Домашното насилие – тема №3

• 73 673
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Не съм сигурна дали ще са две седмици. Може и повече да се проточи. Ще пиша.
А пък искът за развод - ехе, след месец.

Въобще всичко е ужасно бавно и една жена може да пострада 100 пъти по 100 начина през това време! Децата също! Финансово също.

# 226
# 227
Купи си лютив спрей или от ония машинки дето пуска ток. Абе нещо за самозащита.
И смени бравата на вратата.
Изтегли всички пари ако имате обща сметка и ги прехвърли на такава само на твое име.
Предупреди в училище или градината, че само ти ще вземаш децата, копирай им заповедта от съда, за да имат основание.

# 228
  • София
Не е толкова зле. В смисъл не ме преследва.
С парите продължават проблеми.
Не ходи в училище.
И днес замина, Слава Богу.

# 229
Колко ще го няма? Ще има ли време да си придвижиш нещата с развода и заповедта? А как стоят нещата с жилището - чия собственост е и ще трябва ли да търсиш ново

# 230
Казусът на Рокси е коментиран 918972494 пъти в различни теми години наред. Въз основа на четеното през годините бих казала, че е добре Рокси да има по-последователно поведение. Добре би било да е и малко по-обрана, защото заигравките не водят до нищо добро. Най-малкото, разкарай чатовете от телефона си, защото следващият път, като ги хване мъжът ти, може да стане наистина страшно, след като посяга физически.

# 231
  • София
Абсолютно последователна съм. Чатове няма. Нали самият той ми счупи телефона преди да се сети да рови в него.🤣
Да, имам време и действам през това време с всички възможни средства. Няма да отстъпя и крачка назад.

# 232
  • Далечният изток
И аз се намесвам да кажа няколко думи....
Рок, ако нямаш адвокат, подай до съда една молба за правна помощ, да ти назначат служебен.
Странно, че съдът не е издал заповед за незабавна защита... Сигурна ли си, че няма такава?

# 233
  • София
Имам си всичко. Просто чакам.

# 234
Чела съм те в други теми и мисля, че си човек със здрав разум и трезва преценка. Понякога всички попадаме в гадни ситуации, не бива да се чувстваш зле от това, важното е да излезеш от нея. Успех!

# 235
Здравейте, момичета, привествам всички, които са намерили сили да напуснат тези мъже чудовищя. Аз съм дете-свидетел на насилие, и мога да кажа, че това което преживявате е също, толкова пагубно за децата, особено ако са преки свидетели. Нещо, което ме човърка да ви попитам, като се захванахте с тези чудовища, не усетохте ли още в началото, че има нещо гнило в тях, че не са като другите хора, не знам как да го обясня, все едно нямат душа, като празни съдове, само с обвивка, опитват се да имитират човешки емоции и чувства, но си личи, че е само на повърхността, не ги чувстват истински. Моят баща беше такъв психопат, и само видът му ме караше да настръхвам, истински зъл човек, без капка емпатия и състрадателност. А майка ми е неговата противоположност, тя е човек, който и на мравката път прави, за жалост добрите хора по-лесно позволяват лошо отношение към себе си и по-често стават жертви на насилие. Това е една от уродливостите на нашия свят.

# 236
  • София
Не всички са толкова зли от началото.
В повечето случаи даже изглеждат много влюбени. Може дори да не докосне жената първите години, да я "носи на ръце". Е, има малко ревност, малко налагане на мнение, малко затваряне вкъщи...и полека лека се сваряваш като жаба в тенджера.

# 237
  • Сф
Точно обратното на Рокси мисля. Има и в началото сигнали , но просто не ги виждаме. Дали заради нашите кусури , дали заради ниска самооценка, дали заради компромис( как мразя тази дума) или избързване, стечение на обстоятелства и тн подробности. Те, така са си родени. И разбира се, с времето нещата екскалират. Понякога е трудно да се откопчиш.

# 238
Забелязвах, но се самозалъгвах, че любовта ми ще го промени. И той ме манипулираше, че аз нямам правилен подход към него, така че аз го предизвиквам да се държи така. После вече е само страх. Колко се радвам, че ми дойде смелостта да се махна сравнително бързо.

# 239
Много жени, да не кажа почти всички, се изкушават да укротят звяра у мъжа, да го подчинят на женствеността си. Вероятно неуверени се надяват чрез това деяние да си докажат силата на собствения си чар. Неслучайно красавицата и звяра е написана от жена, това си ви е мечта.

Общи условия

Активация на акаунт