Клиники в Истанбул - тема 14

• 57 915
  • 770
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, някоя да е започвала с лепенки климара преди стимулация? Имало ли е ефект при вас? Това ми препоръчват в Турция.
Аз лепих Климара от предходния цикъл- 3 лепенки ми бяха изписали в Мемориал. Заради високо ФСХ и наличие на един водещ фоликул още на 2-ри ден от МЦ не започнахме стимулация, а я отложихме за следващ цикъл. Имайте предвид, че при този протокол обикновено се налага стимулация с по-високи дози.
В крайна сметка направих 3 зрели яйцеклетки, 2 ембриона, свеж трансфер и бебе.
Желая Ви успех!

# 481
здравейте,отворих цяла тема , а не мога да я изтрия...пихте ли преднол в мемориал преди зет?

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 17:00 от Lili222

# 482
здравейте,отворих цяла тема , а не мога да я изтрия...пихте ли преднол в мемориал преди зет?
Да, 4 дни по 16 мг . Но на някои не изписват, зависи от случая.

# 483
При мен също и по време на двете ми стимулации съм пила преднол

# 484
Много ме е страх от тези хапчета и затова ви разпитвам.Съжалявам за мрънкането,но направо Cold Sweat Дозата е доста голяма 16 мг,пише лоши неща и...

# 485
Много ме е страх от тези хапчета и затова ви разпитвам.Съжалявам за мрънкането,но направо Cold Sweat
И в Надежда ги изписваха - по 4 мг май всеки ден след ЗЕТ, даже на някои май и после при пол. тест.  Тоест те даваха много по-дълъг срок за пиене. В БГ се нарича медрол лекарството.
Реално не е висока доза и е много за кратко.

# 486
Много ме е страх от тези хапчета и затова ви разпитвам.Съжалявам за мрънкането,но направо Cold Sweat Дозата е доста голяма 16 мг,пише лоши неща и...
Lili222,какво ви притеснява преднизолонът?Дозата от 16мг. е същата,която се дава в момента на зазлелите в Ковид отделенията и изобщо не е висока.Когато е само за 4 дена,няма какво да ви притеснява.Лекарството има сериозни странични ефекти само при продължителен прием(говорим за години).Не се панирайте за дребни неща.Успокойте се и си взимайте терапията,както са ви я предписали  от клиниката.Протоколът е същият и в най-добрата клиника в САЩ.Целта е да подтиснат леко имунитета ви,за да не отхвърлите ембриона.Спокойно и успех!

# 487
Lili222,какво ви притеснява преднизолонът?Дозата от 16мг. е същата,която се дава в момента на зазлелите в Ковид отделенията и изобщо не е висока.Когато е само за 4 дена,няма какво да ви притеснява.Лекарството има сериозни странични ефекти само при продължителен прием(говорим за години).Не се панирайте за дребни неща.Успокойте се и си взимайте терапията,както са ви я предписали  от клиниката.Протоколът е същият и в най-добрата клиника в САЩ.Целта е да подтиснат леко имунитета ви,за да не отхвърлите ембриона.Спокойно и успех!

Доколкото знам медрол не е силно лекарство ,по скоро няма да въздейства или слабо  .За подтискане на имунна система е препоръчително вливане преди трансфер!Зависи от клиниката и протокола и!

# 488
Lili222,какво ви притеснява преднизолонът?Дозата от 16мг. е същата,която се дава в момента на зазлелите в Ковид отделенията и изобщо не е висока.Когато е само за 4 дена,няма какво да ви притеснява.Лекарството има сериозни странични ефекти само при продължителен прием(говорим за години).Не се панирайте за дребни неща.Успокойте се и си взимайте терапията,както са ви я предписали  от клиниката.Протоколът е същият и в най-добрата клиника в САЩ.Целта е да подтиснат леко имунитета ви,за да не отхвърлите ембриона.Спокойно и успех!

Доколкото знам медрол не е силно лекарство ,по скоро няма да въздейства или слабо  .За подтискане на имунна система е препоръчително вливане преди трансфер!Зависи от клиниката и протокола и!

Iris 36,говорим за съвсем различни неща.Ти говориш за вливане на интралипид (имуновенин и др) когато има доказан имунологичен проблем или завишени NK клетки в матката.А медролът има съвсем различно действие,той подтиска общия имунитет на организма ви (леко,целта не е да останете без имунитет),за да се ограничи реакцията на организма към ембриона,който си е чуждо тяло за жената.И понеже с инвитро са нарушени естествените процеси в организма (като клетъчната комуникация между ендометриума и ембриона) има изследвания,които показват,че такова леко подтискане подобрява шансовете за успешна имплантация.Дано съм го обеснила ясно.

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 12:58 от kremkaramel78

# 489
В Аджъбадем правят вливки като част от протокола при трансфер, не се интересуват дали имаш или не имунологичен или друг проблем. Също и кръворазреждащи 0.4 независимо дали имаш или не тромбофилия.

# 490
В Аджъбадем правят вливки като част от протокола при трансфер, не се интересуват дали имаш или не имунологичен или друг проблем. Също и кръворазреждащи 0.4 независимо дали имаш или не тромбофилия.
Ето това вече е да си на конвейера.Аз не съм ОК с подобен подход,но всеки сам решава.

# 491
Ето това вече е да си на конвейера.Аз не съм ОК с подобен подход,но всеки сам решава.
За вливките не знам, но прилагането на НМХ повишава успеха. Това съм го обсъждала с моята кума, която е гинеколог и е работила в Германия в инвитро клиника. Там от години е част от протоколите. Хормоните, които ни изписват след трансфера сгъстяват кръвта и на хора без тромбофилия.

# 492
Също така кръворазреждащата терапия увеличава кръвоснабдяването в матката, което създава по-добри условия за имплантация Wink  А и честно казано е добра презастраховка ако нямаш всички изследвания за тромбофилия. Аз лично имах само изследвани придобитите и никой в Бг не ми беше искал нищо повече. След успешния ми трансфер в Аджибадем с АГто ми в БГ ни беше страх да спрем терапията и пуснахме всички възможни изследвания, при които излезе, че имам мутация в един от гените, при който терапията си е задължителна....Така че в моя случай си беше голям +, че я включиха. Що се отнася за потискане на имунната система - аз не съм имала терапия в Турция. В Бг и при двата ми опита имах и резултатът беше, че се разболях и месеци след това влачех настинки....

# 493
Тези вливки кога се правят точно и какви пари са, знаеш ли?

# 494
Едната е преди трансфер, други 3 след положителен тест. Сам си купуваш препарата, може там да се направи първата, не препоръчвам в спешния център, защото там е  много по-скъпо. Иначе има зала за вливания, срещу лабораторията е, там е значително по-евтино. Не съм била скоро там, и не мога да дам актуални цени.

Общи условия

Активация на акаунт