Домашното насилие – тема №3

• 73 701
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 885
  • Сф
G&B има нужда от малко подтикване, за да види истината. Тя самата осъзнава всичко, но не смята, че е толкова сериозно.
Highspeed Не, нямат деца. Така я е изманипулирал, че наистина вярва, че няма да намери друг като него.
истината е тяхната истина. Още повече знаеш историята само на едната страна. Семейни караници, манипулации. Защо се бъркаш? Жената , твоята приятелка ли поиска помощ от теб или просто си споделя , а ти се чувстваш длъжна да я подтикнеш към раздала? За какво да и отваряш очите? Тя очевидно не иска и си го оправдава. И просто ти споделя караниците им. За тях може пък да е приемливо да си се обиждат. Хора всякакви.

# 886
Казваш й, че за теб подобни отношения не са нормални. Казваш й, че би и оказала подкрепа ако реши да го напуска. И ако реши,да ти сподели. Но ако ще си остава с него, я помоли да не те товари повече с техните скандали. Не си кошче за душевни отпадъци. Мен много би ме напрягала подобна приятелка ако целта е само да си вентилира без намерение за действия.

# 887
  • Варна
Като я ошамари, тогава ще види истината. Тогава ще си нужна. Сега не можеш да направиш нищо за да й отвориш очите. Просто се постарай да знае, че си на линия при нужда.

# 888
  • Най-красивата страна
Има жени,които цял живот търпят какво ли не-скандали,бой,изневери и си затварят очите.
Да,тя може да се оплаче на приятелка,но нищо повече няма да направи и ще си стои при Мунчо.
На такива жени не може да се помогне,защото накрая излизаш виновен, а тя продължава да си живее в унижения...Трябва самата жена да поиска помощ и да предприеме конкретни действия..тогава-да.

# 889
Ето сега пак ми звънна да ме успокои, че той вече не й се бил сърдил и се държал добре, направила му закуска и всичко било наред. И така до следващия път. Звучи като класически насилник, дори да не и посегне физически е достатъчно това.
Но както вие казахте, нищо не мога да направя. Ще й дойде акъла вероятно, но дотогава не се знае какво ще последва.

# 890
  • София
Аз май някъде назад споменах. Най-близката ми приятелка е така. Оня или е мега студен, или й вика. На 3-4 месеца й посяга. И тя си седи. Говорили сме, но гледам да не натяквам, тя си знае.

# 891
Истината е, че трети човек няма как да помогне реално. Единствено ако ти се занимава да я изслушваш, ама мен това би ме напрягало и бих се дистанцирала от подобна приятелка.

# 892
  • Варна
Абе, то вярно, че приятелите сме кошчета за душевни драми ама в един момент наистина писва. Особено ако въпросната само мрънка, но нито прави нещо, нито иска да направи нещо. Аз бих изтърпяла до едно време. После ще й заявя, че ако реши да действа съм на линия, но оттук нататък не желая да слушам за драмите й, докато (ако) настъпи момент за действие. В крайна сметка аз се виждам с приятелки за да разтоваря и да си почина, за да ми е приятно, а не да се товаря допълнително. Така че, общуване по други теми, а тази да се повдигне, когато е готова да направи нещо и има нужда от моята помощ.

# 893
Няма как да и помогнеш ако тя самата не иска. Можеш да и даваш съвети, да и казваш мнението си, да и бъдеш подкрепа, но не се увличай прекалено в ролята на душеприказчик, защото е доста впрягащо и натоварващо. А и води неминуемо до разочарование след като си вложил много енергия да успокояваш и даваш съвети, а на другия ден ти се каже ама той ми се усмихна и вече всичко е наред. В дадем момент просто ще трябва да я отрежеш, защото в такава токсична връзка може да си кара неограничено време, без да промени нищо реално, а само да мрънка от време на време.

# 894
  • София
Ами, аз преустанових приятелството с едно момиче, което ми е било много близко и беше жертва на насилие. Първият път си затворих очите, но втория не можах.
По- скоро в опитите ѝ да ми внуши как аз не ги разбирам нещата, това, докато е синя - лилава и аз нося продукти за нея и детето ѝ.
Година по- късно е съумяла да се откопчи и пише ли пише, но някак не искам да се връщам там.

Тя е системна жертва във връзките си, това не е инцидент.

# 895
Ох, я кажете, когато родител започне да изкуква и се насочи към бързи кредити какво може да се направи?
Баща ми е онкоболен отскоро но прогресивно задълбочава тормозът върху цялото семейство. Майка не иска да го остави. Имало е и псих.  и физ. тормоз през годините, сега основн о психически я изнудва.
Проблемът е точно идеята му за бързи кредити. Харчи на поразия пари и вечно няма и му трябват още. Не се съобразява с абсолютно нищо и никого.
Как се действа в тази ситуация?

# 896
  • София
Прибира му се личната карта.

# 897
И аз за това се сетих но той от години рови навсякъде вкъщи, и краде пари скътани някъде. Вероятно скоро ще я намери. Това е временно решение.
А и периодично влиза на прегледи в болница, където картата е нужна.

# 898
Вероятно лечението е скъпо? Все пак неслучайно хората правят кампании и събират стотици хиляди, за да се лекуват в чужбина. Напълно вярвам, че му трябват с тази диагноза.

# 899
Майката да се разведе, за да не я търсят да връща пари като съпруга.
Като почине, вие правите отказ от наследство.
Вземане на личната карта.
Освидетелстване като психично болен и поставяне под запрещение.
Друго не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт