224 светещи коледни украси в НЕМСКАТА тема

• 27 362
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
За делтата защо не изкараха нещо?

# 556
Ох, сега пък африкански варианти?
Как се казват? За локдаун нищо реално не съм чула още.
Липа насипна купувам, в големи пакети. Има. Веднъж беше даже внос от България, в Био - магазина. Simple Smile
Лятото и аз обичам да си правя студени чаени напитки, смесвам с какво ли не, включително и фрешове или сок.
Иначе, има тук много едни дървета, дето приличат на липи, цъфтят разкошно и ароматът им е същинска липа, но немците казват, че не било липа, а нещо друго. Ама му забравих името.

# 557
In den Wäldern Mitteleuropas finden sich nur Sommer- und der Winterlinde sowie (am südöstlichen Rand Mitteleuropas) die Silberlinde.

Тукашните много страдали от сушата, нашата била по-издръжлива.

# 558
Е, много ясно. Идва Нова година - нов вариант. Не може да изкараме едни спокойни празници. Вече минавам в групата на конспираторите.

# 559
Вирус мутира. Това всеки път представлява таква невероятна изненада. На всички им падат шапките всеки път като научат какво прави този вирус. Същото става и при новината , че есента и зимата са сезони с вирусни инфекции по хората и че някои хора са със слаб имунитет и има риск за тях. 
След 3 месеца ? Ами тъкмо на време за следващия бустър . И за още 3 месеца мерки ... нали за март говорим?

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 20:18 от bella-ciao

# 560
Никога не съм се впечатлявала от мутациите на инфлуенца, грипен или как му се казва там на другите видове корона- вируси.
За Ковид, който доказано е много коварен и животозастрашаващ, е неприятно да се разбере, че въпреки ваксините, въпреки толкова драстични мерки, мутациите продължават, вирусът няма никакви изгледи да бъде оваладян.
Не съм вирусолог, но за мен вариантът за справяне с Ковид чрез ваксините - като средство, е вече на везна. Не искам да си представям живот с ваксиниране на 3/5 месеца с нови и нови бустерни варианти.. и постоянно да чувам за нови и нови мутации... това е все едно да сипвам вода в мрежа с дупки и да искам да я напълня. Може би разсъждвам абсолютно невежо.. но така чувствам нещата.

# 561
Ами те още в началото казаха, че този вирус мутира и ще мутира и че еднократан ваксина за него не може да има. Надеждата беше доколкото тогава подразбрах, че поне ще е по-трайна защитата, поне 1г.
Но не е толкова. И наполовината излиза че не е . За решение и аз не знам. Дано има.
А като начало според мен , още преди 2 години трябваше да започнат да изграждат здравната система според ситуацията . 2г. пропуснати и даже доколкото четох още по-зле.  Нямам думи. Пак.

# 562
Е, да, казаха, че вирусът мутира, то е ясно.
Но не казаха, че ще трябва имам документ, с който ще мога да водя що годе приличен делник и благодарение на него ще имам достъп до транспорт, ресторант, театър и пр... и който обаче ще е валиден макс. по 9 месеца.
Все едно имам срочна виза за... да живея.
Аз не се виждам боцкана на всеки шест месеца.
Днес колежка разказва как се наложило да се прибере снощи пеша, защото паднала батерията на телефона й и шофьора на автобуса не я пуснал без да й види сертификата. Да се смееш ли, да плачеш ли.

# 563
Катерица всички са така. Според мен споко. Всичко ще се нареди. Не знам кога.
В същност не съм много сигурна. Като гледам зелените в новото правителство, кой е на културното и кой се тъкми за здравното ... и ми притъмнява сериозно. Не е от короната  . Тя ще свърши един ден да всява паника.
Но щом толкова много хора може да подстачат около грета, то ще се оставят и в ръцете на Бербок

# 564
Кого гласат за здравен?

# 565
ами спряга се един, който не може да сколаса от тв и радиопредавания и не знам как ще министерства . От шоу студито ли ?
Дано не е той и дано не някоя от зелените звезди. То водещите им фигури се докпаха до кресло . КАкви са им компетенциите не знам .

# 566
Ако някой ще пътува до България от 1 декември - вече се изисква само сертификат за ваксинация, преболедуване или PCR тест, направен в Германия до 72 часа преди пристигането в страната. Лошата новина за неваксинираните е, че ако не представят третия документ, се поставят под задължителна 10-дневна карантина без право на отмяна. След изтичането на тези 10 дена, трябва да се направи нов PCR тест между 10-ия и 12-ия ден от предстоя в България. Ето я новата заповед.

# 567
Кого гласат за здравен?

Лаутербах.

Как от 1 декември? Това е в сила от понеделник. Дори представителят от външно на изборите говори пред мен дали за тях няма да направят изключение.

# 568
Извинявам се за подвеждането. Това за тестването важи само за български граждани, идващи от държавите с мутации.
Цитат
III.  Заповедта влиза в сила от 1.12.2021 г., с изключение на т. 4.6.  -  4.8., които
влизат в сила от 28.11.2021 г. 
Ето ги въпросните точки:
Цитат
4.6.  На територията на страната не се допускат лица, пристигащи от следните
държави  от  червената  зона:  Република  Мозамбик,  Република  Боствана,  Република
Южна  Африка,  Лесото,  Есватини,  Република  Намибия  и  Република  Зимбабве, с
изключение  на  лицата,  които  са  български  граждани  и  на  лицата  със  статут  на
постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република
България и членовете на техните семейства. 
4.7.  Българските  граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или
продължително пребиваване на територията на Република България и членовете на
техните семейства, пристигащи от държавите по т. 4.6. се поставят под карантина за срок
от 10 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще
пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна
инспекция или оправомощен от него заместник-директор. 
4.8. Лицата  по  т.  4.7.  задължително  предоставят  по  електронна  поща  на
регионалната  здравна  инспекция,  която  ги  е  поставила  под  карантина,  документ  с
резултат от проведено от 10-тия до 12-тия ден от влизането на територията на страната
изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19.

# 569
и само до края на март. на мен друго ми е чудно как искат да направят единен европейски сертификат като някои държави като швейцария , българия и пр. признават тест за антитела и дават сетрификат, но Германия например не.

Общи условия

Активация на акаунт