Клиники в Истанбул - тема 14

• 57 822
  • 770
  •   1
Отговори
# 555
Момичета,  някоя от вас да е със слаб отговор на стимулации? Успяхте ли да намерите действащ протокол и какъв и той ? Аз имам АФ 6-8 в начало , но образувам доминантен и другите спират да растат. Не ми се прибягва до ЕЦ.
Аз бях с пач протокол в Мемориал, защото на втори ден вече имам фоликул по-голям от останалите.

Кога ви казаха , че трябва да сте с такъв протокол? След една неуспешна стимулация при тях или при първия опит? Защото при мен е същото, а не предлагат този протокол… и решиха да действат само с два по-големи фоликула.
Отидох за започване на стимулация и ми дадоха 2 опции: 1. Тъй като съм пропътувала вече до там да започнем, но с очаквания за 1 яйцеклетка; 2. Да отложим и да слагам Климара. Посъветваха ме да избера 2.
Важно е да се уточни, че съм с нисък АМХ и видоко ФСХ.
Някой беше питал какво е станало. Въпреки лепенките не отговорих много добре, защото просто съм с малък брой антрални. В средата на стимулацията лично професорката пожела да ме прегледа, за да преценят дали да увеличават дозите или да се примирим с по-малък брой яйцеклетки. Избра второто.
Ако все пак са се получили повече от една е добър избор. Аз от 7АФ да го докарвам до една Я е плачевно.

Писала съм съвсем скоро, 3 зрели, 2 оплодени свеж на един бластоцист, бебе.

# 556
Здравейте, поздравявам ви за вашата борбеност и пожелавам успех на всички, които продължават войната! Понеже съм под карантина днес цял ден ви чета. Застанали сме на кръстопът и трябва да решим кой път да поемем. Имам някакво усещане, че трябва да продължим в Турция. Нямаме кой знае колко дълга история, защото повече от две години безуспешно ни лекуваха от бактерии и двамата, а в друга клиника ни казаха, че можело да се работи и в такава среда, но там пък направо ми говориха за донорска яйцеклетка, защото преди две години АМХ беше 0.11,а сега направо не ми се мисли колко ще е. При последния преглед имах  само един фуликул в единия яйчник и лигавицата на матката беше много тънка. Другия проблем е, че имам два миомни възела. Консултирах се с няколко доктора и някои от тях казаха да ги махам, други казаха да не ги махам. Можело да ми пречат, но можело и да не ми пречат. При мъжа ми освен упоритите бактерии няма друг проблем. Вече съм отчаяна, изплашена, незнам какво да правя и като знам, че съм на 39г и направо ми се реве. Четох, че Аджибадем в Турция имат висок успех при жени с НЯР/ИЯР. Все още обмисляме, но може би ще се насочим към тях, а те ако преценят ще им се доверя и да махнат възлите. Как мислите, дали да се свържа с някоя от посочените по-горе координаторки или да се обърна към Турмед например? От Варна сме и незнам как ще е най-удачно да се пътува? Дайте ми някакви насоки въобще, защото нищо, ама нищо не ми е ясно. Хубава вечер на всички и сбъдване на всичките ви мечти!🥰

# 557
Здравейте, поздравявам ви за вашата борбеност и пожелавам успех на всички, които продължават войната! Понеже съм под карантина днес цял ден ви чета. Застанали сме на кръстопът и трябва да решим кой път да поемем. Имам някакво усещане, че трябва да продължим в Турция. Нямаме кой знае колко дълга история, защото повече от две години безуспешно ни лекуваха от бактерии и двамата, а в друга клиника ни казаха, че можело да се работи и в такава среда, но там пък направо ми говориха за донорска яйцеклетка, защото преди две години АМХ беше 0.11,а сега направо не ми се мисли колко ще е. При последния преглед имах  само един фуликул в единия яйчник и лигавицата на матката беше много тънка. Другия проблем е, че имам два миомни възела. Консултирах се с няколко доктора и някои от тях казаха да ги махам, други казаха да не ги махам. Можело да ми пречат, но можело и да не ми пречат. При мъжа ми освен упоритите бактерии няма друг проблем. Вече съм отчаяна, изплашена, незнам какво да правя и като знам, че съм на 39г и направо ми се реве. Четох, че Аджибадем в Турция имат висок успех при жени с НЯР/ИЯР. Все още обмисляме, но може би ще се насочим към тях, а те ако преценят ще им се доверя и да махнат възлите. Как мислите, дали да се свържа с някоя от посочените по-горе координаторки или да се обърна към Турмед например? От Варна сме и незнам как ще е най-удачно да се пътува? Дайте ми някакви насоки въобще, защото нищо, ама нищо не ми е ясно. Хубава вечер на всички и сбъдване на всичките ви мечти!🥰

Първо трябва сами за себе си да си вземете решение дали искате да продължите лечение в Турция.
Ако сте сигурни, следващата стъпка е да се свържете с координатор от съответната болница или фирма посредник, ако ще ви е по-лесно така.
За това какво следва, в първи време ще трябва да си приготвите изследванията, предполагам да направите някои нови, такива и в Турция. От там насетне според случая ви ще ви насочат операция ли ще е, ин витро ли ще е, донорска яйцеклетка ли ще ви е необходима.
Колкото по бързо се ориентирате, толкова по-бързо ще имате яснота и второ мнение по вашия случай.
Мисля, че първите прегледи у в трите големи клиники протичат стандартно и горе долу еднакво.
Желая успех!

# 558
Ние сме пациенти на Мемориал, с МФ, така че не мога да изкажа мнение за вашия проблем, включвам се за пътуването от Варна. Изобщо не се притеснявайте - ние си пътувахме с колата. Пътували сме и през деня, и през нощта след работа като се редуваме двамата. Доста приятен и лек маршрут като изключим Обзорския проход и нкяолко километра завои преди границата. Като завоите на мен са ми сложни, защото във Варна най-сложното нещо, което правим, е ляв завой на птав участък и на секция 😀 На пункта обикновено сме или само ние, или изчакваме 1, максимум 2 коли. В Истанбул е лудница, но там кара ММ - той е живял известно време в София, така че е свикнал с простотията и бутаницата на пътя. Пътувала съм и със самолета - на последния трансфер бях сама, защото ММ е моряк и не беше наличен. Възстановиха полетите 2 пъти седмично, което е доста по-удобно и безопасно сега в коронясаните времена. Автобуси има всеки ден/нощ и то няколко фирми. Възможности за пътуване - бол.

# 559
Благодаря ви, скоро ще вземем решение. Може би ще направим консултация и с още някой от специалистите в Истанбул, може би д-р Тургут.

# 560
Ехаа, ще се съберем Варненска групичка. И аз съм се насочила към Турция Simple Smile

# 561
Бихте ли ми казали как протече протоколът и имаше ли ефект , т.е изравняване на растежа на фоликулите, което е проблем при мен и при дълъг и при мини протокол?
[/quote]

Може ли да споделиш колко време след дълъг протокол ти дойде втория цикъл??
Днес ми е 55 ден от предишния? Бях на първичен преглед в Мемориал и казаха, че като мине действието на блокираща инжекция ще дойде. Но започвам да се притеснявам…

# 562
Бихте ли ми казали как протече протоколът и имаше ли ефект , т.е изравняване на растежа на фоликулите, което е проблем при мен и при дълъг и при мини протокол?

Може ли да споделиш колко време след дълъг протокол ти дойде втория цикъл??
Днес ми е 55 ден от предишния? Бях на първичен преглед в Мемориал и казаха, че като мине действието на блокираща инжекция ще дойде. Но започвам да се притеснявам…
[/quote]
Ами моят цикъл си дойде като спрях лекарствата след трансфера- ден / два след отрицателен тест . Следващият беше точен 26 дни на колкото си ми идва. НО !!!! Предупредиха ме ,че може да закъснее , но 55 дни е множко - отиди на лекар.

# 563
Момичета, малко глупав въпрос, ама в ЕЛМ Хотел има ли сейфове в стаите? Резервирали сме феймили суйт

# 564
Има сейфове в стаите, такива с код са.

# 565
Привет,дами 🌹
Много ще съм ви благодарна,ако споделите опита си с ПРП на яйчници (с периферна кръв) 🙏🏼
 Имаше ли ефект и какъв-количество/качество на яйцеклетките?
Чела съм,че доста задържани фоликули се получават след манипулацията-при вас случи ли се?
Предстои ми 3ти опит в Турция(имам 5-8 фоликула все още ,но до ембриони едва по 1 от стимулация правим и то 3 дневен) и се чудя дали с прп ще подобря качеството поне малко.
Благодаря ви предварително за споделената информация,бъдете здрави и дано всички гушнем скоро своята мечта 🙏🏼

# 566
Здравейте момичета,
Искам да попитам тези, които скоро са имали трансфер с положителен резултат в Мемориал, кой ви направи трансфера?
И също има ли някой успял с ембрион на 6ти ден- здрав след пид!!
Благодаря

# 567
Ние сме с успешен зет, гинеколог д-р  Гьонюл ( Gönül Özer), която си ме следеше на прегледите, направи и трансфера. Другият присъствал е ембриолога д-р Yeşim Çolakoğlu. Ембрион на 5 дни с пид. Пише, че е замразен 5-6ти ден.

Здравейте момичета,
Искам да попитам тези, които скоро са имали трансфер с положителен резултат в Мемориал, кой ви направи трансфера?
И също има ли някой успял с ембрион на 6ти ден- здрав след пид!!
Благодаря

# 568
Ние имахме трансфер април, завърши с мисед в 9 седмица по независещи от клиниката причина. И нов трансфер края на септември - в 5ти месец съм сега. И двата пъти беше доктор Юджел Шахин, и двата пъти се захванаха, значи има златни ръце 😀. Ембрионите бяха на 5 дни, минали ПИД. Трансфер най-вероятно ще ви направи докторът на смяна. Искате да си изберете конкретен доктор да извърши трансфера, или има някаква причина да не искате да е докторът, който е на смяна? Стана ми интересно просто. На мен лично ми се струва, че трансферът не е голяма философия, знам ли, добутали сте го там, реално кой ще го върне ембриончето, има ли значение, има ли 'майсторлък' и на този етап? За мен не е било важно, даже не съм се замисляла да си поискам конкретен доктор. Иначе моите любими доктори са доктор Умут и доктор Сонер, но това е защото съм прекарала най-много време с тях, тоест чисто субективно.

# 569
Здравейте момичета и честито!!!
Моят първи и успешен трансфер в Мемориал беше направен от проф Семра Кахраман
Затова питам кой ви е правил трансфера!
Според мен има някаква професионална техника, едва ли е толкова незначимо кой прави трансфера.
Знам ли, може би е само в моята глава 😂

Общи условия

Активация на акаунт