224 светещи коледни украси в НЕМСКАТА тема

• 27 195
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
Pipi_ като го написа това с календара и се загледах в Адвентскалендарите на децата , те са на Линдор . Вратичките са двойни , картонче с някакъв готин цитат , после някаква специална хартия и после шоколадчето. Прочетох вече 3 готини цитата Simple Smile Ако намеря време по-късно ще ги пусна.

# 646
  • Немция
Ходих до центъра на съседен град, навлизам в централна улица(пеш) и една жена с мил тон ме предупреди, че от вчера на открито били задължителни маските на тази централна улица, да не вземат да ми направят проблем.
Има по някоя къщичка от коледен базар тук и там, сигурно заради това.
Не, че имам проблем с маската в това студено време,но не очаквах.

# 647
Бибит, в тоя студ и аз freiwillig си слагам маската, без подкани.  Mask Laughing
Ох, момичета, кога ще му се види края на това чудо? Пак затягане на мерките...

# 648
На мен пък преди малко в очна клиника ми казаха, че достъпът е разрешен само с ffp2 маски. Германци се караха с персонала и питаха как е възможно да не пратят имейл или смс за това изискване, които са наложили незнайно възоснова на какво. Чакаш с месеци за термин. Ходих да търся маска и се върнах. Сега пък чакаме в чакалня наредени като сардели, но с отворени прозорци. Вече замръзнах и пишман станах.

Няма край и все по-сюреалистично става.

# 649
И на ме ми е интересно какво става , след като вече започва втрои месец в който всички неваксинирани никъде и нищо не могат да правят , освен да ходят в гората или по улицата , но нямало още Trendumkehr  , даже напротив било.

Аз даже все по-малко се замислям.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 08:46 от bella-ciao

# 650
Ние вчера получихме първа подкана,да си имунизираме срещу Ковид 6 годишното дете- еми рано ми се вижда още за това!!! Кога ли ще стане задължително?!?

# 651
Ние вчера получихме първа подкана,да си имунизираме срещу Ковид 6 годишното дете- еми рано ми се вижда още за това!!! Кога ли ще стане задължително?!?
Как получихте поканата? Доколкото знам StiKo още не е препоръчало, само ЕМА одобри, но трябва и
StiKo да каже. Или нещо съм изпуснала?

Бибит,
в този съседен град в центъра нямаше ли табели за маските? При нас винаги слагат такива табели по улиците, когато е задължително носенето. Като го отменят, ги махат. Така случайна минувачка да ме предупреди, малко ми е странно. Но вие си познавате региона.

# 652
И аз това се чудя. Да кажат какво е задължително и кое при какви условия как да става и да се прекратява вече.

Последна редакция: сб, 04 дек 2021, 08:55 от bella-ciao

# 653
  • Немция
Дени, има табели, но сравнително малки и невзрачни, пък и не съм очаквала да са задължителни маските на открито, не съм гледала табели.
После се загледах в хората и видях, че почти всички са с маски навън.
Защо да е странно предупреждението - даже ми направи услуга жената. Дори ми обясни подробно къде важали, къде не важали..Grin

# 654
Странно ми беше, защото явно съм свикнала с град , където никой на никого не прави забележка или да обяснява нещо, освен ако не попиташ. Радвам се, че ти е помогнала. В последно време нещата така бързо  се изменят, че човек още не може да им насмогне.

# 655
Дени,подкани ни майка от класа ,която е детски лекар,помоли ни да и  пишем на лично в групата за колко деца да поръча ваксина! Flushed

# 656
sunny:*kiss,

Съветвам те да провериш първо, дали ваксината наистина се препоръчва вече в Германия или само от Европейската агенция - ЕМА, преди да вземеш решение. Не се впрягай толкова, по телевизията последно чух, че въобще за задължителни ваксини ще се говори от фервуари 2022 евентуално, ако изобщо. Лекарката си прави сметка и предлага възможности за най-нетърпеливите, ако не искаш ваксина за детето, игнорирай съобщението и не се тормози. Дъщеря ми е в горната група над 12 г., предлагали са ни ваксина и от педиатъра и от училището, отказахме се. Не е имало проблем. Просто си прави тестовете в училище.

# 657
# 658
  • Deutschland/HE
На моя приятелка педиатърката се е обадила да запише детето тази седмица за ваксина (на 10г). Има разрешение за поставяне на ваксината на деца от 5 до 10г, СТИКО още не дават препоръка, но това не означава, че не е разрешена. Те и за 12-15г дадоха чак в края на август препоръка, а можеше да се слага от юни месец. Наши приятели, които живеят в България държаха да видят, че СТИКО препоръчва и тогава заведоха да ваксинират децата.
Малките няма да са с пълна доза и някъде четох, че детските флакони с ваксини ще дойдат след 20ти декември, а сега вместо 6 дози от флакон, трябва да извадят май 18 (нали 1/3 се слагаше на децата).
Ние ваксинирахме децата (17г и 13г), в класа на голямата са ваксинирани сигурно 90%, при малкия са по-малко. Вчеар се оказа, че ако не е ваксинирана вече нямало да може да има кормуване, правилото било 2Г. Както са ваксинирани се тестват два пъти седмично в училище, понеделник и петък, срядата я пропускат.

Последна редакция: пт, 03 дек 2021, 16:09 от colibri

# 659
  • Germany
Предполагам, че въпросната майка лекар никой не е натискала, а е искала да бъде полезна. Нашите деца също са ваксинирани вече. В класа на големият остана само едно неваксинирано дете /11кл./. В класа на малкият са 50 на 50 /7ми клас/. Моите деца не се тестват в училище. В сряда една учителка помолила да се тестват всички и големият ми звънна, че му бил положителен теста. На още 2 деца също. ПСРите им бяха отрицателени и на 3те деца. Същият случай имахме и с малкият преди около месец. Сега съм има дала тестове от вкъщи и ако някой учител настоява, ще се тестват с нашите тестове. Иначе компанията на големият са се разбрали да се тестват преди купон, съответно го правят всеки уикенд Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт