От САЩ до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 2

• 24 658
  • 185
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, харесах си нещичко от САЩ. Намерих си сайт за фирма- посредник. Въведох в него сайта от който искам да поръчам, стойността на това, което искам да поръчам, всичко. Накрая натиснах бутона “отпрати запитване”. Излезе ми, че е прието успешно и ми даде номер ва заявка за поръчка. Като си вляза в профила обаче ми излиза създадена поръчка! Нито някой се е свързал с мене, вито съм платила! Писах на съпорта, но още нямам отговор. Създадена ли е поръчка или не? Аз не искам поръчка, а само информация колко ще ми струва!

Сайтът е shopper.com
Така е да, изпратили са ви го като създадена поръчка, но реално като платите става поръчка;) Скоро ползвах услугите им, никой не ми е звънял, всичко стана по мейла, малко е странно да, но такава им е системата явно. Аз съм доволна, всичко беше наред от начало до край;)

# 166
Да, хората ми писаха. Реално няма поръчка, само оферта. Трябва да платя и тогава ще се активира поръчката. Само че аз се отказах. Притесняват ме неизвестните: международният транспорт, транспорта в САЩ, щатските данъци. Мисля че това ще увеличи неимоверно сумата. Няма смисъл за продукт, струващ 100лв да дам още може би 300, за да ми го доставят.

# 167
Нали имаш оферта и крайна цена?

# 168
  • Sofia
Няма смисъл за продукт, струващ 100лв да дам още може би 300, за да ми го доставят.

Глупости.

# 169
Нали имаш оферта и крайна цена?
Цената не е крайна. Не са включени пътните такси.

Пратките се измерват в обем, а не на килограм. За пример са дали лаптоп и мече. Лаптопа тежи 2 кг, обемът му е като за 2 кг и затова ще бъде таксувам 2 кг. Плюшено мече тежи 700гр, но обемът му е като за 4 кг и затова ще бъде таксувано 4 кг. По 15 долара за кг- значи за една плюшка ще се начислят 120лв отгоре. За САЩ пък въобще не знам как вървят транспортните разходи. Като сложиш и техните данъци и то става вълк с крила.
За мен на този етап не си заслужава.

# 170
Моята оферта беше с вкл.всички такси и данъци и мита и беше крайна.
Колкото ми казаха преди да поръчам..толкова платих накрая.
Ползвах услуга те да ми го закупят.
Ако ти го купиш и ги ползваш само като превозвач..ще е по-евтино.
Ето моята...за 32$..с всичко се оскъпи с още толкова.
Да..скъпо е от САЩ..никой не твърди обратно. Но чак 300 лв...защо не покажете вашата оферта?

# 171
  • Sofia
За САЩ пък въобще не знам как вървят транспортните разходи. Като сложиш и техните данъци и то става вълк с крила.

Кои транспортни разходи и данъци? Всичко това се плаща, заедно със самата стока, и е видимо предварително – в смисъл, може да си го провериш. А и, в крайна сметка, тези такси нямат общо с превозвача. Те са свързани с търговеца, от чийто сайт поръчваш.
GGBG, например, возят по 25 лв. / кг., отделно – вземат 20% от стойността на артикула за митническо обслужване. Това са всичките такси, които ще заплатиш.
Просто няма как (с който и да е превозвач) да заплатиш 300 лв. за стока, която струва 100. Единствено за тази част от изказването ти ти опонираме.

# 172
Това е моята оферта.

Тази сума трябва да платя, за да се активират те и да ми поръчат артикула. Всичко, които към този момент е с нулева стойност, по време на самата логистика ще се запълни и ще пристигне при мен под формата на наложен платеж заедно с пратката. Точно тези неизвестни ме притесняват и затова се отказах да поръчвам.

# 173
Попитай ги пак. Има някакво недоразбиране.
Това е крайна оферта..при мен беше крайна оферта и нищо не се е променяло.

# 174
Добре. Ще взема да им звънна. Аз наистина не съм наясно. За пръв път поръчвам. Тоест се опитвам да поръчам. Но няма как това да е крайната сума. Абсурд транспортът да ми е безплатен.

# 175
От кой сайт поръчваш нещото?
Аз една плюшка поръчвах тогава, от уолмарт...

Друг вариант ти е да си направиш акаунт в сайта където е нещото, и да го поръчаш ти самата до адреса на превозвача в Америка. Аз пробвах този вариант, но не ми прие българската карта и не можах да завърша поръчката,за това минах на варианта те да ми я поръчат и доставят.
Нали им прати линк на стоката която искаш?

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 14:44 от teta75

# 176
  • Sofia
Mia Rulana, а защо държиш да поръчаш именно с този превозвач, щом не те устройват таксите им?
Имай предвид, че за тях наскоро имаше и отрицателни мнения. Прочети темата от началото.
Аз лично съм поръчвала с тях на два пъти в миналото и нямах никакви проблеми, но това беше относително отдавна (те преди се казваха само BuyNowFromUSA). Винаги са ми отговаряли бързо и на въпросите, а аз съм от тия, дето питат доста. Но не е лошо да се взема предвид и чуждият опит. Peace

# 177
Отказах се засега да поръчвам каквото и да било. Но ще прочета темата.

# 178
Здравейте,
 Искам да си доставя не от сайт а от един човек плат 5 кг. Разбрахме се да го пусне до адрес в САЩ и от там за БГ. Някой запознат ли е как стоят нещата в този случай? Коя бихте препоръчали от известните фирми или не толкова?

# 179
  • Sofia
А направи ли си труда да попрегледаш темата? Simple Smile
Ако го беше направил, щеше да видиш, че опериращите фирми са едва 2-3, като всяка върви със своите кусури. Няма такова животно, като "известни и не толкова". Избираш си една от списъка от първа страница и действаш.

Общи условия

Активация на акаунт