеки, който влиза у нас, от страна в червената зона, без отрицателен тест, независимо дали притежава сертификат, ще бъде поставен под тридневна карантина, до излизане на резултатите от теста му. Новите условия ще влязат в сила от 1 декември.

---------------------------
Разбирам го така, че всеки идващ от червена зона трябва да покаже отрицателен тест, независимо със сертификат или не.

# 576
Не разбрах - промяната в закона важи само за пристигащи от държави с мутации ли?
Защото другото ми звучи, както преди- влизане в България със сертификат или с негативен тест.

Няма връзка с мутации. С ваксинация/тест за преболедуване плюс тест можеш да влезеш в България от Германия и още много страни и то само, ако си български гражданин, гражданин на ЕС и  още няколко излючения. Но при всички случаи със зелен сертификат и тест едновременно. Алтернативата е 10 дни карантина.

# 577
  • в сърцето на един мъж...
И аз обичам да пия чай, по всяко време на годината. Много обичам мароканска мента и джинджифил. Вчера ходих да пазарувам, на ройбос са пуснали някакъв карамел, взех да опитаме и в алди има с лешников аромат. Много е хубав.
Писна ми вече от варианти и заобикаляне на ваксината Sad Кой знае докато тръгнем да се прибираме още какво и колко ще се промени с новата заповед. Последно трябва да сме ваксинирани и да имаме тест ли? А децата?

# 578
  • Немция
Ясно.

Сега друго се замислям- означава ли това, че теоретично е възможно да се качиш на самолета без тест, без сертификат, ако не ти пука дали ще седиш после в карантина?
Защото ако го има този вариант, със сигурност има хора, които така пътуват.

За децата май въведоха тестове при полет от 6 години нагоре.

# 579
Ако е само за полет, супер Simple Smile Не ме касае Simple Smile

# 580
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Според мъжа ми, Лаутербах искал, но него не го искали. Той е малко катастрофичен...
Надявам се и Клаудиа да не се вясва много по ТВ, тя колко издънки има... Аз гледам да пропускам и тези новини, че лошо ми става.

Смятате ли, че с този нов вариант ще блокират пак всичко?
Щом е още по-заразен, то по самолетите ще е ужас....

# 581
  • Немция
Гея, не пише, че условията важат само за влизане със самолет в България..

Лаутербах ми звучи краен, надявам се също да не го изберат.
Доколкото разбрах, е замесен в някои абсурдни реформи в здравната система преди години.

# 582
Бибит, така или иначе от снощи има промяна в правилата, ъгейн...

# 583
Новите варианти имат потенциал да променят много нещата. Ще видим, рано е за категоричност.

Надявам се на адекватен здравен министър и за Германия и за България. Предните доста глупотевини свършиха

# 584
Как ги пиете тези джинджифилови чайове, не знам? Всеки такъв ми люти, горчи и въобще не става за пиене.

Общи условия

Активация на акаунт