Градинарство - моето хоби 29

• 40 964
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
добре де, толкова ли не ни вярваш!
ние тук до семейни войни се докарахме, ти още ще проверяваш. Simple Smile
изчакай да цъфне, тогава е по-лесно да се разпознае.

който не иска бодли (забравих флокс ли беше) вземете си къпина без бодли. ще ражда ДУДИ, ама да не ви бърка, нали бодли няма.

Хи хи..,вярвам ви и още как Simple Smile Иначе ,нямаше да ви питам изобщо ,но ме е яд на себе си ,че всеки път минавам толкова набързо с децата  и все съм недогледала, обаче  все  ви задавам въпроси Simple Smile
  Днес съм много доволна .Купих си бреза и мини върба .За съжаление от елхите харесах най-много кавказката ,но не ми се даваха 500лв .Най-вероятно ще я заменя със смърч . Confused

# 616
За боровиТе, да знаеш, че имат силен централен корен. И веднъж засадени, при опит за местене, пресече ли се - умира.
Имам горчив опит.
Аз си взех преди година Кедър.

# 617
  • Пловдив
Много хубаво контрастира този кедър на туите .

Разбрах го това за централния корен ,затова гледам само саксиени .Има наблизо един държавен разсадник ,на който по телефона ми обясниха ,че продават максимално 80 сантиметрови иглолистни ,защото са засадени в земята .Имали и на 150 см ,но ги бракували ,защото дори и да успеят да ги извадят ,шансът да се захванат бил почти нулев .
Днес ще обиколя още два разсадника ,да видим ще си харесам ли еличка .

# 618
  • София/Варна
Кедъра бързо ли расте? Колко голям беше твоя преди година, сега ми изглежда към 1,6м. Забола съм един кедър на юг от къщата, та за това питам, притесних се. Да местя докато е време

# 619
Със сигурност в дръпнал 50 см.
Туите са по-високи от мен - значи са 2 М
Мисля, че 1.80 го купих

# 620
  • Бургас
Преди 16 години купихме от разсадник "Зелена пролет" една ела. Собственикът ми я показа на снимка и се уговорихме . Изкопа я от двора много майсторски.Стегна с ластици клоните към стебото и започна да я откопава с пръст. Напъхахме  корените с пръста в една голяма найлонова торба, а после цялата ела- в колата- Партнер . Върхът й беше между главите ни през целия път до Бургас. Сега е огромно дърво, много красиво.

# 621
Честита Цветница!
Дъждовна градина от мен

# 622
  • Пловдив
За иглолистните съм научила от професионален градинар ,че коренът не трябва да се оголва и за минута .Пръстта трябва да остане по него .
Миналата година пренесохме 40 туи ,някои от които двуметрови ,от двора на свекърва ми ,в нашия -40 км .Всички се хванаха ,но нейният двор е много глинест и пръстта не може да изпада от корените .Нашият двор е с изключително песъчлива почва ,която не полепва по кореновата система и е направо невъзможно да се премести иглолистно, особено голям размер .

# 623
Това май е хималайски кедър, много красив става, ефирен Two Hearts Мъжките имат едни шишарки като великденски яйца Smiley

Krotinia, интересна градинка показваш, хубави, добре гледани растения, радвам се че споделяш Hands Plus1

Да покажа преместената юка, не е на кеф с тия петна май, но се надявам като сега излезе от саксията да си върне свежия цвят. Около езерцето се отказах да садя повече цветя, тревата изяжда всичко. Мислех да поддържам шарена питомна ивица отстрани, но много поддържане иска и все трябва да тъпча нещо, и се отказах. Местих едни ириси, но май ги хвана суша и липсата. Каквото расте такова, това ми е зоната за много диви цветя Hands V В края на миналия сезон взех една мини-лилийка за езерцето, но я купих прецъфтяла и май не се събуди повече Rolling Eyes Та така, диво ще е, джунгла Triumph Днес гледах едно огромно агаве в парка и много се замислих да си намеря такова за джунглата. ММ и той нещо се е размечтал за екзотика. Очаквайте следващия епизод Grin
Скрит текст:

# 624
Възползвах се от дъжда и наторих тревата, после хайде и храсталаците, хайде и трева деменца наръсих където имаше оголило, най-вече от попови прасета… и смляно яйчени черупки за поповите прасета..
Бях мокра до кости Simple Smile
А, и прибрах Исусовия венец и 2 - дребни стайни в саксийки. Дават температурите да паднат до 0-1-2 градуса тези дни…

# 625
Поздрав за цветарките по случай Цветница. Благодаря за красотите, които показвате и опита, който споделяте.
Преди дъжда 😜. Да видим какво ще остане след...

# 626
Честит празник и ат мен!
dariVale, красиви лалета. На снимката се вижда, че почвата между тях  е поръсена с нещо? Какво е, има ли специална функция ?

# 627
Ефибуш, благодаря за милото посрещане, обичам растенията, животните и хората

# 628
Честита Цветница със закъснение 😃 Вашите градини са прекрасни, а на мен не ми стига времето да оплевя както трябва 😥 Лаленцата извадиха по-дребни цветове, предполагам заради студената пролет.
Скрит текст:
Хойхерата ми пък измръзна вчера на външния прозорец, уж е градинска, явно не и понася ледения вятър. Беше с наситен цвят, а сеа с изтънели, избледнели, завехнали листенца. Надявам се да не загине.

# 629
  • Sofia
Касия времето през последните години много се измени. На мен така миналата година ми измръзнаха хортензиите в София на балкона. Твърде рано се запролети, те си пуснаха хубави свежо зелени листенца, след това падна сняг, стана студено и те умряха. Много ме хвана яд.

Общи условия

Активация на акаунт