Домашното насилие – тема №3

• 73 161
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
Ама той само да чуе "раздяла" и започва грандиозен спектакъл, в който в един момент толкова агресира, че ща не ща трябва да поема я към нашите на дивана в кухнята, я на улицата.
Опитах да наема жилище, но софийските брокери са страхотни измамници. Загубих пари и там.
Въобще е една война, която няма край. Ставам, бия се, падам, пак ставам.
Слава Богу, че е в чужбина през повечето време.

# 1 021
  • София
Ама ти наистина се изтощаваш в безплодни борби. За да не изгубиш пари, стоиш там и не споменаваш думата, за да не агресира.
При родителите ти има ли място за децата? Ами ще поспиш на дивана колкото трябва, поне докато е тук. И подавай молба за развод по исков ред или сменяй адвоката, ако те убеждава за друго.

# 1 022
А какво се прави в такива случаи, като на Роки, когато него го няма и няма как да му връчат призовката? Тя може ли да се разведе по исков ред без той да е редовно призован?

# 1 023
  • София
Не, при тях не е удобно даже аз не мога да стоя повече от 1-2 вечери.
По какъвто и да е ред, разводът не е наказателно дело. Де юре няма нищо, което да го накара да се изнесе. Доброволно е. Питала съм. "Всичко е въпрос на съгласие".

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 17:16 от Rockstar

# 1 024
  • София
Това не става, онова не е удобно, ами тогава - стоиш. Знам, че си имаш допълнителни грижи, ама и това постепенно сваряване като жаба не е работа.

# 1 025
Ако искаш - намираш начини, ако не искаш - намираш оправдания !
Аз си тръгнах без 1 стотинка в джоба, отидах си в нас / удобно или не/ спях до миналата година с детето си на едно легло.
Започваш отнякъде, изглежда невъзможно, да трудно е . Но захванеш ли се всичко се нарежда. Най- важната крачка е да се махнеш от насилника, да преодолееш страха си, дали ще мога сама, ама няма да съм си вкъщи, на моето легло и т.н. ако наистина е домашно насилие ще ти е важно само да се спасиш.
Според мен не ми се обиждай, но удобството да го няма доста време те държи там.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 18:31 от черна орхидея

# 1 026
  • София
Така е, не отричам. Не искам да създавам и неудобство на децата да ги местя насам-натам. Аз се оправям сама, обаче ако съм тук.

# 1 027
  • София
Дъщеря ти е голяма, нали?
Имаше една песен "По-добре късно, отколкото никога - с тази надежда минава понякога човешки живот"

# 1 028
  • София
Тя е ок. Да мине бала и няма да я мисля толкова.

# 1 029
  • Далечният изток
А какво се прави в такива случаи, като на Роки, когато него го няма и няма как да му връчат призовката? Тя може ли да се разведе по исков ред без той да е редовно призован?
Може. Не точно както задаваш въпроса, но може. Има връчване и по други начини.
Аз не разбрах, не са го намерили да му връчат книжата или е отказал да ги приеме?

# 1 030
  • София
Не го намериха. Звъняха тук два три пъти.

# 1 031
Ами то следва служебна справка от съда за постоянния му адрес и му залепват известието на вратата.
После си плащаш за особен представител и те развеждат без него.
Роки, много се мъчиш, отдавна чета и аз, но не си готова за тази стъпка. Поне аз така смятам.

# 1 032
Връчване чрез работодателя му не става ли?

# 1 033
  • София
Не, намерили са адреса на фирмата му от 2017. Той в момента е на немски договор.
Както и да е. За пореден път обеща да отидем да подпишем като се върне. Въобще не му вярвам.
Имахме залепено известие...

# 1 034
То е било с тел. на призовкар, да отиде в 79 стая.
Е, значи вървят нещата.
Не е отишъл, скоро ще получиш разпореждане да внесеш 1200 лева.
И после ако ще, искай си привременните мерки за ползване на жилището, ще ги получиш.
Ако е по- умен, ще отиде да си вземе книжата и да сключите споразумение

Общи условия

Активация на акаунт