Клиники в Истанбул - тема 14

• 56 973
  • 770
  •   1
Отговори
# 150
По принцип ние имахме една от бахчеджи и една от мемориал,защото навсякъде искаха своя,а беше през няколко дни всичко.Поне за цветната няма да е така.Пък и резултата от спермограмата излизат за около 3 дни.

# 151
Ние бяхме на първичен преглед в Мемориал. Не признават спермограма от България. Сутринта даде проба мъжо, аз правих цветна снимка, в раннния следобед ни извикаха, за да обсъдим резултатите и в 16:30 си пътувахме наобратно. На следващия ден ни изпратиха сканирани резултати.

Здравейте момичета,имам едно питане. На 8.12 имаме час за консултация при д-р Емре Тургут, а на 9.12 ни е часа за консултация в Мемориал. Ние ще бъдем още на 7.12 в Истанбул, за да направя цветна снимка (ориентирала съм се към Екомар),но не знам със спермограмата къде да я направим, тъй като е ясно,че ще е една и трябва да я представим и на двете места? Ще я признаят ли? Ще ни дадат ли резултата да си е в нас и за колко часа излиза.Предполагам ще е разширена спермограма? Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 11:31 от AgpeHaJIuHka

# 152
Да,спермограмата там ще я направи. Въпросът е къде като имаме записани две дати за две консултации,в две различни клиники. Някой ако има опит да сподели. Дали например ако направим С в Мемориал, ще може да си вземем резултатите и с тях да отидем и на другото място? Първо ни е консултацията при д-р Емре и на следващият ден е в Мемориал.
Ние бяхме на първичен преглед в Мемориал. Не признават спермограма от България. Сутринта даде проба мъжо, аз правих цветна снимка, в раннния следобед ни извикаха, за да обсъдим резултатите и в 16:30 си пътувахме наобратно.

Здравейте момичета,имам едно питане. На 8.12 имаме час за консултация при д-р Емре Тургут, а на 9.12 ни е часа за консултация в Мемориал. Ние ще бъдем още на 7.12 в Истанбул, за да направя цветна снимка (ориентирала съм се към Екомар),но не знам със спермограмата къде да я направим, тъй като е ясно,че ще е една и трябва да я представим и на двете места? Ще я признаят ли? Ще ни дадат ли резултата да си е в нас и за колко часа излиза.Предполагам ще е разширена спермограма? Благодаря предварително!

# 153
На някоя от вас да и е правена хистероскопия за премахване на сраствания В Турция?  Искам да знам, дали успяват от първия път да ги премахнат, боли ли, спирала слагали ли са и т.н. Може и на лично, благодаря!

# 154
Здравейте момичета,
Бихте ли ми препоръчали клиника и лекар за справяне с мъжки фактор?

# 155
На някоя от вас да и е правена хистероскопия за премахване на сраствания В Турция?  Искам да знам, дали успяват от първия път да ги премахнат, боли ли, спирала слагали ли са и т.н. Може и на лично, благодаря!
Аз в АБМ. Хистероскопия с поставяне на спирала април т.г. Май месец махане на спирала и нова цс. Не бяха махнали изцяло срастванията и сложиха нова спирала за още 2 цикъла. Махнаха я август,нова цс и се установи,че нищо не ве е повлиало от спиралата и предложиха нова спирала или хистеро. Имаше подобрение,но не на 100%

# 156
Девилче, това ми звучи доста обезнадеждаващо, при мен има доста сраствания. Поставянето на спиралата играе някаква роля, така ли? Не е само против забременяване или? Като ти я поставяха втория път без хистеро и без упойка ли беше и щом няма 100% как процедирате от тук насетне?

# 157
Момичета, тези от вас, които са направили поне една процедура в Истанбул, можете ли да кажете приблизтелно колко ви излезе всичко-процедура, прегледи, престой и т.н.,за да можем все пак да преценим дали е поносимо за нас. Дали се влиза в рамките на около 10 000лв.?  Благодаря!

# 158
Момичета, тези от вас, които са направили поне една процедура в Истанбул, можете ли да кажете приблизтелно колко ви излезе всичко-процедура, прегледи, престой и т.н.,за да можем все пак да преценим дали е поносимо за нас. Дали се влиза в рамките на около 10 000лв.?  Благодаря!

Всичко е много относително и и различно при всеки, но трябва да имате готовност за поне около 10 хиляди лева, за да сте спокойни. В нашия случай излезе горе долу толкова, но без ПИД - стимулация, трансфер, всичките необходими лекарства до 10-та седмица, пътуване, хотел, храна (като предимно на ресторанти сме хапвали). Разходи за посещение на забележителности и молове не включвам - там е още по-индивидуално.

# 159
И при нас горе долу толкова се вързаха..

T q може би е най-добре да отидете на консултация в няколко болници с няколко лекари и да прецените. Аз лично не мога да препоръчам някой конкретно за мъжки фактор.

# 160
Девилче, това ми звучи доста обезнадеждаващо, при мен има доста сраствания. Поставянето на спиралата играе някаква роля, така ли? Не е само против забременяване или? Като ти я поставяха втория път без хистеро и без упойка ли беше и щом няма 100% как процедирате от тук насетне?
Спиралата я слага Тираш(само той),заради формата на матката-да “държи” стените далече,зада не се слепят. Аз кървях 40 дни първи път и все си мисля,че на рана да сложиш нещо,което постоянно я ръчка(доразранява) хич не е ок… и се оказах 10000% права. Същото потвърдиха всички др лекари,с които се консултирах.
Да-без упойка,в операционната ми сложи някакъв младеж 2та спирала,от която нямаше никакъв ефект.
Още не съм решила къде ще правя ново хистеро. Може би при Калчев тук. За сега се опитвам да събирам ембриони.

# 161
Горе долу 8-10 000лв. Като разходите за храна бих ги нарекла минимални, също зависи и хотела ви на каква цена ще е. Също зависи дали ще сте сами или с придружител. Но както е казала едната от дамите по-горе трябва да имате отделени парички за ПИД.

# 162
Ние дадохме за ПИД 6000 лв., за това имайте го предвид( не че имаше смисъл да изследваме толкова ембриони, ама пусти страх) Иначе останалото към 10000-12000лв. Много е индивидуално, зависи от хотел, лекарства, храна и др.

# 163

Арчи, на нас ни излезе около €7000, като по дълъг протокол лекарствата ни по време на стимулация струваха €800, ПИД на 2 ембриончета, около месец за нощувки излезе €750, замръзяване на материал още €900. Самата процедура около €2475 мисля беше в Мемориал
И това е когато няма нужда никой от партньорите допълнителни интервенции и терапии…. Просто едно ходене за първичен преглед, след това стимулация и още веднъж за ЗЕТ, в случай, че не сте със свеж трансфер.
Какъвто и бюджет да имате едни 20-30% трябва да предвидите за непредвидени разходи. В нашият случай тези допълнителните разходи отидоха по гастроентеролози.
Успех!

# 164
Devilche-успех с ембрионите и благодаря за инфото! Ще видим при мен как ще е....Искам да те питам и други неща но ще пиша на лично, да не спамя тука темата.

Общи условия

Активация на акаунт