Клиники в Истанбул - тема 14

• 57 780
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Момичета искам да попитам тези от вас с повишени НК клетки какво мнение са изказали от Турция. На мен ми казаха, че нямат връзка със забременяването и не обърнаха внимание. Предстои ни замразен трансфер и се чудя какво да правя-да си правя ли вливка интралипид или да не си правя. Някой може ли да сподели опит?
Sparky88,здравей.Ако завишените NK клетки са доказани с маточната биопсия (а не в периферна кръв,което наистина няма отношение със забременяването) моят съвет е да си направиш вливанията с имуновенин или интралипид,защото повишени NK клетки в матката е друго и там ИМА връзка със забременяването.Аз например не съм си правила биопсия,но т.к
имам аденомиоза,а това е заболяване,за което е характерно повишено количество NK клетки и възпалителни маркери в матката,аз ще си правя вливания преди трансфер и при + тест(Дай Боже!) отново.
Да, чела съм че има разлика между двете изледвания за НК клетки, но ме насочиха към изследването от кръвта и там при норма 13% моите са 16%. Запазих си час и при др. Русев да чуя и неговото мнение, но вероятно ще се насоча към вливки.

# 661
Момичета искам да попитам тези от вас с повишени НК клетки какво мнение са изказали от Турция. На мен ми казаха, че нямат връзка със забременяването и не обърнаха внимание. Предстои ни замразен трансфер и се чудя какво да правя-да си правя ли вливка интралипид или да не си правя. Някой може ли да сподели опит?
Sparky88,здравей.Ако завишените NK клетки са доказани с маточната биопсия (а не в периферна кръв,което наистина няма отношение със забременяването) моят съвет е да си направиш вливанията с имуновенин или интралипид,защото повишени NK клетки в матката е друго и там ИМА връзка със забременяването.Аз например не съм си правила биопсия,но т.к
имам аденомиоза,а това е заболяване,за което е характерно повишено количество NK клетки и възпалителни маркери в матката,аз ще си правя вливания преди трансфер и при + тест(Дай Боже!) отново.
Да, чела съм че има разлика между двете изледвания за НК клетки, но ме насочиха към изследването от кръвта и там при норма 13% моите са 16%. Запазих си час и при др. Русев да чуя и неговото мнение, но вероятно ще се насоча към вливки.
Аз при такива стойности не съм правила и всичко беше наред. Виж назад по темите е обсъждано.
В Мемориал изписват преднизолин ( преднол, медрол) при Трансфер,  ако преценят. Тези лекарства подтискат имунната система за малко .

# 662
Здравейте, имах подобни стойности на Вашите и препоръка за вливане от доц.Русев. В Менориал съвсем аргументирано ми казаха 3ма лекари, че няма смисъл, защото е от периферна кръв. Доверих им се и нямаше проблем.
Бяха ми дали Преднол за 4 дни, но като се прибрахме у дома след положителния тест го пих още 2 седмици по назначение на БГ лекар. Като им споделих казаха, че няма причина, но щом лекуващият настоява...

# 663
Момичета има ли някоя от вас с  вливка октагам и интралипид 2 в 1?🤔

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 17:21 от Iris36

# 664
Момичета има ли някоя от вас със вливка октагам и интралипид 2 в 1?🤔
Не е по питането ви , но имате ЛС от мен Wink.

# 665
Някой може ли да каже как протича една стимулация в Аджибадем Маслак.Колко време отнема от естрофема до самия трансфер?

# 666
Здравейте момичета
Има ли някой в момента в Турция получих рецепта за подготовка на трансфер и ми се иска ако има някой там да ги закупи.

# 667
Здравейте момичета,
Как плащате в Мемориал? …Кеш, с карта, в каква валута?

Честит празник! 🇧🇬

# 668
Може да се плаща в евро, турска лира или с карта

# 669
Здравейте момичета, отпаднаха ли вече сертификатите за патуването в Турция

# 670
Не, все още се изискват както преди и за двете държави. Следете на сайта на министерството, за да няма изненади на границата.https://www.mvr.bg/gdgp/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0% … D0%BA%D0%BF%D0%BF

# 671
Не, все още се изискват както преди и за двете държави. Следете на сайта на министерството, за да няма изненади на границата.https://www.mvr.bg/gdgp/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0% … D0%BA%D0%BF%D0%BF

Това е за нашата граница.

# 672
За цветната снимка се прави по вяко време или определени дни от цикъла

# 673
Iris36- Напротив! Прочетете пак и вижте, че това са актуалните мерки за другите държави, а не за нашата. Както се вижда по-горе, Сърбия, например няма никакви изисквания.

# 674
Снощи се върнах от Турция. На влизане в Турция искат сертификат. После на обратно, на влизане в България също.
Относно цветната снимка, препоръчва се да е в първите чисти дни, тоест преди овулация. За да е сигурно, че няма бременност. В Турция цветната снимка НЕ боли. Вчера ми правиха.
Като цяло впечатленията са ми много положителни и от двете клиники. Изслушват те внимателно, нямаше бързане. Комуникацията с преводачи е много добра. Решихме, че ще продължим в Турция. Единственият минус е финансовият аспект. При нас препоръчват ПИД, което съответно допълнително ще оскъпи. Но смятам, че това е по-добрият вариант за нас. Остава да изберем клиника, защото сме с добри впечатления и от двете места Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт