Домашното насилие – тема №3

• 73 160
  • 1 035
  •   1
Отговори
# 1 005
  • София
И аз вече стигнах до там! Викам му - ще ти оставя малкия, само и само да се махна. Оня веднага отиде при детето - виж я майка ти, иска да те изостави!
Въобще спомена ли официална раздяла, изпада в бяс!
Кажи "Чакай, ти нали си идеален баща, аз искам най-доброто за него"
Ама вашата сага продължава... Досега що не се разведе, ами само си хабиш нервите.

# 1 006
Ако майката е добре и детето ще е добре. Понякога е по добре детето да живее с единия родител, отколкото и с двамата, но в токсична среда. В тази връзка обаче, има случаи в които бащата толкова е повлиял негативно на детето, че дори самото дете, започва да посяга на майка си, приемайки го за нещо нормално и естествено. Защото и неговите представи са манипулирани от бащата. Това са толкова тънки моменти и е много важно възпитанието на децата, за правилното им възприятие за добро и лошо.
Това е още един повод жената да се отърве от насилника, заради доброто на детето. Детето не може да вземе такова решение само, но майката може и дори е длъжна, да спаси детето и себе си от последствията от насилието. Колко жени могат да кажат, че са били обект на насилие, но никога пред децата си? Аз до сега не съм срещала такива.

# 1 007
  • София
Част от финото му насилие е, да не подписва никакви документи! Мотае ме докато е тук, после пак замине, после пак същото. Аз ходя при адвокатката ми, пишем, бришем, обаче без договорка и подпис от него, не става!

# 1 008
Част от финото му насилие е, да не подписва никакви документи! Мотае ме докато е тук, после пак замине, после пак същото. Аз ходя при адвокатката ми, пишем, бришем, обаче без договорка и подпис от него, не става!
Може разбира се. Нарича се развод поради разстройство на брака. Чл.49 от СК. Сигурна  съм, че адвоката ти го е казал. Не си искала, не си се развела, подпис от него не ти трябва. Поредното ти извинение. Практика на съдилищата е детето да върви с майката. Разбира се има изключения. Закона ти дава толкова много права...да го съдиш за издръжка за 1г. назад, ако е насилник да му ограничиш вижданията му с детето...изобщо в теб е силата на закона, ако решиш разбира се да избереш свободата, а не насилието.

# 1 009
  • София
Не помня да ми е споменавала. Ще я питам.

# 1 010
Пожелавам ти да бъдеш много щастлива, но за щастието трябва сама да се погрижиш. Искренно се надявам да имаш много близки хора (роднини, приятели), които да те подкрепят, преминавайки през този труден период от живота ти. Но рзбира се и тук би могла да получиш разбиране и подкрепа от списващите тук.

# 1 011
Може разбира се. Нарича се развод поради разстройство на брака. Чл.49 от СК. Сигурна  съм, че адвоката ти го е казал. Не си искала, не си се развела, подпис от него не ти трябва. Поредното ти извинение. Практика на съдилищата е детето да върви с майката. Разбира се има изключения. Закона ти дава толкова много права...да го съдиш за издръжка за 1г. назад, ако е насилник да му ограничиш вижданията му с детето...изобщо в теб е силата на закона, ако решиш разбира се да избереш свободата, а не насилието.

Това е абсолютно вярно. Когато майка ми се развеждаше, нейният адвокат й потвърди, че никой не може да отлага развод. Роки, какво става, още ли живеете заедно? Като гледам и развод няма? Празниците ли карате заедно? Мислех, че е приключило при вас, ама ти май не си готова да я скъсаш тая връзка.

# 1 012
  • София
Беше си тук за две седмици преди празниците. За съжаление, финансово и жилищно нямам никаква подкрепа.

# 1 013
Беше си тук за две седмици преди празниците. За съжаление, финансово и жилищно нямам никаква подкрепа.

Може да поискаш от съда ползването на семейното жилище да бъде предоставено на теб, докато детето навърши пълнолетие. При това необезпокоявано от него. Ако има добри доходи, би могла и подходяща издръжка да си издействаш за детето. Както казах цялата сила на закона е в теб. Можеш да го въртиш на малкия си пръст и да го печеш на бавен огън, стига да постъпиш умно и най вече в твоя полза. Имаш адвокат, ползвай го, ако докажете вината му, той ще плати всичките ти разходи по едно бракоразводно дело. Пари се намират, само смелост ти трябва.

# 1 014
  • София
Почнахме по вина по принцип. Но той не прие призовката и не ни насрочиха дата.
Това ми е ясно за семейното жилище. Но това става СЛЕД делото. А докато се задейства, пак ме държи в шах.
Трябва ми място, където да отсядам, докато той е тук. Такова няма.
Абе въобще е много лесно да се говори отстрани. Аз затова бях спряла да споделям.

# 1 015
Почнахме по вина по принцип. Но той не прие призовката и не ни насрочиха дата.
Това ми е ясно за семейното жилище. Но това става СЛЕД делото. А докато се задейства, пак ме държи в шах.
Трябва ми място, където да отсядам, докато той е тук. Такова няма.
Абе въобще е много лесно да се говори отстрани. Аз затова бях спряла да споделям.
Всъщност не става след делото, нарича се привременна мярка. Както и да е, искам да ти се извиня, че ти навлязох в личното пространство. Права си, че е лесно да се говори отстрани, но исках само да помогна. Повече няма да ти се натрапвам. Извинявам се още веднъж.

# 1 016
  • София
Абе върти се като червей, само и само да прецака нещата. По едно време ме лъжеше, че жилището е негово и беше скрил документите. После запя друга песен - да правим споразумение, уж при една позната нотариус. После обеща да отиде да живее на вилата. При един приятел....
Само ме пързаля, хем не е с мен, хем стане ли дума за окончателна раздяла скача на бой.

# 1 017
  • София
Добре де, ти не знаеш чия собственост е жилището, та той да крие документи, а ти да чакаш какво ще каже?
Ако е само негово, пак може да останете до 18 години на сина ти, но после ще трябва да мислиш...
Тук ти дават съвети, вкл. и юристки, а ти слушаш него.

# 1 018
  • София
Видях документите.
Просто е характерно за един насилник да лъже и манипулира. Какво да се прави, понякога под стрес вече се чудиш кое е истина и кое не е.
Просто тази война на моменти ме изтощава ужасно.

# 1 019
  • Най-красивата страна
Тя може и да има право да остане в семейното жилище.
Обаче,ако той я изхвърли веднага ,след като приеме призовката например..Тя къде ще отиде,ако няма пари или ако няма кой да я прибере?
Защото докато се насрочи дата за делото  тя трябва да живее някъде..
Има едни такива подробности,които спират жертвите ,които нямат подкрепа.

Общи условия

Активация на акаунт