Вън вали и вятър вее, вкъщи МАЙско слънце грее! (79)

• 11 359
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте мами, пак ли има болнички Sad

Дидка, защо са ви изписали антибиотик за вирусна инфекция Shocked А 38 не е висока Т, не се притеснявай, какво да кажем мамите, чиито деца вдигат 40...За яденето са ти казали другите мами, аз бих добавила, предлагай леки храни, че някои деца повръщат от високата Т.

честит имен ден на Пламен! Хайде вече стига притеснения за мама!

Сиска, блазе ви за хубавото време Wink

Megstar, много са сладки дечицата ти,не изтривай снимките. Хубава е идеята и другите мами с по две деца да се включат, тъкмо да ни стимулират Mr. Green

Нослето на Мари е добре. Питах УНГ-то за едномесечната й вече хрема, каза, че е нормално за децата на тази възраст и при това време. Да продължаваме добре да промиваме нослето с физ. ратвор и нищо друго (тук отричат капките за нос за малки деца). Лошото е че покрай хремата и кашлицата дълго се проточи и това повече ме притеснява.

# 121
  • Sofia
Честит имен ден на Мишетата и Пламенчо!
Дона, Сава от шарката много го сърбеше, но обривът си беше абсолютно типичен, с гной в пъпките, на съответните места - дупе, коремче, сгъвки, общо взето той беше с много тежък обрив, имам снимки, ако искаш мога да ги кача. Стискам палци да се оправяте
Мартеа, може пък момата да е решила, че за една година и половина стига толкоз къпане  Wink, Иначе на снимките е страхотна красавица и има характерния поглед на бандитка...Иначе за моето 2-ро забременяване в тази ситуация ще е поне 2 години  Sad
Дидке, и вие да се оправяте, кофти е за антибиотика, но важното е детенце да е здраво.
Камиж, абсЕлютно си права за една срещичка, какво ще кажете младоските мами за една организация...
Иначе Тиа, какво да ти кажа, ш аз завиждам за кротък Дани, щото и на нас пързалките са ни страст.
Много готини снимки, само дето не казахте нищо за албума, дето съм направила и съм качила Франзела Калина и мама Доли/която btw нещо не е писала отдавна/, ако трябва и натоварва общия да го махна.
Феъри, и при нас печката е силно привличащ обект, засега имаме изгорени само декоративните кахаци на котлона.
И още щях да пиша, ама то като се вясвам веднъж на три месеца, да зема по-кротко

# 122
Дидка, и на мен ми се струва, че антибиотик НЕ е нужен. Първо, вирусна инфекция, второ - темп. не е толкова висока (но през нощта е много вероятно да я покачи, дано не стане така, разбира се, но внимавай и го следи непрекъснато. Пламен не бълнува и не е неспокоен като вдига много висока т., ами си спи) и трето - не е ясно дали няма да се оправи бързо, да поддържа темп. 2-3 дни и да отшуми. При Пламен така стана, не пи антибиотик, само на третия ден с висока темп. педито каза да направим кръвна картина и като видя резултатите отсече, че няма да дава антибиотик. Знам, че не си лекар и следваш съветите на педито и че ти е притеснено от неразположението на Данчо и че не искаш да му даваш АБ, дано не те подразни мнението ми. Давай му много течности и съвсем лека храна. Като им е така на малчовците те са като нас - гади им се, боли ги глава, гърло, не го насилвай. Пожелавам бързо-бързо да се оправите Praynig
Пъпките на Пламен избледняват Peace, май не е шарка, благодаря ви за съветите и загрижеността момичета  bouquet
Мегстар, бебко е много сладък, да ти е жив и здрав, и остави снимките в албумчето Heart Eyes

# 123
Дона,ни най-малко не се сърдя.Дори ви благодаря за загрижеността!Наистина не съм лекар и се доверявам на педиатърката-кашлицата беше лаеща ,а гърлото огън.Вече  пие АБ милия ми син,така че....хванала съм се на хорото.Особенно се притеснявам,защото за първи път се разболява сериозно и вдига температура! TiredНадявам се поне бързо да отмине!
Валя,ще взема да спра хомеопатичните,и без това другите лекарства са достатъчно много!
На всички болнички пожелавам скорошно оздравяване! Praynig

# 124
Добро утро!
За мен наистина е добро,Данчо спа доста спокойно,особенно след приема на АБ в 12ч. през нощта.Не е вдигал температура,не кашля много,хапна малко попара сутринта,абе...да чукам на дърво PraynigА времето е прекрасно за разходки,но ще си останем у дома или най-много да го поразходя на място,където няма деца! Thinking

# 125
Дидка радвам се че Данчо е добре днес. Скорошно оздравяване ви желая Heart Eyes
Аня много се радвам и за Мари.
Днес е страхотен слънчев ден и след малко излизаме.На нас ни мина хремата но сега сме със запушено носле CrazyТо и това ще мине надявам се скоро.
Приятен ден на всички.

П.С. ето и нови снимки от нас:
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=292895435&size=o& … ntext=photostream
http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=292895569&context=ph … stream&size=o

# 126
Здравейте и от мен!
Аз бях малко в Сливен, за да направим на Марти изследванията за коли инфекцията, но резултатите ще излязат утре, дано е всичко е ок, че да стягаме багажите за ясла докато е още по топло.
мартея Марти през лятото беше със същия проблем по отношение на къпането, ревеше като магаре и тогава го избърсвах само с мокра кърпа, после стоеше на двора прав в басейна си, така се къпехме около седмица, като циганета. След това взе вечер да пуска играчки в коритото и да се мъчи да влиза в коритото при тях. След месец травмата, която не разбрах от къде дойде си отиде. Според мен просто за малко не настоявай къпането да е точно вечер.
buba76_ малката е голяма сладуранка.
Дидка дано малкият е на път да се оправи, Марти пие всичко с капи кайсия.
Аня радвам се, че Мари е ок. Аз също още преобличам Марти на неговия шкаф, а и на всичкото отгоре го и оставям там, от тук нататък само под наблюдение.

Марти заспива на ръце и то с определени песнички, но не трае повече от 15 20 мин, самоче съм седнала на леглото. Това го постигнахме благодарение на майка ми, като бяхме в Берлин си спеше сама, но на майка и се искало да го гушка като заспива  #2gunfire
Също сме и в групата на бибероните.

Сиска, Марти яде с апетит, но от януари се движи между 10 500 и 11 000 гр, но на мен все още ми се вижда, че детето е достатъчно пухкаво.

Пожелавам ви приятен и слънчев ден!

# 127
  • Sofia
Днес слънчевият ден си оказва влияние на пишещите...
Все забравям да питам Дианка Т, това Любака ли беше на снимка в Седмичния труд, че ако не е той я пазя да видиш двойник  Grinning
Кременче, дано изследванията да са наред  Peace
Иначе снимките на хлапетата са много хубави и няма да ги триете  Naughty
Вчера на детската площадка имаше един голям сладур със сини очета, биба в устата, около половин глава по нисък от Савата и един кротичък такъв...мама му го придържаше леко за качулката докато крачеше. Та връхлетя хала Савова на площадката, почна да тегли баба си наляво-надясно, тръшна се няколко пъти на земята, говори на хората на неговия си език, абе пълната програма...и мамата на кроткото дете се усмихна, един вид "ох, сигурно и мойто като порасне ще прави така" и попита на колко годинки е Сава. Майка ми услужливо уточни, че е на 1 и 5 месеца, скоро ще стане на и половина и жената се пищиса, щото нейното хлапе се оказа само месец по-малко от нашето. Ама като знам и нашите МАЙчета какви са си бесовици, та съм си спокойна. В този ред на мисли, къде се виждате Младостките мами, да вземем да се дотъркаляме и ние тия дни?
Айде лек и слънчев ден на всички  Hug

# 128
 Joyхала Савова, много ме раzсмя,
във вторник zакарах двамата ми мъже на тукашното кафе zа кърмачки, имаше доста дечица, които си играеха в един кът. Анди като ги видя се zарадва, нямаше търпение да го иzвадя от количката и се zатича към тях. Момичета нямаше и три минути докато раzопаковам и иzвадя Антон и какво да видя децицата ги нямаше. След това видях, че ходи и вzима играчките на другите деца  Embarassed Blush е, после си намери майстора, една две годишна блондинка, която по никакъв начин не си даде топката.
Буба , Криси е сладурана, а прическата много и отива.
Лек ден и от мен и много мерси zа комплиментите Heart Eyes

# 129
Диди, Дона, радвам се, че дечицата са по-добре Heart Eyes

Мегстар, наистина е истинско ангелче новото попълнение в семейството ви!

Буба, красавица е малката! И как е зачервила бузките Grinning

Ние тази сутрин отново бяхме в детската градина и дори на моменти, улисани в приказки, забравяхме че Дени е с нас. То, милото, само си се забавлява, обикаля си насам-натам, приказва си, бърка си разни манджи в пясъчника.Пу-пу, да ни е все такъв послушен Blush

Аз да ви се оплача как ме е нападнал един мъж....Собственика на кухнята, от която преди доста време Дени и още сумати дечица се натровиха. Та въпросната кухня ни е под носа, в двора на детската градина в която ходим. Отново я отварят и сега собственика буквално обикаля градината и зарибява клиенти. Мен до сега 3 пъти ме е видял и трите пъти ми досажда. Да отидем при него, пък колко хубаво готвели, пък онези изпълнения от Февруари били нагласена работа от другата кухня в квартала, за да им вземе клиентелата, защото никой не ходел при тях. И всеки ден ми досажда и ме пазари да си взема храна за следващия ден, да опитаме, щяла да ни хареса и т.н. Днес дори ни беше сипал в едно бурканче и ни даде безплатно. Много ми е кофти, ама доста умуваме с мъжа ми дали да взимаме от тях. Купончето е с 20ст по-евтино, грамажите са повече, ама...пусти страх. Като си спомня какъв ужас преживяхме заради тях. Нямаме гаранция в сегашнита ни кухня всичко е ОК, ама...Пък и голяма досада тоя човек, ей... Crazy

Хайде, слънчев ден на всички!

# 130
Сиска, аз лично НИКОГА не бих взела ядене от тези хора. Може и да съм крайна, но някой изгуби ли ми веднъж доверието и край.
         Всички дечица са много хубави и пораснали. Ние днес бяхме на разходка, докато е още топло времето. Явор обаче от десетина дни ( като започнахме да стоим по-често вкъщи) е станал голям побойник. Удря всички ( в лицето) на поразия. Не признава ни малки, ни големи. Много ми е неудобно понякога от него. Всеки вика"Няма нищо", ама моето дете да го цапнат и се ядосвам. Вече стоя като някоя бариера и само поемам ударите и обяснявам ли обяснявам,че така не се прави. А се милва, цунка и гушка. Сигурна съм,че е период, но дано да го израсне по-бързо.
       Иначе сме си нервни ( то му е в природата) , пак яде насила, но да е здрав искам само. Онзиден бяхме на консултация, сложиха му ДТК-то и мина без Т. Явор сега тежи 10620 гр. (+700 гр.) и е висок 79,5 см.
        Мартеа, и Явор имаше един такъв период на ужасен страх от банята. Преодоля го за няма и 3 месеца с много търпение и говорене. Устата ме заболяваше като влезем в банята. Но при него беше от миенето на косата. Сега пак ревтуни, но ние с татко му сме бързи в изплакването. Иначе другото къпане го правим в големия леген в стаята. Затова беше и намразил банята.
         Утре съм за малко без Явор. С мъжа ми ще ходим до Русе. Той по работа, а аз на онколог. Все се каня да ми прегледат гърдите, вече мина толкова време като спрях да кърмя , а време не ми остава. Стискайте палци да няма проблеми!
          Лек ден на всички момичета!

# 131
Kremenchen , дано при Марти нещата не са страшни и да минат бързо. Между другити Алекс също е страшна фенка на Капи  Peace
Megstar, има си кафета за кърмачки??? WoW , как ми е липсвало нещо такова в БГ докато Алекс беше мъничка ...
Сиска, и аз като Ant не бих взела пак. Първо от страх че щом веднъж се е случило, значи може пак . И второ - щом човека е толкова противен и досаден, няма да си нарушавам енергийното поле  Flutter
Ant, признавам те аз тебе за много търпелива и грижовна мама  Hug Номер 1 си. А като спомена че ще ходиш на мамолог ми се струва че трябва да си вземем забележка всички ние, които още не сме ходили.
Вчера и днес изкарваме с малката по 3 часа в морската градина - късаме листа, караме количка, гоним се, рисуваме с тебешири... въобще рай. Ама скоро ще свърши.... пустата му зима така да не я обичам. Какво ли ще правим по цял ден в къщи  ooooh!

# 132
Радвам се ,че болните са добре.
 smile3525
За срещата съм за, но кога?
Сиска и аз не бих взела повече от тази кухня. Naughty
Буба хубава госпожица Hug
Кременчен успех с изследванията.

# 133
  • Варна
Стискам палци и пожелавам скорошно оздравяване на всички болни душички.   Hug bouquet
Мегстар, много е сладък тоя Антон, а колко е пораснал спрямо първите снимки, които показа.
Кроче, те май нашите майски все са от порода хали. Като си помисля какво ни чака като отсега са човечета със собствено мнение и характер. Rolling Eyes
Да кажа, че на Ивчо изследванията на секрета от носа и гърлото се оказаха отрицателни и понеже вече не знаят какво друго да кажат, казаха че било на алергична основа и да давам Зиртек. И от днес ще давам Зиртек и на двамата, въпреки всичко което съм изчела за него из форума и от собственото ми отрицателно отношение към всички антиалергенни лекарства.
Нашата докторка, каза че в момента била много заета, он до края на месеца щяла да ни вмести някак си, че да премери и претегли Ивчо.
Сиска, аз също не бих вземала от там. Каквито и витиеви речи да ти пее тоя господин не е ясно дали при тях нещата наистина са се оправили или просто са платили добре някому, за да могат пак да отворят. А за това дето ти досажда не му обръщай внимание.
Буба, какво да кажа - хубава майка с хубава щерка. Голяма сладурана е твоята Криси.

# 134
Plamenka символично се каzва кафе, zащото майките се събират на чай или кафе, провежда се всеки две седмици в конферентната zала на болницата има и консултанти по кърмене.

Ант пожелавам ти добри реzултати.
Деспина ти решаваш, но ако ти предлагат месечни курсове на лечение със Зиртек помисли пак.

Общи условия

Активация на акаунт