🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LVII 🎬

• 53 753
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
Изгледах американската версия на The Guilty и като тръгнах да я търся в IMDb , за да разпращам препоръка, установих, че е римейк.
Много ми хареса, Джейк Джиленхол е страхотен.

# 511
Пореден пост, извинявам се.
Гледах новия Батман. Възхитена съм, а като слушах после хлапетата около мен, които явно бяха далеч по-запознати с комиксите - и те бяха възхитени.
Както писах някъде назад в темата Робърт Патинсън и Зоуи Кравиц са страхотни и ролите им лепват като ваденки. Гатанката ми дойде малко инфантилен. Пингвина, по когото се прехласват всички, си беше съвсем нормален (за Пингвина), не знам какво се възторгват всички от грима на героя.
Хареса ми, че имаше много плавно преминаване от една 'ситуация' в друга, нямаше кръпки, нямаше го и не особено любимият ми похват 'Бог от машина', нямаше фантасмагории.

Минуси с уговорки:
Това чудо е 3 часа! Ако простатата ви алармира, опасявам се, че не е добра идея да го гледате на кино.
Авторската музика - не, че е генерално лоша, но Майкъл Джакино не ми е сред любимците-композитори, има навика да се олива с епичност, което е направил и тук.
Моята лична оценка - 8/10.

# 512
Вярно е, че от студентка не съм ходила на кино, но по онова време имаше антракт (спират филма за 5 минути, за да може хората да си напазаруват скъпи неща от антрето на киното и да отидат до тоалетна) - сега не се ли прави?

# 513
  • София
The Batman
https://www.imdb.com/title/tt1877830/

Уф, излезе и един от най-чаканите от мен филми. Изгледах го на кино, в Арена. Имах много високи очаквания и те се потвърдиха, че и повече, а това винаги си е постижение! 🙂

Първо искам да кажа, че Робърт Патинсън е най-добрия Батман досега. Знам, че това е много трудна и субективна преценка, но Патинсън играе по един невероятен начин и напълно му повярвах във всеки един аспект от емоции, които показваше. Той иска да изчисти прогнилия Готъм, но как, след като той носи този мрак в себе си? Едничката светлина в живота му са неговите родители, светли и неопетнени, а когато загуби и тази светлинка, стана страшно. И всичко това беше изписано във всеки един момент на лицето му, с или без маска.

Кастът е безупречен, абсолютно никакви претенции нямам към когото и да било. Колин Фарел изобщо не можеш да го различиш къде и кой играе (освен ако не си проверил предварително), а Пол Дано е уникален, нямам думи. Ролята на живота му!
Не мога да не напиша нещо и за Зоуи Кравиц, която е най-добрата жена котка. Да, най-сексапилната, най-красивата и просто най-добрата! Сори, Мишел Пфайфър и Хали Бери.

Режисурата е на върховно ниво. Вярвах на Мат Рийвс, че ще се справи и че само той може да направи един по-различен Батман, който да се хареса, въпреки прекалено високата летва (най-вече от Нолан) и той наистина успя.
Този Батман наистина е по-различен. Първо, това е един класически мрачен, ноар филм! И така и трябва да бъде, защото Готъм винаги е бил мрачно и жестоко място, алегория с всичко най-лошо събрано в съвременното общество, на първо място корупцията, алчността и двойните стандарти.
Продукцията е близо 3 часа, които обаче свършват неусетно. Не усещаш кога изтичат.
Филмът е направен да изглежда като стара класика от 80-те години. Нарочно не са вкарани бомбастични декори, супер спциални ефекти и множество джаджи и взривове. Има от всичко това, но с мярка и точната преценка за момента от историята. Хореото на екшъна е брутална и безмилостна. А Батмобила изби рибата и само за 10 минути разказа играта на Вин Дизел и целия свръх напомпан (но стероиден) франчайз, Бързи и Яростни.
Нямаме излишни мускули и перчене, вместо това имаме една истинска история без пробойни в нея. Имаме едно голямо парче пъзел, в който са вплетени всички познати и непознати на нас герои. Една голяма история, голяма конспирация, която се разплита парче по парче до самия финал. И всичко това работи, защото ни става ясно за всеки един герой за какво се бори и от какво е мотивиран без да ни го хвърлят в лицето, като на бавно развиващи се пуканкоядци, а ни е поднесено по един изтънчено елегантен и ненатрапващ се начин.

В заключение смело мога да кажа, че това е най-добрия оригинален/първи Батман филм, който съм гледал някога!
Горещо препоръчвам! 🙂
-
8.5 / 9.0

# 514
Вярно е, че от студентка не съм ходила на кино, но по онова време имаше антракт (спират филма за 5 минути, за да може хората да си напазаруват скъпи неща от антрето на киното и да отидат до тоалетна) - сега не се ли прави?
Ходя на популярно кино от 5 години, не спират филма.

Радвам се, че не само аз мисля Зоуи за най-добрата жена-котка Simple Smile

# 515
  • София
WTF.....яко спам и спойлер за Батман. Няма чета, че другата седмица ще ходя на кино Grinning

Няма как да заработи числата като Спайдърмен, защото най-малкото не е за всякаква възраст. Но прогнозите са около 140-150 млн. долара на домашна сцена.

# 516
Бюджетът е 200, според мене световно ще направи за втори филм. А дотогава и онези, които не са отишли в кината да си дадат парите, понеже Здрач, ще са го гледали и харесали.

# 517
Аз 3 часа не мога да издържа. Ще го гледам, когато го пуснат на някоя платформа.

# 518
  • в сърцето на един мъж...
Три часа изобщо не ги усетих Simple Smile Филмът увлича и не се усещат изобщо.

# 519
Вярвам, че е хубави че увлича и  ще гогледам задължително. Чисто физически не мога да го издържа на кино. На Нолън са ми любими, а щом казвате, че този е даже по-добър - няма как да пропусна.

# 520
  • Пазарджик/Лондон
Аз най - много харесвам батманите на Тим Бъртън, повече от тези на Нолан. Дано новият да ми хареса:).

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 18:56 от Аелис

# 521
  • Галифрей
Колебая се дали да го гледам, защото аз харесвам Батман. А батко Робърт не съм гледала негов филм от 11 години.Знам,че е добър актьор. Когато бях тийн му бях почитателка 😳 Спрях да бъда част от фенките,защото ми идваше  повече да следват всяка негова крачка и после отрих нови фандомс и съвсем го забравих. Ох леле след толкова много време го споменавам отново.
Едно време тийновете се захласваха по някави поп изпълнители и глупости, а аз се бях захласната по Робърт Патинсън 😂🤭

# 522
  • София
Бе то и аз от там си заобичах Бела Суон и Кристен и съм и фен. А и книгите ми харесаха (хаха, знам, убийте ме с камъни, ама бях много запален и по книгите и по филмите). Simple Smile
Това си беше социален феномен. Три такива имаше.
1) Хари Потър
2) Здрач
-
3) 50 нюанса

И сега се появиха Калмарите...

# 523
  • Галифрей
Хаха всички бяха аз само по Хари Потър и Здрач….😂
Останалите въобще не ме интересуваха. Срам ме е ,че бях фен на Здрач. Тогава беше модерно, имаше друго виждане. Човек  като расте след време си променя вкусовете, сега ако отново почна да гледам сагата  ще си кажа “ Мале егати  криджа, Ужас. “ 😂  Ама музиката си е топ.

# 524
  • В Космоса
Бе то и аз от там си заобичах Бела Суон и Кристен и съм и фен. А и книгите ми харесаха (хаха, знам, убийте ме с камъни, ама бях много запален и по книгите и по филмите). Simple Smile
Това си беше социален феномен. Три такива имаше.
1) Хари Потър
2) Здрач
-
3) 50 нюанса

И сега се появиха Калмарите...

И аз се чудя защо така забиха яките филмови теми... Хахха, Дяволо, нищо лично, по-скоро се иронизирам, че съм прекалено дърта и връщане назад няма.

Общи условия

Активация на акаунт