Клиники в Истанбул - тема 14

• 56 998
  • 770
  •   1
Отговори
# 180
Написах моето решение, не съм искала да настройвам никого в едната или другата посока. Скоро имаше дискусия точно тук в тази тема за ПИД и там беше ясно написано защо и кога се препоръчва. Изрично съм написала, че има случаи, когато се налага. В никакъв случай не съм искала да подвеждам някого. Извинявам се ако така е прозвучало

# 181
Написах моето решение, не съм искала да настройвам никого в едната или другата посока. Скоро имаше дискусия точно тук в тази тема за ПИД и там беше ясно написано защо и кога се препоръчва. Изрично съм написала, че има случаи, когато се налага. В никакъв случай не съм искала да подвеждам някого. Извинявам се ако така е прозвучало
И все пак при по възрастни жени , предлагат връщане рано на ембриона - 3-ти ден , за да има по-голям шанс в реална среда.
Късмет на вас , дано от първият път там  се получи !

# 182
Напълно споделям мнението на Semana!
Не разбирам причината, поради която нормален човек би искал да пропусне ПИД и да рискува аборт или раждане на увредено дете, когато прави инвитро. Млади хора с нормален кариотип също имат “късмета” да взимат решение в 18 седмица да прекъсват бременност заради малформации или още по-лошо - да им се роди болно детенце без шансове за оцеляване или с увреждания, които не позволяват пълноценен живот.
Целта на инвитро процедурите е раждане на здраво бебе, а просто положителен тест.
Травмите психически и емоционални при един аборт без значение дали спонтанен или по медицински показания са несравними с това да се мине през процедура и ПИД.
А за връщане на генетично увреден ембрион - вероятно би зависило от това какво е увреждането, дали е съвместимо с живота и в каква степен.
Само да кажа, че болницата не печели кой знае колко от ПИД и също така, че самите те при ембрион, за който им изглежда, че има шансове, но има риск да не издържи до 5 ден предлагат понякога свеж трансфер. Нас миналия месец ни държаха и подготвяха за свеж като застраховка, ако ембрионите не се развиват по подходящ за ПИД начин, въпреки че ние изрично си искахме ПИД. За жени с намаляващ яйчников резерв без значение на възраст пък ще кажа, че една бременност и аборт и възстановяване след такъв отнема време (извън емоционалната цена) и през това време яйцеклетките ни не се увеличават, нито стават по-хубави

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 12:18 от Desii_123

# 183
Лично мнение! По-добре разочарованието от недобри за трансфериране ембриончета след ПИД, отколкото да видиш положителния тест и да загубиш бебче, което е започнало да расте в теб, а пази Боже да трябва аз да вземам решение да прекратя живота му, защото всъщност това няма да е живот!

# 184
Лично мнение! По-добре разочарованието от недобри за трансфериране ембриончета след ПИД, отколкото да видиш положителния тест и да загубиш бебче, което е започнало да расте в теб, а пази Боже да трябва аз да вземам решение да прекратя живота му, защото всъщност това няма да е живот!

Имам познати след пид, добър ембрион и накрая нищо!Пак лично мнение!За мен пид  е добър при хора с генетични заболявания.

# 185
ПИД не значи 100% бременност. Но може да избегнете напразните трансфери или бременност и раждане с нездраво дете.

# 186
ПИД не значи 100% бременност. Но може да избегнете напразните трансфери или бременност и раждане с нездраво дете.
Да ,знае се това,но може и да  пропуснете ембрион който да се саморегулира.

# 187

Имам познати след пид, добър ембрион и накрая нищо!Пак лично мнение!За мен пид  е добър при хора с генетични заболявания.

За мен ПИД е добър при всички пациенти. Колко момичета вече писаха, че при никакви индикации за хромозомни аномалии бреченности завършват с ужасен край.
Лекарят ако прецени, както в нашият случай с ембрионче с 50% мозаицизъм, че е годно за трансфериране и има шанс да се самокоригира  макар и с толкова висок процент мозайка бих се доверила….. Просто на нас не ни се наложи, защото имахме още едно, което беше с добро качество и сега си расте в мен. Ако беше казал, не дори не искаме да опитваме трансфер, през ум нямаше да ми мине, че съм пропуснала шанс. Не мисля, че се трансферират само 5АА ембриони, а се дава шанс и на такива, които наистина имат шанс. 
А познатите ви поне знаят, че причината да не успеят не е в качеството на ембриона, и лекарите ще търсят причините другаде.

# 188
Не откриват други причини.Ембриона беше абсолютно здрав.

# 189
Аз имам три опита в Бг след ПИД неуспешни. Единият опит биохимична. При Стаменов в Надежда и той не намираше обяснение.
За мен разликата в Мемориал беше , че уцелиха добре деня за трансфер( и овулацията този месец) или просто тогава се е случило ….

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 21:53 от sanssa

# 190
Аз също имам неуспешна бременност след ПИД в България. Сега съм в 14г.с след ПИД в Мемориал. Според мен освен ПИД има голямо значение и оплождането, въобще цялата ембриологична работа, ако мога така да я нарека. А, в Турция смятам, че нещата се доизпипват много повече, отколкото в България. Аз лично не бих върнала ембрион без ПИД с оглед на възраст и предишни неуспехи( имам 3 кухи яйца).

# 191
Момичета, и аз ще се включа. При мен в БГ трудно стават бластоцисти, имам аборт след инсе и два трансфера /свеж след стимулация на 1 бл. и зет на 2 на 5 ден не бяха стигнали бл. събрани с пункции на ец/без резултат. В Турция на първа стимулация от 4 яйцеклетки 4 годни бластоциста за пид. Да разочарованието беше огромно, наистина тежко преживях, че и 4 излезнаха с грешки, негодни за трансфер. Сега направих втора от 3 яйцеклетки 3 годни за пид бластоциста. И този път уцелихме 1 здравичко. На 40 г съм вече и нямам кой знае колко време още за игра на тото. Да всичко е божа работа, но и след неуспехи минава време за възстановяване, събиране на сили, средства..... и в крайна сметка кой както го чувства и както го води интуицията.

# 192
Аз имам три опита в Бг след ПИД неуспешни. Единият опит биохимична. При Стаменов в Надежда и той не намираше обяснение.
За мен разликата в Мемориал беше , че уцелиха добре деня за трансфер( и овулацията този месец) или просто тогава се е случило ….
Моето проследяване за ЗЕТ беше в България на естествен цикъл. Как от две ехографски снимки изпратени им в Турция от телефона и две кръвни изследвания на няколко хормона уцелиха тоя моя имплантационен прозорец не знам,  но е факт, че успяхa. Тогава много се съмнявах, че това наистина би довело до успех и обмислях да ходя в Турция за проследяването, но отговорът им на моето питане беше, че няма нужда да ходя предварително, просто ден преди датата на трансфера.
Или имам  голям късмет или тия хора знаят какво правят там.

# 193
  • Пловдив
Здравейте! Ползвате ли някакви кремове за мазане на синините по корема от инженерите.

# 194
  • София
Аз използвам Троксевазин, но може и с други от този род

Общи условия

Активация на акаунт