Клиники в Истанбул - тема 14

• 56 433
  • 770
  •   1
Отговори
# 720
IRusinova кой ти прави хистероскопията в Турция? Колко дни престой е необходим? Как протича? Може ли малко инфо 🙂
Приема в деня преди манипулацията ли е и изписването на следващия след нея ли е?

Marsala, теб проф. Кахраман ли ще ти прави хистероскопията?

В Бг ми правиха хистеро/лапароскопия за разширяване на Т-образна матка и ми я перфорираха. На снимката в Турция установиха, че във формата няма никаква промяна и ще трябва отново корекция, но проф. Кахраман, каза че ще ме изпрати при друг проф., който е специалист по “специфични матки”, но не спомена името му.

# 721
Това, че Сигридов казал, че турците не били добри в хистерото е вица на деня. Бе тия нашите лекари се мислят за голяма работа. Хаха, смях! Като отидете в Турция никога няма да искате да се прегледате тук. А ако видите моята цветна снимка преди хистерото и след него ще ахнете. Все едно с магическа пръчка някой е минал. Красота! Смях са тия нашите лекари, смях
Аз пък се ядосах.Не го знам този др.Ковачев,но знам,че Сигридов работи с Калчев и едва ли не всяка втора матка е Т образна и точно Калчев трябва да я оперира.
Сигридов май много си е повярвал.Може и да е много добър,но сбърка с моя приятелка и загуби пета бременност(късна).Др.Ставрев младши я умоляваше да й направи серклаж,но нали е най-добрия,тя се доврри на Сигридов.
Ако имате финансова възможност отивайте в Турция.Успех!

# 722
Аз не съм в Мемориал, а АБ Маслак, проф.Тираш ми я прави. Отиваш сутринта, приемат те, правят ти хистерото(за сраствания бях аз), лежиш после два часа и когато се почувстваш добре си тръгваш.

# 723
IRusinova кой ти прави хистероскопията в Турция? Колко дни престой е необходим? Как протича? Може ли малко инфо 🙂
Приема в деня преди манипулацията ли е и изписването на следващия след нея ли е?

Marsala, теб проф. Кахраман ли ще ти прави хистероскопията?

В Бг ми правиха хистеро/лапароскопия за разширяване на Т-образна матка и ми я перфорираха. На снимката в Турция установиха, че във формата няма никаква промяна и ще трябва отново корекция, но проф. Кахраман, каза че ще ме изпрати при друг проф., който е специалист по “специфични матки”, но не спомена името му.

Здравей, най-добрият оператор (хирург) в Турция е проф. Караман в клиника Брюксел. При него изпращат най-сложните случай, аз съм оперирана от него... вълшебник. Преди известно време беше в Бг по покана на Медикъл Караджа (Звезделина). Ще ви излезне по-евтино ако си запишете час директно за него, а не през Мемориал. Хистероскопиите ги прави с негов метод, слага спирала , след това за 2 Мин балон и цветна снимка за да се види резултата. Също така дава и лекарства за възстановяване на лигавицата. Разликата с Бг е огромна, няма да съжалявате. Успех.

# 724
Това, че Сигридов казал, че турците не били добри в хистерото е вица на деня. Бе тия нашите лекари се мислят за голяма работа. Хаха, смях! Като отидете в Турция никога няма да искате да се прегледате тук. А ако видите моята цветна снимка преди хистерото и след него ще ахнете. Все едно с магическа пръчка някой е минал. Красота! Смях са тия нашите лекари, смях
Според мен това не е вица на деня,ами на годината...хахаха
Правила съм хистероскопия и в Бг и в Турция.Разлика от тук до Луната и обратно в полза на турците.
Много  жалко,че и този лекар се превърна в поредният бизнесмен.

# 725
Karlii, благодаря много за информацията 🙂
Каква е цената на операцията при него?

# 726
Благодаря, Semana! Като се свържа с координаторката ще споделя, може да е полезно за някой.

# 727
Момичета, ще ми е първо инвитро като цяло и може ли малко повече информация за самата стимулация в Мемоиал? Може и на лично да ми пишете, знам че е коментирано, моля да ме извините.
Знам, че на втория ден от цикъла трябва да съм там? Това как се случва, например идва ми днес, и пиша на координаторите, и утре съм там? Няма предварително записване на час и т.н., моят цикъл е доста нередовен и логистиката, ще ми бъде наистина трудно от гледна точка на това да уведомя работодател за отпуската, но няма как. Като цяло казаха, че се очаква да извадят доста яйцеклетки, защото съм на 27 и за сега прогнозите са добри затова, просто трябва да правим пид заради заболяване, не заради проблеми с забременяването, та това дали би означавало по кратка стимулация и по-лека, говоря за по малко лекарства например. Накрая ми правят пункция и се прибираме в България нали така?
Трябва и хистероскопия да направя ( реших направо да бъде там, отказах се да я правя при доктор Ковачев макар, че Сигридов ми каза, че турците не били толкова добри в хистеро, което малко ме озадачи), планирам да я направя след стимулацията и ако има момичета минали такава в Мемориал, всяка информация ще ми бъде полезна. Искам да съм подготвена за това какво ме чака, това ме притеснява най-много, всеки ден ли се ходи в болницата и т.н., знам че при всеки е индивидуално, но все пак.
Много ви благодаря силни и борбени момичета Simple Smile
Можеш да използваш услугите на посредник, лично за мен така винаги е било по-лесно и сигурно че ще ми резервират хотел.
Общо взето следваш инструкциите на кординаторките - кога да отидеш. Знам че ако цикъла ти дойде след 14:00ч следващият ден се счита за първи.
За работодателя - можеш от по-рано да обясниш  каква е ситуацията, и да ползваш отпуска по определен член от закона (за инвитро лечение)
Всеки случай е много и индивидуален, аз съм с една година по-голяма от теб, но това не направи стимулацията по-кратка или с по-малка доза препарати.
Благодаря за споделения опит. Имам къде да остана там, при роднини ще отседнем, така че това не ме притеснява.
А колко време продължи при теб стимулацията?
Мерси отново Simple Smile
Цялото стоене беше 22 дни
(Бях дошла ден, два преди стимулацията, тя беше 14 дни, удължихме в с още 3 защото първите дни не реагирах много актияно,
след пункцията искаха да остана още 5дни, ако правим свеж трансфер.)
   Здравейте!С моя съпруг в момента сме в Мемориал на инвитро и стимулацията започна на 2ри ден от цикъла.Първо ми изписаха Gonal-F( всяка вечер в определен час се слага в корема) ,цената за 3 кутии е 256лв и Фолиева киселина, след няколко дни и Cetrotide 0,25 mg(също на определен час в корема),цената за 3 кутии е 99лв. Цевите са в лева, защото съм ги плащала с карта (в лири мисля че беше 1000 и 890).Утре евентуално ми е стопиращата инжекция и след два дни пункция.За сега само това мога да помогна като информация. Прегледите как растат ембриони са или всеки ден или през ден.Ние с моя съпруг сме тръгнали доста далеч в туристическата част на града и ползваме автобус или метро за предвижване.Може да си изтеглите приложение Тrafi ,което ще ви улесни изключително много при избора и часа на транспорт .Карти за всички видове транспорт се купуват от устройства като банкомат,които ги има във всяко метро.Карта за 10 пътувания в момента е 64лири.

# 728
Момичета, кажете ми някоя марка на вит. Д, трябва бързо да наваксам, защото съм със силен дефицит, под минимума съм. Днес ще ходя по аптеките и ако някой помогне с инфо ще ми е от полза.

# 729
Момичета, кажете ми някоя марка на вит. Д, трябва бързо да наваксам, защото съм със силен дефицит, под минимума съм. Днес ще ходя по аптеките и ако някой помогне с инфо ще ми е от полза.
От България ли?

# 730
Здравей, Русинова, в България си купувам капките на Джеймисън; от Турция - тези на Orzax.
Доколкото знам, течните витамин Д се усвояват по-добре от таблетките.

# 731
Горица- За днес от България, Да, защото трябва да го почна но виждам, че си пратила на лично и снимка на турски вариант, за което много благодаря.
Aria Mia- Благодаря и на теб! Исках от Турция да купя но ще е по натам, като ходим.
От България ли?

# 732
Аз ползвам спрей на Better you 3000 IU. За три седмици по три впръсквания на ден успях да го кача с 10 единици. Препоръчвам Simple Smile

# 733
Прочетох му описанието и звучи доста добре, струва ми се лесно за усвояване и употреба, а и е с вкус на мента, която обожавам. Благодаря много и на теб!
Аз ползвам спрей на Better you 3000 IU. За три седмици по три впръсквания на ден успях да го кача с 10 единици. Препоръчвам Simple Smile

# 734

На SOLGAR капки.

Общи условия

Активация на акаунт