Клиники в Истанбул - тема 14

• 56 952
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
И аз не мога да подмина поста по горе. Толкова много ми е познато чувството, което изпитваш сега. Изживяла съм  го с последния лекар, а именно прехвалената Персенска от Надежда. Че съм стара (аз съм на 38), ти си тежък случай (имам си добър АМХ), с твоя проблем почти няма забременели жени (аденомиоза, която в Турция казаха, че ще оправят) и това, го говори на мъжът ми, докато аз съм със свалени гащи в съблекалнята. Почти беше вкарала някаква интрига между нас, а може и това да целеше, не я знам. И други неща има но тук акцента е към вашия пост. Аз моето решение го взех точно благодарение на такива лекари. Това не са лекари, това са бездушни същества, които гонят количество, а не качество и разбира се парички и пациенти за тях и клиниката, където са. Няма смисъл да ти казвам, че ще отидеш в Турция и ще забравиш за България автоматично, само като видиш апаратурата, отношение и подхода. На прав път си! Успех от сърце и назад не се обръщай!

# 121
  • София
ddd29, чета чета и не мога да повярвам.... Абсолютно подкрепям мнението на момичетата и ще Ви кажа да не се отказвате и да продължавате напред! Млада сте, с добър резерв и хормони, а това е много важно нещо. Късмет и спокойствие Ви желая! Flowers Four Leaf Clover

# 122
И аз съжалявам искрено за вашия опит...Да, лекарите трябва да могат да казват и истината, дори когато е неприятна, но не могат да си позволяват по тази толкова чувствителна тема да имат такова лошо отношение! Не мога да повярвам, че жена-лекар не разбира през какво минава пациентката и как всяка лоша дума може да я срине. Истински добрият лекар, според мен, е едновременно добър доктор и добър човек.
Аз съм с първи опит,за сега неуспешен, но доктора , при който ходя, има доблестта след 2ри неуспешен опит да съветва двойките да пробват другаде, защото не се има за "Бог" и допуска,че понякога не може да се справи с проблем, с който друг лекар би могъл.

# 123
На мен в България ми казаха, че аз деца от мъжът ми няма да имам. От опита ми в Турция  съм бременна в момента в 28 седмица и имам още много замразени ембриони. Извадете си изводите....

# 124
Здравейте отново мили момичета. Наскоро приключи моят втори и последен опит в България. Два пъти едно и също:15-17Я, до трети ден 3-4Е вървят добре и след 5-ти ден,първият път,един Е и то не перфектен, а вторият опит след 5-ти ден нищо.Водим се с МФ (астеноозоспермия) и морфология 3%.Вчера бях на преглед и коментар при док. Натиска ме разбира се да подготвям документите за трети опит, аз отказах. И започна да ми говори как няма да можем да имаме деца със съпругът ми,как трябва да си потърся донор ако искам деца. Да не коментирам и факта,че правихме ИКСИ+ИМСИ, и са оплождали Я с дефекти сперматозоиди. Как е възможно? Въобще направили ли са си труда измежду милиони сперматозоиди да открият перфектният??? И после защо няма устискал Е до 5-ти ден. Как Яйцеклетките ми били много лоши и искала да си направи експеримент:следваща стимулация половината оплодени със материал на ММ и половината с донорски, ако и така не стане значи няма как да ми се получат нещата и да забременея. На 27г. съм с АМХ 4.66 и перфектни хормони. Това буквално ме съсипа. Тъй като съм прочела тук в сайта абсолютно всичко свързано в ин витро процедури както и всякакви истории, я попитах,как мъже с много по-лоши показатели стават бащи и как жени с много по нисък АМХ стават майки???Отговорът вероятно ще ви шокира: "С донорски яйцеклетки и сперматозоиди са забременяли ама лъжат,че са техни. 😲 На 7 и 8 декември имаме консултации в Мемориал и кабинета на д-р Емре Тургут. Имам надежда, но вчерашният разговор не ми излиза от главата. Чувствам страх и безпокойство.Искрено се надявам,нашият късмет да е в Турция, и докторката при която бях до сега, да греши. Извинявам се за дългият пост, но толкова мисли са му в главата в момента, че едва написах и тези редове. Лека вечер ви желая!
На мен ми казваха , че не мога с мои яйцеклетки. Една известна от Майчин фом, коментира, че в Турция използвали донорски яйцеклетки и за това ставали нещата ( бебето е мое копие Simple Smile ) В Мемориал стана от първият път при нас, след неуспехи дори при Стаменов.
Все пак може да са лошо качество ембрионите и за това да не се получава - аз имах един само здрав след ПИД и бебе вече. Отивайте в Турция и ще стане.
И все пак .. имам познати , на мъжът са казали, че никога няма да има деца - без да искат/очакват имат две вече !

# 125
Здравейте.
Някой от вас ходил ли е в близките седмици в Турция.Как се преминава границата?Все още мога ли да представя антигенен тест?Мъжа ми има сертификат за преболедуване ,той важи ли пред турските власти?
Още един въпрос.
Ние минаваме ГКПП Малко Търново.От къде трябва да си купим винетка ,защото предният път бяхме глобени на грананицата?
Благодаря предварително

# 126
ddd29, писала съм, но пак ще пиша. След 6 месеца прегледи и изследвания на мен в България 'доктора' ми каза, че нямам овулация и че на мъжа изследванията не са добри.. Направо бяхме сринати аз на 26г.,той на 29г. Спряхме да с прегледите. След време забременях естествено, извънматочна, операции, чудо. Решихме се за инвитро, вече съм на 36.След четене и допитване тук и там, директно в Турция, Мемориал. 16г.с и 4дни съм, първи опит.

# 127
Момичета,благодаря ви за подкрепата. Чета с интерес вашите истории и сбъдването на мечтите ви. Вдъхнахте ми кураж и отново тръгвам с надежда. От всичко изчетено тук,оставам с впечатление,че репродуктивните специалисти в Турция са на светлинни години пред нашите в България. На доста заплетени и тежки случаи са помогнали и то от първи-втори опит. Явно на нашите тук не им се занимава. Доста жалко! Човешкото остана на заден план,всичко е пари.

# 128
Здравейте.
Някой от вас ходил ли е в близките седмици в Турция.Как се преминава границата?Все още мога ли да представя антигенен тест?Мъжа ми има сертификат за преболедуване ,той важи ли пред турските власти?
Още един въпрос.
Ние минаваме ГКПП Малко Търново.От къде трябва да си купим винетка ,защото предният път бяхме глобени на грананицата?
Благодаря предварително
Ние лятото пътувахме със зелените сертификати, които бяха издадени въз основа на положителен ПСР преди 3 месеца. Те са с в европейския формат и важат само 6 месеца когато става въпрос за пътувания извън България. Сега ноември минахме с ПСР, понеже не знаех точно кога ще тръгнем и го предпочетох пред антигенния понеже важи 72 часа. Не знам вашия съпруг въз основа на какво има издаден зелен сертификат, имайте предвид че някои от тях важат само на територията на нашата страна. Най-добре е да прочетете последните изисквания за пътуване в Турция на сайта на Министерството на външните работи.

# 129
Момичета, дали някоя може да ми съдейства с това лекарство
Около 5лева в

Последна редакция: чт, 25 ное 2021, 20:19 от Amisuy

# 130
Ние сме от Бургас и минаваме през Малко Търново, вчера се върнахме и до сега само с бърз антигенен сме пътували. Правим го предния ден, на другия ден си вършим работа и на по следващия се връщаме пак с него. Той важи 48ч. Доколкото знам ако сте в срока, който си е по регламента на ЕС, а именно 6м. за преболедувал-може да се мине. Това удължаване, което направиха сега за преболедувалите от 6м на 1 година важи само за БГ. Винетка не ви трябва, а това, което сте платили на границата е просто тол таксата. Ние пътуваме винаги без винетка и на връщане ако минем по път 7 си плащаме там на бариерата, а ако объркаме пътя и минем по автомагистрала Европа си плащаме на границата. Дано съм била полезна!
Здравейте.
Още един въпрос.
Благодаря предварително

# 131
Nigma в понеделник се прибрахме, и двамата с мъжа ми сме със сертификати, но са за ваксина, така че по тази точка не мога да помогна.
За винетката предполагам имаш предвид HGS стикер? В началото на магистралата, ако пътувате към Истанбул, лошото е че е от другата страна на магистралата - хората паркират отстрани и пресичат пеша, носете си паспорта и талона на колата, без тях няма да ви продадат стикер, освен цената на стикера, вие решавате с колко да заредите, стикера беше 12 лири ние дадохме 100, тоест заредили сме го с 87 лири, стигнаха ни за две отивания и връщания до Истанбул, едно от Малко Търново и едно от Свиленград. Залепяте стикера на стъклото в горната част и автоматично ви взимат пътните такси. Ако седите по-малко от 2 седмици, може да си купите на връщане. Принципно във всяка поща би трябвало да има.
Ето линк от къде взехме ние:
https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fgoo.gl%2Fmaps%2FFKg … HJ31U2XArmTRyoYPw

# 132
Ще споделите ли какво са ви казали за спирането на Прогестан и Лутинус? В коя седмица, по схема ли трябва да се спира?

# 133
В края на 10г.с. ми казаха да спирам всичко от Мемориал. Схемата ми беше Лутинус 2х2 табл. , Прогестан декс 25х1 на ден,естрофем 3х1 таблетка. Естрофем в началото на 10г.с. ми казаха да го намаля на 2х1 . Лутинуса в началото на 10 седмица до началото на 11та го намалих - 2 пъти по една таблетка, на своя глава. В края на 10та седмица спрях всичко, освен фолиевата + витамините изписани от АГ тук.

Ще споделите ли какво са ви казали за спирането на Прогестан и Лутинус? В коя седмица, по схема ли трябва да се спира?

# 134
Здравейте, дами. И аз съм от разочарованите от досегашния ми бг опит. Накратко, 4 неуспешни инсеминации, 2 ин-витро процедури- 2 аборта: единия с ранен аборт по неизяснени причини, втория завърши с кюртаж -диагноза кухо яйце. След кюртажа се сдобих със срастване в маточната кухина, намален цикъл и тънка лигавица. Предписанието е оперативна хистероскопия.  
След всичко, с което се сдобих, продължавам в Турция и искрено се надявам там да е нашето място.
Исках да попитам, момичетата,които са били как стои въпроса с Интернета в Турция, т.к. ще се наложи да работя от там?
Първата ми консултация е на 06/12 , ще споделя как е минало.
Благорадя,че споделяте, наистина е в помощ и успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт