224 светещи коледни украси в НЕМСКАТА тема

• 27 364
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
  • Germany
Аз съм по класиките зелен, черен, лайка, мента или джинджър. Разни плодови, ванилии и шоколадови не близвам. Отскоро пия само жълт кантарион вечер, да ми подреди чакрите 😆, успокояващо ми действа.
Вървим си сутринта под снежинките към метрото и малкото вика, че мразело снега. Викам му, че вече е истински тийн, защото всички деца обичат снега, а тийнейджърите мразят всичко 😉

# 541
Meßmer и Teekanne изобщо не харесвам. Билкови носим изрично от бг. Ткашните смески са ужас и половина. Чиести билкови при настинка. Плодови взимаме имат хубави. Черни, зелени, бели и пр. с аромати не ... макс жасмин. Иначе всякакви сортове харесваме , основно силните и суперсилните.
Джинджър , ройбос не харесваме.
Турски, арабски, руски ... силни са ок.

# 542
  • Немция
Балкай, при черния чай е важна интензивността, може да стане и доста силен. Неслучайно турците варят концентриран чай, който после разреждат с гореща вода.
Имаме приятели, турско семейство и черният чай в пакетчета например им е силен, разреждат си го. Grinning

Белла, има си и хубави билкови варианти в Немско, особено насипните.
Българските често имат частици от прах, не са така добре почистени.
Сега да не почнем нова дискусия Smile, просто едно мнение.
Иначе и аз нося понякога български чайове.

Pea Pink, на тийн ми мяза вече, да. Joy

# 543
Бибит аз не казвам че не са хубави, а че не са ми по вкуса. Ползват някои неща и са им в основата на смеските , които на мен не са ми приятни. От друга страна не ползват много от нашите които аз харесвам.
Т.е. различни са. не ми пасват на вкус просто. Общо казано. Разбира се , ако взема да пробвам от всички смески или да си спомня всички все ще съм пробвала някоя поносима ... понякога имат смески плод и билка , които ми допадат. А и само лайка, мента, липа, салвия ит.н. взимам за настинките , но не в смески .
Индивидуално е . Като кой какви обувки харесва Simple Smile

# 544
  • Немция
Аха, Белла, разбрах те. Grinning
На нашия пазар има един фургон с насипни чайове, може би това е върха на качеството и предлагането. Laughing

На мен си е допил липов чай Grinning, ще търся тези дни.

# 545
  • Germany
Тук, покрай нас в квартала е пълно с липи. Все се чудим с мъжът ми, защо никой не събира липов цвят. Като знам в Бг моите баби как си го събираха и разстилаха по едни чаршафи да съхне. Обожавам мирисът на липа, но чаят не ми е по вкуса.
Честно казано къса, черна Лаваца е моето нещо😎

# 546
И около нас има много липи и на много места в Германия съм виждала.

# 547
  • Germany
И аз пия чай само, ако съм болна, като обичам само няколко вида билкови. Вкъщи много рядко се пие чай. Големият от време на време си прави и малчо пие покарй него, но не е нещо, за което се сещат често.
Няма сняг при нас. Само е студено.

# 548
  • Немция
От уличните не бих брала.

Иначе обикновено са доста високи дървета, пък не съм по брането на липов цвят. Grinning Може някой ден да се похваля тук, като набера. Laughing

Липовият чай е май по-популярен сред славянските народи.
Моя приятелка-словачка ми е носила липов чай от Словакия, бил много обичан и там.

# 549
Аз имам по една торба липов и му са ски чай и го пием като сме болни. Един приятел турчин наскоро ми подари някаква смеска за ароматизиране на черен чай. Много хубаво мирише, но за съжаление нашата кутия с чай само събира прах. Ние сме по кафето. Държим на хубава машина и постоянно издирваме хубаво кафе.

# 550
  • Варна
Има липи, но не ухаят както българските. Аз обожавам липов чай и си купувам от турски магазин, защото по супермаркетите не съм виждала.

# 551
Бибит, доволно разреден си беше. Просто се случи да го изпия в обедната почивка и резултатът бе налице. Пила съм вечерно време ърл грей и Ostfriesen, нищо ми нямаше. Веднъж по погрешка сложих на един Darjeeling по-малко вода и логично ми беше твърде горчив, но главоболие нямах.
bella-ciao, досега с Meßmer греда не съм имала, но с Teekanne съм имала не една или две. Същото може да се каже и за Pickwick, преди 10 години бях попаднала на някаква селекция зелен чай и единият откровено ми горчеше.

# 552
Билкови чаени смески си правим сами - някои събираме, други отглеждаме. Чай не се пие само лятото, децата много обичат. Плодови също, понякога зелени , черен чай не пием.

Локдаун става все по-вероятен с новите африкански варианти. Индикациите са, че заобикалят ваксините и са доста агресивни, да видим.

# 553
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз лятото правя студен чай: заливам някакво пакетче чай (зелен или билков) и го оставям да се запари. В кана наливам вода, слагам лимон на шайби и китка билки и цветя от градината: мента, лавандула, маточина, босилек, невен, розмарин, каквото има. Като стане чая - добавям към водата и оставям за час-два.
Става супер.

Днес бях до големия магазин, и там имаше липси, но по-малко. Цял стелаж със сириълс беше празен. Не успях да огледам навсякъде, малката се тръшна 🤪 и забавлявахме клиентите....
Тоал.хартия купих, миналата седмица.😊

Ако вкарат локдаун, ще откача, в това време ми е много трудно да се мотивирам да стоя на детската площадка...

# 554
Бионтех са започнали проучвания с новия вариант. При необходимост от адаптиране на ваксината, първите количества биха могли да бъдат доставени най-рано след три месеца. Лоша работа.

Общи условия

Активация на акаунт