Домашното насилие – тема №3

• 73 764
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
И сега в  репортажа в обедните новини за тях, показват тяхна съседка, която казва, че той е страхотен човек и за да направи такова нещо има причина.... Много често точно от жени се чуват подобни изказвания. От мъже го очаквам, но жена да намекне, че друга жена е заслужила подобен побой...... Обзема ме гняв

# 691
  • Сф
Как да нямат значение законите и прилагането им, наказанията? Сега масово се измъкват всякакви отрепки за деянията си , особено пък парично подплатените.. А не трябва да е така. Може би тогава повече жертви няма да мълчат и няма да ги е страх да избягат.
Не искам да гледам дори за тоя с ракетата за тенис. Изрод!

# 692
Да не забравяме и че не само в България, но и по света хората с финансови възможности се считат за успешни по дефолт. Тоест имаш ли много пари: е, значи за нещо те бива, добър човек си, работлив. Естествено, че ако пребиеш жена ти нещо те е ядосала.
Не че бедните мъже не си бият жените - напротив даже, но и в двата случая е трудно да си тръгнеш, особено ако ги има съмненията, насаждани от обществото, че мъжа ти е успешен и заслужил човек.

Не мога да повярвам, че още има хора, които не разбират как може жените да позволят подобни неща. Прочетете за гаслайтинга и какви последици има от него. Това поне е изследвана материя, за това се говори, има материали. Ако аз ви затворя за един месец в стая и всеки ден ви казвам, че нещо с вас не е наред, че сте неспособни да се справяте в живота, че сте изначално сбъркани и не знаете кое е правилно, че не изглеждате добре: уверявам ви, че ще излезете различни от тази стая.

Представете си това с години. Имах едно гадже, сигурна съм потенциален насилник. На първата среща не спря да прави тънки обиди, ей така между другото.
Например: о, доста си ниска ( разликата в ръста ни беше 13 см) , при което питам това проблем ли е за него и той казва - ами зависи колко високи токчета ще носиш.
Пак той: единствената ти задача е да поддържаш тялото си стегнато (човекът беше с коремче).
Пак той: това ли ще е живота ни заедно, да те лекувам постоянно ( когато се разболях от грип, а месец преди това настинка)
Пак той: сега какво, трябва да плащам за психолог ли? ( защото си тръгнах от почивка ден по-рано, поради семейни проблеми)

Във времето от няколко месеца с този човек усетих как започвам да се стягам в негово присъствие. Как постоянно се оглеждам в себе си и нещата, които казваше, че не са ми наред. И въпреки че никога ръста ми не ми е пречил, започнах да си мисля: боже, колко съм ниска!

И така: психолозите казват: ако чувстваш, че нещо не е наред, дори да е само в части от секундата - по-добре бягай от връзката. Защото в моята връзка от по-горе имаше и много обяснения в любов, балади, цветя, излизания и лесно можех да се хвана в капана на смотаняка.

# 693
  • София
Ами на кого да е грешката след като на 1ва среща си е позволил да говори така и въпреки това е станал гадже?
Извинявай, но на "Зависи какви токчета ще носиш" ще му отговоря, че такова не нося и че му желая успех да си намери по-висока.
Останалите мисля, че дори нямаше да ги чуя.

И за да се върнем на поредния шокиращ случай. Прочетохте ли, че 2018та година (значи още преди да забременее с 2то детенце) казала, че паднала по стълбите? Тоест вчерашното не е единичен случай. Не стига това, ами и забременява отново и още едно дете е със съсипана психика.
Не, не само не ми е жал. Бясна съм ѝ!
Че е позволила на 2 невинни души да бъдат смачкани. Защото те избор нямат.
Защото да си родител е отговорност. Тя не  може да я носи. Не може да опази психиката на децата си. Направила ги е или жертви или насилници. Да не говорим за останалите травми.
Работя с деца. Знам и какви травми имат някои. От детството.
Всичко започва от детството!
Затова съм бясна! Ако няма деца няма да ми пука. Ама тази има 2. И съм бясна!
Пък нека съм груба и безчувствена.

# 694
И аз точно това написах - 2018г второто дете още не е било родено.... С едно дете би й било по-лесно да се справи сама с отглеждането. А тя не само, че излъгала, че паднала, ами и се върнала при урода и забременяла пак...
Ама Аида каза да не се обаждам, щото ние не сме разбирали психиката на "жертвите"....

# 695
Според приятелите и, дали свидетелски показания, жената е била пребивана преди още да се оженят през 2002-ра. Да, повече от 20 години, преди да има дете и други зависимости. За мен това си е напълно логичен завършек на нещата, но тъжното е че такива случаи се използват от разни феминистки организации да промиват мозъците на момичетата и младите жени като насаждат неприязън към мъжете като цяло. Да не говорим за прокарваните безумни закони за поглед на улицата и писмено съгласие преди секс. Просто реалност.

# 696
Ами това се опитвам да обясня,че за един смотан коментар получаваш 20 хубави жеста. И се объркваш. На мен лично лампата ми е светнала при първата изцепка и след още няколко съм казала край.
Но това,защото не ми е била първата връзка и съм знаела,че при други връзки не ми се е случвало.
Но ако ми беше първо гадже спокойно щеше да ме обработи.
Ето-жената на бизнесмена се е хванала с него млада и зелена,сигурно е била дете. Как може да бъде обвинявана?

# 697
  • Далечният изток
Е как няма да бъде обвинявана?! Ти дай на бг мамите камъни и гледай кво става... Ама разбира се, че сама си е виновна. Ама какво е било, що още тогава не си е тръгнала, с какво я е държал толкова години, защо е бил промит нейния мозък, какви са нейните лични травми, това няма никакво значение. Виновна! Точка.

Мая, дали осъзнаваш, че много приличаш на едни типове, които се коментират тук и в темата за невъзможните хора, с тези ехидни подигравчици?!

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 18:12 от AIDA_N

# 698
  • Сф
Е, добре , знаели сума ти хора, доктора я познал ..ама къде е обществото? Тези деца живеят в кошмар! Тя не реагирала и какво? Трябва всички да са неволни свидетели? Като им отнемат децата и всеки си получи заслуженото ( в случая насилника) щеше да е по- добре в пъти! Не я изкарвайте нея виновна! Не всеки може да се измъкне сам. И да , на някои отнема години, други свършват в куфар. Тъжно Sad

# 699
  • София
Абе хора, ако търпиш нещо, ти си виновен колкото и отсрещния.
Какво да направим, след като човекът
Ние тук си пишем, но много хора презират бг -мамма и изобщо онлайн общуването. А в реалното - общуват с жените на приятелите на мъжа,

Ако на мен някой тръгне да ми слага микрофони и да следи компа, най-малкото ще намеря кой да ги откачи и да подслушва него. Ако някоя е голяма бяла птица, която мисли само как да си ремонтира къщата и какви дрешки да си купи - ами сори, ама
Моя близка също е отнасяла по някой шамар, обаче си стои при мъжа, щото нито родителите са се възмутили особено, нито тя може да се оправя сама с живота. Свикнала да е хубава и гаджетата да я глезят и така... А, и много я е страх да не остане без мъж, това беше още преди 20 години

А сещате ли се друго - доста жени приемат като нещо нормално пълна издръжка, за която те не допринасят особено. Материални придобивки, екскурзии, разни такива неща, за които хората да ти завиждат.
Това върви с желание за контрол. Малко хора дават, без да искат нещо насреща. И ако нещо не стане по неговия начин, вкарва съгрешилата в пътя.

# 700
В този случай положителното е, че макар и тежко изстрадала, жената е имала късмет и е жива. Може би за децата се очертава по-добро бъдеще, с някакви ограничения на влиянието от баща им. И т.н. Дай Боже!

# 701
  • Далечният изток
Тия ги разправяй на баба Гена, Бог да я прости, днес е починала, пребита от внука си.
Гадост...

# 702
За мен виновни няма, има жени попаднали в такива връзки и бракове, от които не са могли по различни причини да се отскубнат. Жертви.
А до това , дали и защо  си го предизвикал, търпял и допуснал....има доста психолози, които дават мнения.
Дано се говори повече в обществото и хората знаят.

# 703
  • Най-красивата страна
Мога да разбера,ако жена,която е жертва на насилие каже,че не си тръгва,защото се страхува от насилника.
Обаче да каже,че търпи,защото го обича--е,това не го разбирам.
Не е нормално да обичаш някой,който те бие.

# 704
  • Далечният изток
Това никога не съм го чувала, нито чела.
Коя го е казала?

Общи условия

Активация на акаунт