Клиники в Истанбул - тема 14

• 57 824
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
На мен са ми правили трансфери д-р Умут и другият доктор ми излезе от главата името му. Леко мургав, с очила тип Хари Потър, с кръгли рамки. Той ми е правил три трансфера, един неуспешен ЗЕТ без ПИД, един успешен без ПИД, завършил с аборт и още един успешен след ПИД, сега съм бременна с този трансфер.
При д-р Умут имам един успешен след ПИД от който имам син.

# 571
И аз мисля ,чв е мн важно кой извършва трансфера. Може и в моята глава да е. Др.Карлъкая,Бахчеджи ❤

# 572
Аз имам три трансфера. Всичките са правени от Д-р Гюнюл. Първият беше неуспешен, след което два успешни,имам и още два ембриона замразени. 2 от ембрионите бяха замразени след ПИД на 6ти ден, другите на 5ти. Не знам обаче кои са ми върнали реално.
Semana, доктора с очилата е Юджел Шахин.

# 573
Здравейте, момичета! От известно време четях темите за ин витро в Турция и много се надявах да си остана с четенето...Но...в момента съм в края на един, както по всичко личи неуспешен ЗЕТ (ЧХГ на 12 ден на 2 бластоциста - 47Miu/ml ) и днес на 14 ден чакам окончателния резултат, за който не съм никак обнадеждена. Това ни беше първа процедура, последвана от 2 замразени трансфера. Накратко историята ни-опитваме от 2018та, първи изследвания 2019та, след което лапароскопия и процедура чак юли 2021. Заради ковид естествено, всичко страшно много се забави, но това сякаш не беше единствената причина. Целият подход тук е някак провлачен, пуска се едно излседване, минава време, след това "хайде да пуснем и това"...Целият процес е сякаш няма проблем всичко да се точи с години...За часове и преглед при повечето специалисти в Бг се чака с месеци...До скоро имах търпение, докато не се обърнах назад и не осъзнах,че всъщност са изминали 4 години, откакто се борим с това и междувременно навърших 35. Имам дете на 11г. от предишна връзка, което толкова искаше брат или сестра,а вече дори спря да говори за това...
Проблемът при нас се оказа в мъжа ми-морфология 2-3% и диагноза Тератазооспермия и левкоцитоспермия. При мен проблем няма, освен,че клампираха при лапаро едната ми тръба, в която имаше малко течност. Всичко друго като хормони, лигавица, яйчников резерв и т.н. при мен е добре. Процедурата ни беше ИКСИ-към момента дори не знаех за наличието на допълнителни методи за селекция на сперматозоиди, никой от клиниката не ми беше казал за тях, а и те не ги практикуват. Дори не са ни назначили и ДНК фрагментации, за които също разбрах в последствие.
Бях по къс протокол , но направих страшна хиперстимулация, 24ч след която стигнах до бърза помощ, мъжът ми се изплаши адски,аз също. По време на самата пункция се събудих преди докторът да е приключил,заради голямата бройка я и съответно усетих реално ваденето на последните яйцеклетки, беше ужасно...Сега се ужасявам дори само като помисля за стимулация и пункция,изпитвам истински страх,заради преживяното.             
Решихме, че за следващ опит,ще се насочим директно към Турция...няма защо да обяснявам причините на всички вас, щом сте тук, ги знаете прекрасно. Надявам се нещата в Турция да протекат по коренно различен начин. Заради МФ сме се насочили към Мемориал или д-р Тургут.
Съжалявам, че постът ми стана толкова дълъг, но имах нужда да го споделя, защото само хора като вас, минаващи през същото биха разбрали.
Всеки съвет, всеки споделен опит или просто всяка дума на надежда, която бихте ми написали, би била от страшна полза за мен в този момент...Благодаря и много, много късмет на всички Heart

# 574
Добре сте решили Archi_S, дано в Турция си намерите вашия лекар и сбъднете мечтата си! Ние с ММ сме пациенти на д-р Тургут и проф. Башар, ако имаш въпроси, може да пишеш на лично. Успех 🙏

# 575
Момичета, може ли да ми кажете актуална цена на инвитро в Мемориал, защото вече от две места ми казват различни суми. За информация цветната снимка в Ехомар е 1000 ТЛ

# 576
Момичета, може ли да ми кажете актуална цена на инвитро в Мемориал, защото вече от две места ми казват различни суми. За информация цветната снимка в Ехомар е 1000 ТЛ

2475 евро е инвитрото, лекарства между 500-800 евро, генетично изследване на ембриони 295 $. Това са цени от края на миналата година. За по точна информация може да се свържете с координаторките.

# 577
Допълвам така са цените 295$ за пид на ембрион и 1600 евро хистероскопия.

# 578
Здравейте, момичета! От известно време четях темите за ин витро в Турция и много се надявах да си остана с четенето...Но...в момента съм в края на един, както по всичко личи неуспешен ЗЕТ (ЧХГ на 12 ден на 2 бластоциста - 47Miu/ml ) и днес на 14 ден чакам окончателния резултат, за който не съм никак обнадеждена. Това ни беше първа процедура, последвана от 2 замразени трансфера. Накратко историята ни-опитваме от 2018та, първи изследвания 2019та, след което лапароскопия и процедура чак юли 2021. Заради ковид естествено, всичко страшно много се забави, но това сякаш не беше единствената причина. Целият подход тук е някак провлачен, пуска се едно излседване, минава време, след това "хайде да пуснем и това"...Целият процес е сякаш няма проблем всичко да се точи с години...За часове и преглед при повечето специалисти в Бг се чака с месеци...До скоро имах търпение, докато не се обърнах назад и не осъзнах,че всъщност са изминали 4 години, откакто се борим с това и междувременно навърших 35. Имам дете на 11г. от предишна връзка, което толкова искаше брат или сестра,а вече дори спря да говори за това...
Проблемът при нас се оказа в мъжа ми-морфология 2-3% и диагноза Тератазооспермия и левкоцитоспермия. При мен проблем няма, освен,че клампираха при лапаро едната ми тръба, в която имаше малко течност. Всичко друго като хормони, лигавица, яйчников резерв и т.н. при мен е добре. Процедурата ни беше ИКСИ-към момента дори не знаех за наличието на допълнителни методи за селекция на сперматозоиди, никой от клиниката не ми беше казал за тях, а и те не ги практикуват. Дори не са ни назначили и ДНК фрагментации, за които също разбрах в последствие.
Бях по къс протокол , но направих страшна хиперстимулация, 24ч след която стигнах до бърза помощ, мъжът ми се изплаши адски,аз също. По време на самата пункция се събудих преди докторът да е приключил,заради голямата бройка я и съответно усетих реално ваденето на последните яйцеклетки, беше ужасно...Сега се ужасявам дори само като помисля за стимулация и пункция,изпитвам истински страх,заради преживяното.             
Решихме, че за следващ опит,ще се насочим директно към Турция...няма защо да обяснявам причините на всички вас, щом сте тук, ги знаете прекрасно. Надявам се нещата в Турция да протекат по коренно различен начин. Заради МФ сме се насочили към Мемориал или д-р Тургут.
Съжалявам, че постът ми стана толкова дълъг, но имах нужда да го споделя, защото само хора като вас, минаващи през същото биха разбрали.
Всеки съвет, всеки споделен опит или просто всяка дума на надежда, която бихте ми написали, би била от страшна полза за мен в този момент...Благодаря и много, много късмет на всички Heart
Звучи много травмиращо. Аз също се насочвам към Турция защото за мен отношението на лекаря е полувината лечение. Стискам ти палци !

# 579
Някой знае ли колко време отнема да получите имейл с първоначална информация от координаторите в Мемориал? Писахме си в сряда в WhatsApp, поискаха ми имейла, за да ми изпратят всичко там, вчера напомних, но още нямам нищо.

# 580
Някой знае ли колко време отнема да получите имейл с първоначална информация от координаторите в Мемориал? Писахме си в сряда в WhatsApp, поискаха ми имейла, за да ми изпратят всичко там, вчера напомних, но още нямам нищо.

Тряба да сте по настоятелни Simple Smile

# 581
Не знам колко от вас членуват във фейсбук групата, но там има жена, която работи в аптека в Одрин. Преди няколко дни предупреди, че от средата на месеца цените на лекарствата ще все вдигнат с между 30% и 50%. Пиша, за да го имате предвид.

# 582
Не знам колко от вас членуват във фейсбук групата, но там има жена, която работи в аптека в Одрин. Преди няколко дни предупреди, че от средата на месеца цените на лекарствата ще все вдигнат с между 30% и 50%. Пиша, за да го имате предвид.

Тя май слага доста надценка на лекарствата !

# 583
Здравейте, мили дами! На няколко пъти съм препрочитала темите относно клиниките в Истанбул. Тези дни с ММ се замисляме да продължим там в борбата ни да си имаме детенце. Не съм много ориентирана, въпреки, че от време на време следях темичките. Ще се радвам да споделите добри отзиви за някоя от клиниките, която е специализирана с намален яйчников резерв. По мои спомени Мемориал и Аджибъдем мисля, че бяха в тази област, но ще се радвам все пак някой по-запознат да сподели. Накратко вече над 3 години правим опити, от 2 години и половина сме по репродуктивни специалисти. Имаме един стимулиран опит инвитро, при който извадиха само една яйцеклетка. Да вметна, че АМХ преди стимулацията беше 0,8, сега година по-късно АМХ 0,18, а съм на 33 години. Всичко беше наред, трансфер на 2-ри ден без резултат. Смених клиниката, като направих още няколко консултации с други репродуктивни специалисти. Бяха на мнение, че трябва да правим лека стимулация, заради резерва и нереагирането ми. Този месец бях на Фемара 5 дни и ЛХ на седми ден излезна 29, при което всичко кенселирахме. Като цяло сме в един омагьосан кръг от 2,5 години по тези лекари, без да пускаме никакви изследвания и само си следим овулация. Така днес определено решихме по-сериозно да се запозная с клиниките в Турция и да предприемем действия в тази насока.

# 584
  • София
Коя е групата във фейсбук, би ли споделила? Благодаря!

Archi_S, мисля, че си на прав път! Ние сме при д-р Тургут - насреща съм ако имаш някакви въпроси Simple Smile

pilarita, моя съвет е да посетите няколко клиники (въпреки, че аз не успях да го направя) и сами ще усетите мястото и доктора! Аз съм с намален резерв - АМХ 0,3 последно изследван през 2019 г., сега даже и не искам да знам колко е...

Общи условия

Активация на акаунт