Клиники в Истанбул - тема 14

• 57 912
  • 770
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте.
Ще ми дадете ли малко разяснения как протича 2рия ден от цикъла в Истанбул, когато ви викат за преглед и започване на стимулация. Гладни ли отивате? Изследват ли се хормони, преглед прави ли се?
Как се организирате като цяло? След това на колко дни горе долу ви викат? Кога се заплаща процедурата?
Здравейте,относно организацията при нас винаги всичко е било на педал:).По принцип на първи ден от цикъла се правят изследвания на хормони и преглед за преброяване на кандидат фоликули тук в БГ.Ние същия ден си правим и антигенни тестове/не сме ваксинирани/ и като потвърдят ,че всичко е ОК тръгваме още през ноща.На втория ден от цикъла в деня за започване на стимулация в Мемориал те преглеждат отново и правят повторно изследвания за хормони само и единствено ако нещо ги притеснява.Никога не са ми казвали,че хормоните трябва да се изследват на гладно.Обикновено хормони изследват по-късно след като минат първите няколко дни от стимулацията.Същия ден назначават лекарствата,които ще се прилагат и определят дозите,като до 16-17 часа изпращат СМС с указания и информация за датата на следващия преглед.По време на първата стимулация преглед имах на втория ден от цикъла и после след два дни.На втората стимулация втория преглед беше след 4 дни.За всеки случай е строго индивидуално.Относно заплащането принципа е следния:първата сума от 650евро се плаща когато за първи път ти правят кръвни изследвания в болницата.Всичко останало се доплаща в деня преди пункцията.В общи линии е това.Относно финансовата част в Мемориал са много коректни.При нас при втората стимулация настъпи спонтанна овулация и пункцията така и не се състоя.Възстановиха ни парите по сметката още същия ден.Надявам се да съм била полезна!Пожелавам Ви успех!

# 391
Здравейте, заминаваме за Турция началото на следващата седмица и вече втори ден се занимавам с подготвянето на болничният ми,но уви оказва се мисия невъзможна. Днес бях при личната-гледаше ме като полезно изкопаемо. Не ми даде направление за ЛКК, не ме и насочи,къде да отида. Не знаела! Отворих сайта на РЗИ и намерих всички ДКЦ-та в София в които има ЛКК АГ, може би звънях на 15-20,никой не вдигна никъде. Бях по-нахална и все пак на някои места успях да се свържа,но толкова не им се занимаваше,че ми казваха абе какво ще обикаляш и търсиш взимай отпуск. Да,обаче отпуск 10-15 дни и то в първи месец от годината НИКОЙ не дава. На друго място ми казаха, ти отиди свърши си работа в Турция и като се върнеш с епикриза АГ ще ти издаде болничен със задна дата. Да,но и това не е съвсем вярно, болничен не се издава две седмици назад. Говорих с АГ. Хора,моля ви която от вас е успяла нека ми напише на ЛС как и къде. Финансово не мога да си позволя да изляза в неплатен отпуск и драмата да приключи. Ще съм ви много благодарна!

# 392
Нещо много грешна информация са ти давали, какви са тези ембриони на 8ми ден ?! Чакат се най-много до 6ти да станат късен бластоцист.. и ако няма трансфер ги замразяват, поне това което аз знам, не съм чувала до сега такива до 8ми.. а яйцеклетката ако не е била зряла, значи има проблем в стимулацията и таймирането, но тогава ще имате много малко годни за оплождане и ако проблема е в яйцеклетката много малко ще стигат 3ти ден. До трети ден предимно яйцеклетката води развитието, а след това сперматозоида.

Ние също бяхме ИКСИ, всеки ден ни пишеха и обясняваха какво се случва подробно, после на място и протокола ни показаха. Казваха ни как се делят, дали си отговарят на деня и т.н. Щом сте мъжки фактор пуснете ДНК фрагментация, изобщо не се чудете за Турция.

shushonder а да разбирам ли, че трансферите са правени на 3ти ден ? Какъв ви е мъжкия фактор ? По принцип при сериозен такъв точно това се случва - ембриончета спират развитие след 3ти ден.. Така че ако си имала трансфер на трети може би самото ембрионче е нямало шанс заради мъжкия фактор. В Турция мисля че правят предимно трансфер на 5ти ден, точно за да проследят какво се случва (освен ако няма показания за трети ден).

Ние пускахме ДНК фрагментация след като и нашите ембриони спряха развитие след 3-4 ден, оказа се много висок процент, което си е почти нулев шанс за естествено.. и даже за инвитро ММ пие добавки и ще правим ТЕСА сега, за да извлечем материал от тестисите директно.
Да и двата пъти трансферите са правени на трети ден. Вторият път дори ми сложиха среда, за да подпомогнат имплантацията. Мъжкият фактор се повлия положително от таблетки FH PRO. В крайна сметка ембриолозите казаха,че яйцеклетките се оказали незрели но те ги контролираха като ми биха блокираща инжекция по така наречения дълъг протокол. Накрая казаха,че въпреки диагнозата мъжки фактор в крайна сметка тежестта е паднала върху незрелите ми яйцеклетки. Останалите ембриони са се развивали до 8-ми ден, но били много малки за да ги изследват и замразят ми казаха в НАдежда. Останах много объркана.
Забравих да споделя,че ни правиха и ICSI.
Сега точно попълвам анкетната карта в Мемориал. Струва ми се ,че много малко изследвания искат. Междувременно се обадих в Недежда и Щерев да ми дадат протокол и епикриза от проведеното лечение и нещо като доклад от ембриолозите- какво точно им е имало на ембриончетата ми. Дано ми дадат информацията.

# 393
Болничен може да си вземете след като се приберете от Турция. Аз бях в Мемориал. Издадоха ми бележка на английски език за периода в който съм била при тях за лечение. След като се прибрах ЛЛ ми даде направление за ЛКК на база тази бележка, която държеше да е преведена и легализирана. С това направление, личната амбулаторна карта и бележката от болницата комисията ми издаде болничен да минал период. Знам, че в 25ДКЦ в Младост имат опит с такъв тип болнични. Аз ходих в един МЦ, където работят с НЗОК и платих само потребителска такса. Намира се в близост до пазара на Красна поляна.

Здравейте, заминаваме за Турция началото на следващата седмица и вече втори ден се занимавам с подготвянето на болничният ми,но уви оказва се мисия невъзможна. Днес бях при личната-гледаше ме като полезно изкопаемо. Не ми даде направление за ЛКК, не ме и насочи,къде да отида. Не знаела! Отворих сайта на РЗИ и намерих всички ДКЦ-та в София в които има ЛКК АГ, може би звънях на 15-20,никой не вдигна никъде. Бях по-нахална и все пак на някои места успях да се свържа,но толкова не им се занимаваше,че ми казваха абе какво ще обикаляш и търсиш взимай отпуск. Да,обаче отпуск 10-15 дни и то в първи месец от годината НИКОЙ не дава. На друго място ми казаха, ти отиди свърши си работа в Турция и като се върнеш с епикриза АГ ще ти издаде болничен със задна дата. Да,но и това не е съвсем вярно, болничен не се издава две седмици назад. Говорих с АГ. Хора,моля ви която от вас е успяла нека ми напише на ЛС как и къде. Финансово не мога да си позволя да изляза в неплатен отпуск и драмата да приключи. Ще съм ви много благодарна!

# 394
Аз по същия начин си взех болничен от 15 дни-дадоха ми бележка на английски,преведе легализиран преводач,с нея при ЛЛ,която написа в картона,че ме праща на ЛКК. Отидох в 4та градска(Руски паметник) и за 2 дни ми издадоха болничния със задна дата. В работата бях предупредила,че съм в болничен,но по-късно ще ми го издаде ЛКК

# 395
И  в 22 ДКЦ има ЛКК  също ,аз там съм минавала. ЛКК има само определени дни и часове и може и за това да е проблем да се свържете.  Изберете си някоя от тези ЛКК - отидете на място и ги питайте , какво направление ще искат и от кой - май може от личен лекар или гинеколог. И , както по-горе са писали - бележка от Мемориал  (аз пък имах на турски) -  процедури от кой до кой ден да е написано , после превод официален , но не нотариално заверен. Имате право на болничен и на 1 ден преди и след дните прекарани в процедури .  То след връщането и това ще ви отнеме около  1седмица. Може да изпратите и някой близък , ако сте след ЗЕТ - попитайте ги .

# 396
Към момичетата, които са правили ПРП в Аджибадем Маслак наскоро: може ли да ми споделите на кой месец след процедурата ви викат за стимулация и с какъв довод?
Когато аз правих викаха на 3ти, а моя близка беше този месец и я викат на 2ри цикъл и се изненадах.
Също така исках да попитам ако някой случайно има информация /не е по темата, за което се извинявам/ дали в някоя клиника в Турция правят операция за пролапс след раждане?

Да така е, сега искат на 2-рия цикъл след ПРП да се отиде на 2-ри ден за да видят какъв е резултата и ако всичко е на ред се започва със стимулацията.
Относно другото ти питане се обади на Бирсен тя е на ясно в коя клиника го правят и ще ти помогне с цени, организация и т.н.

А какъв резултат се очаква на 2ри месец, генезата на яйцеклетките не е ли 90 дни?

# 397
В допълнение на мненията, които получихте покажете на личната "Наредба за медицинската експертиза
Раздел Издаване на болничен лист за лечение и изследване в чужбина
Стр.12"

# 398
  • София
Здравейте, бих искала да попитам, понеже хич не ми е ясно - когато се използват фирми посредници за лечение в Турция има ли отделно заплащане за услугите им или те получават някакви комисионни от самите клиники?
Конкретно ме интересува болница Брюксел, там има ли координатор за български пациенти, както в другите?

# 399
Здравейте, бих искала да попитам, понеже хич не ми е ясно - когато се използват фирми посредници за лечение в Турция има ли отделно заплащане за услугите им или те получават някакви комисионни от самите клиники?
Конкретно ме интересува болница Брюксел, там има ли координатор за български пациенти, както в другите?

Здравейте, аз ползвам услугите на Медикал Караджа .Услугите им са безплатни и съм много доволна.

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 15:55 от Iris36

# 400
  • София
Iris36 благодаря, надявам се да не стигаме до там, но проучвам нещата и ми се ще да съм подготвена.

# 401
Здравейте, за Истанбул обмислям да пътуваме със самолет. От летище Хавалимани, колко ще ни струва такси до Мемориал или Бахчеджи в Шишли и по принци каква им е тарифата? Ако някой е пробвал подобен маршрут, моля да сподели. Докато сме там вероятно с такси ще се движим, обмислях и градски транспорт, но не знам до колко ще се справим, тъй като не знаем чужди езици 😒

# 402
Здравейте отново мили момичета! Имам въпрос. Чакам цикъл в близките 2-3 дни за заминаване и започване на стимулация. Тези от вас които са минали вече по този път,как процедирахте? Ходихте ли на преглед тук в Бг преди да заминете да се види дали няма пречки за започвсне на стимулация или направо заминахте? Притеснява ме,че преди старта на вторият ни опит,го отложихме именно заради задържан фоликул. След което ми бяха изписани противозачатъчни и стартирахме на следващия месец. Сега не съм на противозачатъчни и се чудя какво да правя. Недай си Боже да стигнем до там и да се върнем.

# 403
Здравейте, за Истанбул обмислям да пътуваме със самолет. От летище Хавалимани, колко ще ни струва такси до Мемориал или Бахчеджи в Шишли и по принци каква им е тарифата? Ако някой е пробвал подобен маршрут, моля да сподели. Докато сме там вероятно с такси ще се движим, обмислях и градски транспорт, но не знам до колко ще се справим, тъй като не знаем чужди езици 😒

Тази тема за която ви пускам линк
https://m.bg-mamma.com/?topic=1361679.780
Е туристическа за Истанбул.
Питайте там доста са пътували и ще ви упътят ☺
Успех!

# 404
mica_mica ние минаваме през там на път за Истанбул, не е далеч, но има едни 40км. а за времето за пътуване зависи от трафика… За такситата е важно да се пазарите - каквато и цена да ви кажат.. Ние сме си хващали от Таксим до Бахчеджи и ни искаха 60 лири, накрая се спазарихме на 30-40 някъде..

За градския ще ви трябва Истанбулкарт или да си купувате билети от някой автомат, защото във автобусите не продават (поне преди няколко месеца беше така).

ddd29 ние планираме директно да пътуваме за там, защото на втори ден почват инжекциите и дозите в зависимост от антралните фоликули и там разни други неща. Но може да питате кординаторката дали има възможност за преглед в БГ.

Общи условия

Активация на акаунт