Домашното насилие – тема №3

• 73 223
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 930
Казах на майка ми току-що и тя ме насърчи да действам.
В понеделник мисля да започна да се оглеждам за квартира.
Хубавото е, че имам парите и мога да се изнеса веднага.
Когато го направя, ще помисля за ограничителна заповед, защото ще започне да ми се жалва, тръшка и съжалява, познавам го.
С апартамента, какво да правим?
Не мога и да го изплащам и да живея под наем..нямам средствата.
Изгорях с три вноски, но здраве да е, поне не вложих парите, които ми дадоха родителите за нов дом...

# 931
Ако се мине с три вноски, това е нищо. Какъв е договора? На чие име е и кой ще го изплаща? Кой е отговорен пред банката?

Всичко ще се оправи. Само живота не се възвръща, него запази.

# 932
Всъщност кредита е на майка му.
Изтегли го тя, защото аз все още нямах 6м при настоящия работодател.
Имаме договор с нея за встъпване в дълг. А договора по между ни е направен така, че какъвто и сценарии да се развие тя да може да получи всичко и да разполага с парите от продажбата.
Въпросната жена, дори настоява парите, които аз и дължа да минават през сметката на сина и.
Може би, за да нямам доказателство.

# 933
В такъв случай опитен адвокат бързо ще те измъкне от ситуацията. Попаднала си на опитни мошеници явно.

# 934
Тя е, но синът и е глупак.
Ще се консултирам, но предпочитам да им го прехвърля и да нямам отношения с тях.
Той е съден за притежание и разпространение на наркотици, но с условна/мама го спаси/, ще има ли последствие за него при евентуална жалба?

# 935
И това те интересува, защото...? Обърни се към адвокат.

# 936
Защото все пак не искам да го вкарам в затвора.
Жив и здрав да е, но аз съм си по важна.

# 937
Тя е, но синът и е глупак.
Ще се консултирам, но предпочитам да им го прехвърля и да нямам отношения с тях.
Той е съден за притежание и разпространение на наркотици, но с условна/мама го спаси/, ще има ли последствие за него при евентуална жалба?
И ти знаеше това, като започнахте връзка, така ли?
Еми...

# 938
  • София
Ох, какъв затвор?
Двете дела са тотално различни. Гледат се в различен съд.
Освен това, ти си в договорни отношения с майката.
Освен това, залагам си главата че накрая жилището ще се окаже нотариално на майката! Мен лично ме извъртяха така! Когато теглихме ипотеката, бях в майчинство и ипотеката беше на бабата. Когато тръгнах да се развеждам, се оказа че аз лично нямам нищо от този апартамент, в който съм живяла и изплащала 20 г.
Така че разваляй всичко с адвокат и бягай!

# 939
Имам нотариален акт, според който аз съм собственик на 1/2 от жилището.
Има ли някакъв вариант да ме изпързаля майката?

# 940
Изнасяш се. Продавате жилището.
И за следващия път да ти е за урок. Никакви такива схеми с насилници и майките им.

# 941
Според мен, по-добре да контактуваш с майката от тук нататък. С нея имате финансови отношения. Той за нищо на света не бива да разбира къде живееш.
С майката - на неутрална територия, някъде навън, сред хора.

# 942
Здравейте!
Говорих с него и се разбрахме да му даря имота.
Таксите и разноските си ги плаща сам.
Поиска пореден/последен/ шанс, съгласих се само докато оправим документите, просто искам да се отърва от всичко, което ни свързва.
Така кредита ще си го плащат с майка му и тя няма да има претенции, относно имота.
Това беше, ако мога да си взема и парите за трите вноски ще съм много доволна.
Всъщност, майка му е с възможности да си ги искам ли? Не е малка сумата... защо да им я оставям?

# 943
Ако можеш законово да си я вземеш, добре. Ако не може, как точно очакваш да стане?

# 944
  • София
Само гледай да не дариш имота, а да си останеш и да плащаш кредит. Консултирай се как документално всичко да стане и с банката.
За платените вноски вече не пречи да попиташ, но наистина трябва да е на добра воля от тяхна страна. Може да го поставиш като условие за да им дариш апартамента.

Общи условия

Активация на акаунт