Домашното насилие – тема №3

• 73 651
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Е, те някои така изкарват живота си - в мрънкане и заяждане с мъжа. И с хапване по някой шамар

# 151
  • София
Това същият случай ли е, в който момичето ходеше на работа, лелка в детска градина? Покрай някаква игра се бяхте запознали в мрежата.

# 152
Това същият случай ли е, в който момичето ходеше на работа, лелка в детска градина? Покрай някаква игра се бяхте запознали в мрежата.
Ако въпросът е към мен,не.Моята героиня ми е съседка,на 20 г.,не знам дали и абитуриентски бал е правила.Живее с този от 4 години при нас,но се заговорихме покрай бременността й.Общо взето така се е закопала с това едноклетъчно и майка му,че има много да тегли!

# 153
  • София /Абсурдистан
Съвсем ли няма начин да се измъкне?

# 154
Има.Като й уври главата ще си грабне чантата.Вече има високо кръвно налягане от нерви.Мисля,че скоро ще го напусне.

# 155
Според това, което казваш, проблемът не е че не иска да го напусне, а че няма къде да се дене след това, с дете на ръце. Дори и да реши да си грабне чантата все тая, като няма 5 лв да гледа сама дете и да плаща наем.

# 156
Всичко с момичето е вече наред.Няма да разказвам подробности,виждам че имате богато въображение,ще ви оставя да довършите филма...
Благодаря на тези,които се опитаха да помогнат!

Влиза ли още в играта?

# 157
Тази моята съседка днес викна полиция.Взе багаж на детето,оня не й е позволил да си вземе нейни дрехи.Отиде при майка си,но временно.Утре ще й дам дрехи,ще я прекарам с колата до града,щото е в село.Уж знае какво да прави и към кого да се обърне за защита.Как може да се обърне към служебен адвокат?Тя пари няма в момента,чак на следващото майчинство.Имам чувството,че родата не й вярват и не искат да й помогнат.мислят си,че пак ще се върне при мъжа и й нямат доверие.От една страна не ми се занимава,но от друга не ми се ще да я оставя на произвола на съдбата.В града няма защитени жилища.Връзките играят на всички инстанции и тя има основание да се притеснява,че ще й вземе детето.Незнам,незнам....

# 158
За какво е викнала полиция? Защо не се позовава на домашно насилие, какъвто е и случаят и познай мунчото кога ще плаши с взимане на дете. Именно плаши и манипулира с тия заплахи, защото едва ли иска да се грижи сам за него. А още повече ако е съвсем малко е пълен абсурд да й го вземат, освен ако не е доказано опасна за живота и здравето му.
Тя къде ще отседне щом няма и 1 лев? При роднините стана ясно, че ще търпи отново тормоз, така че идеята е много много много лоша. Анимус или защитено жилище, или общинско жилище - там проучете въпроса. От Анимус и подобните организации дават юридическа и психологическа помощ, но май е много трудно да се класираш до там. Но трябва да опита.
А ти къде в града ще я караш, тя сега къде е.

# 159
  • Варна
Тя пак ще се върне при него. На 99%, според мен.

# 160
Тя е на село и ще я закарам в града,в закрила на детето.Каза,че ще пусне жалба, полицаите са й обяснили какво да прави.В още две села има живи баби, предполагам ще търси подслон при тях.

# 161
  • София
Това е най-добре, да отиде в ОЗД. Но точно жалба там не може да пусне, а може да говори със социалния работник и да опише случаят. Нататък социалният работник ще каже какво и как. Докато няма черно на бяло, все едно нищо не се е случило. На място социалните ще я насочат, те имат контакти с доставчиците на социални услуги.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 14:24 от Andariel

# 162
  • София /Абсурдистан
Не трябва да ходи при никакви близки, няма гаранция, че ще я върнат обратно. Тези неща се подготвят предварително къде и как и чак тогава се бяга.

# 163
  • София
Да допълня, в АСП или ОЗД не просто да пита и да си тръгне, а да се опише всичко черно на бяло, с нейните лични данни и всичко. Социалните работници знаят. Иначе дума дупка не прави. Трябва писмена следа, че е ходила, защото това по-късно може да послужи и при евентуални дела и всичко за родителските права, домашно насилие и т.н. Нещата не са иди ми - дойди ми. Ако не е готова да го направи, хич не се занимавай повече. Аз бих ти казала така или иначе да не се вкарваш в тази игра, защото има вероятност ти да си изпатиш, а те да се сдобрят или да играят играта на "тя бяга, после се връща" до безкрайност. Може да не звучи добре, но я насочИ към институциите, но не я убеждавай, просто й дай информацията. Тя да си решава нататък. Често "посредникът" или "помагачът" си отнасят негативите и от двете страни, така че гледай да се подсигуриш. Можеш да й кажеш неутрално - "с тези неща се занимават тези отдели, ако решиш, можеш да отидеш". Да не стане после мъжът й да ти търси сметка и да започне да те тормози, че играеш срещу него. Насилниците не са шега работа, те обикновено търсят кого да обвинят. Жената и тя може да направи същото - "тя ме накара да отида и да подам жалба" и познай кой ще си изпати. За писането го казвам по-скоро за твоя информация, ти да знаеш как стоят нещата. Не можеш да правиш насила добро.

# 164
И аз реших да не правя повече нищо за нея,и аз и майка й обяснихме какво да прави,къде да иде,но ми се струва,че няма да направи нищо.Тя майка й е вдигнала ръце от нея,та аз ли няма? Достатъчно се натоварих,насила няма как да вразумиш някого!

Общи условия

Активация на акаунт