Домашното насилие – тема №3

• 73 247
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 900
Вероятно лечението е скъпо? Все пак неслучайно хората правят кампании и събират стотици хиляди, за да се лекуват в чужбина. Напълно вярвам, че му трябват с тази диагноза.
за лечението плаща майка. Парите са за прищевки. За съжаление сериозно се съмнявам в здравия му разум.
Как се освидетелства човек. Освен това макар омаломощен от болестта е достатъчно силен да я малтретира физически. Въртим се в омагьосан кръг.

# 901
За съжаление сериозно се съмнявам в здравия му разум.
Как се освидетелства човек. Освен това макар омаломощен от болестта е достатъчно силен да я малтретира физически. Въртим се в омагьосан кръг.

Какво значи “Поставяне под запрещение”?

http://www.lawsbg.com/lectures/74-grajdansko-pravo/381-postavian … zapreshtenie.html

# 902
Много, много трудно се слага някой под запрещение. Трябва първо да успеете да докажете, че е опасен за себе си и околните чрез много съдебни дела.

# 903
  • София
Вземете му картата, де. Ще я носите, като постъпва за процедури. И някой да върви да го сложи на място, спасете я тая жена!

# 904
Никой, който не иска не може да бъде спасен.

# 905
  • Далечният изток
Много, много трудно се слага някой под запрещение. Трябва първо да успеете да докажете, че е опасен за себе си и околните чрез много съдебни дела.
Това изобщо не е вярно.
Точно с едно съдебно заседание се приключва. Изготвя се експертиза. Вещо лице доказва, че лицето е болно и недееспособно. Че е опасно за себе си и околните е друго производство - по Закона за здравето и касае принудително лечение. Нямат общо двете производства.

# 906
  • София
Никой, който не иска не може да бъде спасен.
Да, така е, но ти е майка и съвсем регулярно може да се проследяват нещата и дали ескалират. Мъже няма ли в семейството?
Да му свият сармите, че не си виждала болен как може да съсипе здрав и то с какво озлобление, че те са болните, а не жертвата.

# 907
G&B има нужда от малко подтикване, за да види истината. Тя самата осъзнава всичко, но не смята, че е толкова сериозно.
Highspeed Не, нямат деца. Така я е изманипулирал, че наистина вярва, че няма да намери друг като него.

Тя поначало не е имала стабилна самочувствие и самооценка щом е попаднала на такъв. Тази порода мъже( в повечето случаи психопати и социопато) надушват потенциалната жертва. Те са като хищници. Обичат смачкани жени, такива, които не могат да казват ''не''.

# 908
G&B има нужда от малко подтикване, за да види истината. Тя самата осъзнава всичко, но не смята, че е толкова сериозно.
Highspeed Не, нямат деца. Така я е изманипулирал, че наистина вярва, че няма да намери друг като него.

Тя поначало не е имала стабилна самочувствие и самооценка щом е попаднала на такъв. Тази порода мъже( в повечето случаи психопати и социопато) надушват потенциалната жертва. Те са като хищници. Обичат смачкани жени, такива, които не могат да казват ''не''.
В интерес на истината в последната година се преобърнаха нещата, ясна причина няма. Тя затова е толкова шокирана и може би затова не предприема още нищо. Преди ми е разказвала само хубава преживявания, които са имали и изглеждаше наистина щастлива, а сега е толкова смачкана и измъчена. Мъжа й е разказал пред мен за баща си. Баща му никога не е удрял физически майка му, но по същия начин е имало постоянно обиди, мачкане, крещене. Приятелката ми е споделяла, че мъжа й е казвал, че го кара да се държи като баща му, той толкова мразел това поведение, но тя била виновна, тя изкарвала най-лошото от него. Семейният пример до някаква степен обяснява държанието му, но след толкова години изведнъж да го отключи.

# 909

В интерес на истината в последната година се преобърнаха нещата, ясна причина няма. Тя затова е толкова шокирана и може би затова не предприема още нищо. Преди ми е разказвала само хубава преживявания, които са имали и изглеждаше наистина щастлива, а сега е толкова смачкана и измъчена. Мъжа й е разказал пред мен за баща си. Баща му никога не е удрял физически майка му, но по същия начин е имало постоянно обиди, мачкане, крещене. Приятелката ми е споделяла, че мъжа й е казвал, че го кара да се държи като баща му, той толкова мразел това поведение, но тя била виновна, тя изкарвала най-лошото от него. Семейният пример до някаква степен обяснява държанието му, но след толкова години изведнъж да го отключи.

Може отначало да са били тънки намеци, уж на шега, целящи да й смажат самочувствието, подготвящи почвата за по-големи ''шеги''. Много насилници чал след години започват истински да посягат на жертвата си,когато са я смачкали достатъчно психически, когато родителите и са починали, или е изгубила работа примерно. Освен че са страшни боклуци, са и много подли. Жените изпаднали в немилост, без родители, работа или подкрепа са в голям риск. А това за бащата, психопатиите и различните видове разтройства водещи до насилие имат и генетичен фактор. Аз затова съм решила да нямам деца, защото баща ми беше класически психопат. Много е зловещо да осъзнаеш, че собственият ти баща няма емоции и чувства като останалите хора. Такива психопати при новина за смърт или раздяла ще вдигнат рамене и ще кажат '' случва се''. Като говориш с тях все едно говориш с изкуствен интелект. Говоря за тези касилници, които са психопати, разбира се, Те са раждат такива и има генетичен фактор. Така че момичета замислете се преди да правите деца от такива. Може вашето дете да се окаже следващият Тед Бънди. Зловещо е да носиш психопатски ген във вените си.

# 910
Тя има родители, има си работа и доходи, но ми е казвала, че споделя само с мен. Не искала да товари родителите си с проблеми и те живеят в заблуда, даже го обичат като собствен син. Той дори не я ограничава от контакти, просто достатъчно я е смачкал, за да не споделя и да мълчи. Пред всички те са идеално семейство и им се радват, но за съжаление истината е друга.

# 911
По-скоро ми звучи като нарцисизъм, не психопатия. Но пак е опасно. Да внимава.

# 912
Аз не съм много съгласна с това, че непременно си избират смачкани жени мъжете-насилници.
Като бях момиче, майка ми имаше една шефка, която беше всичко друго, но не и смачкана. Много намахана и арогантна беше даже. Мъжът й пред нея беше...как да кажа. Той беше смачканият. И понеже тя си беше хванала и любовник, и много-много не го имаше за авторитет, имаха сблъсъци, вкл. и физически. Една вечер дойде разтреперана вкъщи - бил я ударил, че и май се беше опитвал да я души. Не знам това дали се води домашно насилие и дали е било системно от негова страна, но после май се сдобриха. Мисълта ми е, че тя далеч не беше от онези жени-мушици без самочувствие.

# 913
Ednajena11 добре те разбирам, и аз в късните си години, малко преди 30 осъзнах, че баща ми е имал психопатски наклонности. Веднъж даде на брат ми, който беше не повече от 7 да подуши амоняк ( или нещо такова) детето след това 30 минути не можеше да си поеме въздух, а той се смееше. Също така ни е  качвал на опасно високи черешови дървета без да сме предпазени и ако някой го беше страх ни се подиграваше. Това е моментите, в които не беше пил, демек нормални дни.
Но човек винаги се надява, колкото и да е зле, все си измисляме друга реалност, по-хубава, в която да вярваме. Това обаче ни пречи да видим лошите черти , не само в родителите си, но и в околните. И така попадаме на същите чудовища.

За гени не се притеснявам - според мен всеки психопат или нарцисист е станал такъв, бидейки катализиран от собствените си родители. Тоест, ако възпитаваш детето си с любов и емпатия е почти невъзможно, дори да има психопатски ген да се отключи.

Има нов филм - https://www.youtube.com/watch?v=2D2ZRfqKUD4 (Алис, мила) чакам да го намеря да гледам, но само трейлъра е толкова силен и показва толкова много за това колко страшна е една токсична връзка. Гледайте го , ако го намерите! Особено тези, които не разбират защо жертвите стоят!

# 914
Тя има родители, има си работа и доходи, но ми е казвала, че споделя само с мен. Не искала да товари родителите си с проблеми и те живеят в заблуда, даже го обичат като собствен син. Той дори не я ограничава от контакти, просто достатъчно я е смачкал, за да не споделя и да мълчи. Пред всички те са идеално семейство и им се радват, но за съжаление истината е друга.

Прочетох те Jane и все едно за себе си четях.
Моят бивш съпруг беше точно такъв манипулатор, с тази разлика, че при мен беше през цялата ни връзка от 18 години, но ескалира в последните две. Тогава имаше и юмруци. Бях не смачката, а смазана. Постоянно плачех, не ми се прибираше вкъщи. И също изглеждахме идеалното семейство пред хората.
Имах две приятелки до мен, които ме изкараха от балона, в който живеех и малко по малко осъзнах, какво се случва с мен, и че живея с насилник. Започнах да чета статии по темата, започнах да записвам всичко, което се случва, всеки скандал по дати. В един момент осъзнах, че аз този човек не го обичам, не искам да съм с него и че всичко е един навик.
Отне ми година да успея да го изгоня. След страшен скандал, хвана ножа и го заби в телевизора.
Ами ако бях аз?
Вече по-вече от година съм свободна, щастливо разведена и с нова, прекрасна връзка. А като видя онзи, не чувствам нищичко. Дори омраза. Безразличен ми е.

Когато се видиш с твоята приятелка, опитай се да я насочиш да прочете някоя статия за насилниците. Как действат. Ще ѝ се отворят очите малко по малко. И дано успее да се откопчи от онзи.

Общи условия

Активация на акаунт