Домашното насилие – тема №3

• 73 672
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 210
Роки, пусни и един сигнал в полицията. Трябвало е веднага да звъннеш на 112, та поне да пренощува там. Заповедта за незабавна закрила е само един вариант. Друг е да се търси и наказателна отговорност.

# 211
  • София
Има сигнал. Даже са дошли след мен.
Преди малко ми се обади полицая да ми каже че ще ми предостави всичко.

# 212
Rockstar, чие е жилището? Ти си се изнесла, или неправилно разбрах? Децата свидетели ли са на побоя? Ако да - те също са жертви и следва и за тях да се поиска заповед за защита.

# 213
И аз това щях да попитам - децата ти присъствали ли са по това време

# 214
  • Сф
Не съветвам Рокси да пише по форума . Писах и на лично, но ще е по- добре да намери адвокати. Един за делото за ДН и един по развода.

# 215
  • София
Именно. Не искам да пиша.

# 216
  • София
Не разчитай на Анимус. Търси и наеми адвокат, който да те съветва и да придвижва нещата, познава процедурите.

# 217
Успех, дано всичко да се нареди. Един и същ адвокат може да води и двете дела. Не мога да препоръчам обаче, не познавам колеги от София.

# 218
Рокси, ще си позволя един съвет. Ако нещата загрубеят, мъжът ти може да използва какво ли не срещу теб. Включително нещата, които си писала тук през годините. Някои от тях могат да се тълкуват не в твоя полза. Най-разумно би било да изтриеш профила си, за да не е възможно мъжът ти да намери постовете ти. И да, без добър, подчертавам добър, адвокат няма да минеш.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 20:28 от Анонимен

# 219
Не, нищо от тук няма да му послужи. Няма нужда да се притеснява.

# 220
Като повод за проява на агресия срещу нея много от постовете ѝ могат да му послужат. На нейно място, бих изчезнала.

# 221
  • София
Поне докато мине разводът може да си замрази профила. Щом се е стигнало до физическо насилие трябва не едно, а десет на ум да има.

# 222
Наруши ли заповед за защита, отива в затвора. Той е луд, но не е прост.

# 223
  • София
Въпросната "заповед за незабавна защита" всъщност става за две седмици! Малко гадно за жени, които нямат къде да избягат например.

# 224
Хм, че тя много незабавна наистина. Само половин месец трябва. Дотогава на фотосинтеза явно🙄

Общи условия

Активация на акаунт