Домашното насилие – тема №3

• 73 622
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 75
През нощта оня е пиян и спи,та затова....А през деня ако избяга,все някой ще я види и издаде.И в Радомир са една шепа народ и пет улици🤔🤨🙁

# 76
А през нощта никой няма да я види и познае, така ли? И кого ще стопира през нощта - Спасителя в ръжта ли?
Ако историята е вярна, ромката върти и суче непозната жена от другия край на страната да отиде с кола по нощите в околностите на града уж да я вземе и кара в София. Е, кой/я с нормално чувство за самосъхранение ще отиде?

# 77
  • Най-красивата страна
Това вече заприлича на сюжет на криминален филм.

Логично е най-лесно да избяга през деня ,докато е на работа.
В Радомир все ще има някакъв автобус или маршрутка до друг град... Например в деня,когато си получава заплатата .Така ще има и пари.

Последна редакция: ср, 01 юни 2022, 19:00 от Veronikaaa

# 78
  • София
Това е сюжет за балъци да има да се връзват.

# 79
Бих повярвала само ,ако имаше деца/дете замесено. Не мисля, че чак толкова е наблюдавана геймърката, че да не може да си тръгне.

Между другото съм работила с геймъри и мога да ви кажа, че някои от тях много си измислят, чела съм какво ли не , само и само да им се обърне внимание.

Правилно Анимус приоритизират майки с деца, защото жена, пълнолетна и сама лесно може да се релокира. Трябва да се провери и самата игра дали не изисква лични документи, защото ако да- то теорията за липса на документи издиша.

Ако пък играта е известна, то желаещата да помогне може да пише на техния съпорт и да каже, че има играч в беда, те имат контакти на линии за помощ и могат да проверят от кой град се логва момичето.

# 80
Все повече ми се вижда, че тарикатка се опитва да измами nano, но я работи така че сама да предложи помощ. С тези драматични бягства посреднощ и втълпяване, че тя сама нищо не може да направи, звучи сякаш манипулира nano сама да се пожертва, за да може като стане ясна измамата да си измие ръцете с - “не съм те молила за нищо”. Звучи ми като телефонните измами (които пак ги дирижират цигани) - само че тази е по-дълга. Каква е изгодата нямам идея, звучи ми опасно обаче.

# 81
И на мен ми е трудно да си представя как онзи не й дава да ползва телефон, а й оставил цял компютър с интернет на разположение.
И ние с ММ играем в една игра, че и приятелства имаме от нея. Не е нужен никакъв личен документ, за да се регистрираш. Обаче, след като за играта ти е нужен нет, значи спокойно можеш да се регистрираш във всякакви други платформи за комуникация. Тоя ако я следи толкова изкъсо, няма ли да разбере, че чати на компютъра с теб? То какво да се крие от колежките, че ще я издадат, като той само с няколко кликвания на мишката, ще ви прочете цялата кореспонденция и планове за бягство.
Според мен можеш да я проследиш по кое време чати и от там да си направиш изводи. Все пак при чатене от стационарен компютър вкъщи, няма да е характерно ако ти пише през деня, освен ако не работи в определени дни от седмицата само.

# 82
Всичко с момичето е вече наред.Няма да разказвам подробности,виждам че имате богато въображение,ще ви оставя да довършите филма...
Благодаря на тези,които се опитаха да помогнат!

# 83
Успя ли да си тръгне? Намери ли се защитено жилище за нея? Значи не е било толкова трудно и още отдавна е трябвало да се махне, още повече, че няма деца в картинката, които да утежняват нещата.
А Муньото ще спре да я преследва в момента, в който си намери нова жертва, което май няма да отнеме много време.

Другото, което ми беше хрумнало като начин да се откопчи, беше да му пратят медиите, които да бъдат информирани за всичко, и за побоищата и за това как полицията отказва да помогне и да потърсят отговорност от последните. Когато нещата се размиришат из цялата околия, обикновено бързо бързо се намират решения на много проблеми. Но явно от това вече няма нужда, щом е успяла да се отърве.

# 84
Да се обърне към полицията първо, към Агенция за социално подпомагане и изобщо към държавата. Колкото до София, всичко живо иска точно в София. Не където има възможност, а в София. Не знам защо хората си мислят, че като се обадят на един телефон на неправителствена организация или не се обадят, веднага някой ще им осигури всичко.  На мен тази история не ми харесва от самото начало, но съфорумката е решила да си троши главата, че и да въвлича други хора тук, които да правят нещо в София. Аз това не мога да го одобря никак- толкова ли вярва на непозната в мрежата, че иска от други хора лично да се въвлекат? И неправителстваните организации не са расли с последния дъжд - те също искат данни и активност от страна на жертвата, а не да вярват ей така.
Не се стъпях....държавата да ти осигури "всичко"..Телефоните на Анимус не отговаряха поне 20 пъти,когато звънях,а от това е имала нужда жената.,някой да вдигне и да каже,че е с нея и посъветва,какво да предприеме!
Затова са оповестявали широко и всеобхватно възможност да помагат!
Моля, непреживели насилие,изключая адвокати да не вменяват вина на жертвите!

# 85
Всъщност "жертвата" има цялата власт и да, жертвата носи вината и отговорността. Защото жертвата позволява да се случва. Защото жертвата не си е тръгнала след първия шамар. Защото жертвата стои. Защото жертвата чака спасение от някъде си, а всъщност сама трябва да се спаси. Всеки спасява себе си и никой не ни е длъжен.

# 86
  • София
Не са Анимус единствените горещи линии. Човек, който търси помощ може да намери, ако има интернет на телефона си може и да пусне един сърч за организации, помагащи при домашно насилие.
Не защитавам Анимус, имам забележки към работата им, но това не е и спешна помощ, нито полиция. Зная какво често се случва с домашното насилие, присъствала съм на срещи между организации и държавни и общински институции, които пряко работят.

# 87
Всъщност "жертвата" има цялата власт и да, жертвата носи вината и отговорността. Защото жертвата позволява да се случва. Защото жертвата не си е тръгнала след първия шамар. Защото жертвата стои. Защото жертвата чака спасение от някъде си, а всъщност сама трябва да се спаси. Всеки спасява себе си и никой не ни е длъжен.
Сериозно ли? Защо като чупиш крак,или имаш пневмония не се спасяваш сам?!
Даа,защото психотерапията не е по клинична пътека!

# 88
Здравейте, със съпруга ми не се разбираме, има тежък характер, не ме е удрял досега, но поведението му съвпада доста точно с описанието на "Емоционално насилие". Да беше само това ще се справя, но бебето ни е на 5 месеца и като много мъже той спомена че ако се разделим "ще си го вземе". (Изобщо не иска развод) Наясно съм че мъжете много обичат тази заплаха, за да наранят и изплашат майката на детето си и тя да подвие опашка, все едно че мислят после какво ще го правят това дете и т. н. Но той спомена че един негов братовчед с власт и връзки в нашия забутан край е помогнал на друг братовчед да получи децата от майка им и това ме уплаши вече. (Но не знам каква е била ситуацията, май е била с друг мъж. ) Така, аз ще се боря за детенцето си по всякакви начини, разполагам с известно количество пари, мъжът ми не точно, даже има заем за кола. Единствено има козът с братовчед си. Какво конкретно мога да направя ако се стигне до битка за детето, какви конкретни постъпки, адвокати и прочие ще ме посъветва ли някой?

# 89
  • Пловдив
Ако се притесняваш, че във вашия забутан край има връзки, отиди да живееш в някой от големите градове( дано имаш достатъчно спестени пари). Делата се водят по адрес на местоживеене на ответника, съответно в съда на големия град, където неговите връзки нямат никаква сила.  
В момента ние водим дело ( по друг повод) и се налага да пътуваме по 150 км за всяко заседание. От там го знам това, а не, че съм много на Ти със закона.
Близка приятелка  се консултира с адвокат, заради същите заплахи и той я увери, че за 20 годишната му практика няма случай, в който съда е взел дете на нормална майка. Собственото жилище и високите доходи не са голямо предимство (най-много да се прецака сам и да се наложи да плаща по висока издръжка). На съдията му е ясно, че една майка в майчинство не може да се сравнява по доходи с работещия баща, но въпреки това, се води по добрия родител.
Много вероятно е след като мине делото, да не търси детето изобщо. Това със вземането на дете е последен отчаян ход на насилника да държи жертвата в капана си.

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 15:00 от mimsi111

Общи условия

Активация на акаунт