Вън вали и вятър вее, вкъщи МАЙско слънце грее! (79)

• 11 362
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте мами, съжалявам, немога да пиша за друго - на мен цял ден ми е мъчно за дечицата, пребивани с особена жестокост от "майка" им - сигурно сте чули - ако ми е пред очите ще я одера жива, добре че са я арестували поне. Дано и отнемат правата и да може дечицата да отидат в семейства, където ще бъдат гледани с обич и нежност, силна, зада изтрие тези първи спомени на жестокост от собствената им "майка".

# 136
Направо съм потресена. Миличките.... А са толкова сладки...

Деспина, и аз съм против Зиртека, особено с толкова неясно обяснение защо е предписан.

За среща - аз съм за среща само ако я направим в някой детски клуб. Какички да гледат малките, а ние да се видим. Иначе не става - срещаме ги само за ги дърпаме един от друг, а ние дума не можем да разменим. Така хем те ще се видят в интересна среда, хем и ние.

Знаете ли - дали мога да давам чай от маточина преди сън? Теа е ужасно неспокойна, казвала съм хиляди пъти за приспиването, дори днес, когато беше ужасно уморена, си говори, става, премята се половин час в леглото преди да заспи. Предишната нощ заспа в 11:30, стана в 7 и спа един час следобеден сън. Въпреки това пак заспа в 10 преди малко. Това прави към 8-9 часа сън на денонощие, струва ми се ужасно малко.

И да споделя нещо странно - откакто разредихме кърменето по моя инициатива - сега кърмя 2-3 пъти на денонощие.... качих 2,5 кг. Не ям повече. Движа се както преди, хронично не си доспивам. Странна работа, само аз ли съм така?

# 137
  • София
За среща - аз съм за среща само ако я направим в някой детски клуб. Какички да гледат малките, а ние да се видим. Иначе не става - срещаме ги само за ги дърпаме един от друг, а ние дума не можем да разменим. Така хем те ще се видят в интересна среда, хем и ние.

Ми дайте да го организираме - предлагайте клубове и ще изберем най-подходящия. Аз съм за Патета.

И да споделя нещо странно - откакто разредихме кърменето по моя инициатива - сега кърмя 2-3 пъти на денонощие.... качих 2,5 кг. Не ям повече. Движа се както преди, хронично не си доспивам. Странна работа, само аз ли съм така?

Нормално е - намалила си калорийния разход, този който преди е отивал за кърмата. Недоспиването по-скоро води до увеличен апетит. Стреса също, за мое огромно съжаление. И аз качих 2-3 кила...Все още отслабвам  Tired

# 138

Ми дайте да го организираме - предлагайте клубове и ще изберем най-подходящия. Аз съм за Патета.

аз също. Но и друг става, нямам база за сравнение, банкенския няма да го предлагам Mr. Green

# 139
Здравейте!
Как ви завиждам, че можете да се събирате  Sad
Започвам да се замислям дали да не си подам документите за работа в София, че има такава възможност, така или иначе не съм очарована от Бургас. Мислих си, че ми харесва, но е заблуда.
Гуш тази майка е за убиване, въобще трябва да я лишат от родителски контрол, а да не говорим, че и ден не трябва да прекарва на свобода. Що за хора са да раждат по 100 дечица и после да ги тормозят.
Като родих, бяха намерили до Дрезден някаква къща в която бяха заровени в съндъчета за цветя 9 дечица, които майката си ги раждала и си ги погребвала. Малко като филм на ужасите беше, но не знам какво стана, че си тръгнахме. А всички съседи казваха, че била мила и добра жена, която уважавала всички в квартала. Това не са хора, дори не мога да кажа и че са животни, защото животните се грижат за децата си. По редно е в случая да ги нарече човек болни мозъци.
martea аз да кажа, че кърмих Марти до 8 месеца и не свалих нито един килограм, все още си стоя на това което свалих като родих и не мърдам въобще. Чудя се на майките, които са по слаби дори и от времето преди да забременеят.

# 140
Да кажа, че на Ивчо изследванията на секрета от носа и гърлото се оказаха отрицателни и понеже вече не знаят какво друго да кажат, казаха че било на алергична основа и да давам Зиртек. И от днес ще давам Зиртек и на двамата

Деспина съжелявам, че ще се намеся в лечението. Говорих с 1 лекар и неговото мнение по въпроса за Зиртек е следното:

Антихистаминов препарат за алергии от хранително естество и алергични ринити
ЗА НИЩО ДРУГО НЕ СЕ ИЗПИСВА
няма ефект при-Астма, бронхити, инфекциозни заболявания.
Ако мисли че е алергичен ринит-може. НО ДО 7 дена терапия. Не с месеци...
Вероятно са направили химичен ринит на детето от много "капки"... Не ползвайте->>Коларгол, Мукосептонекс, Улевинов прескрипции, Гаразон. ИЗГАРЯТ нослето и лигавицата
Много внимавайте с нослето-само леко промивайте със Стеримар и Олинт 0.05% за отпушване до два пъти дневно. Не капете нищо друго-увредите са жестоки
не спират с месеци да текат. не ползвайте спринцовки под налягане за "промивки" на нослето
опасност от тежки отити!!

Много ще се радвам ако може с нещо да ти помогне това мнение

На Марти изследванията ще са готови в понеделник, че починала в лабораторията колежка и ходили на погребение. Ще се побъркам до понеделник. #Crazy

# 141
Kremenchen, и аз благодаря за информацията за капките за нос, но си мисля по повод
... не ползвайте спринцовки под налягане за "промивки" на нослето

че Стеримар-а с доста силно налягане се впръска в нослето. При Пламен действа много добре, отпушва нослето, но наистина струята е с доста силно налягане и си е стресираща и за детето, особено като се събуди посред нощ и аз навра тая човка на флакона в ноздричките му. Но друго не помага така ефикасно. Rolling Eyes

# 142
Дона, ето ти решение на въпроса:

Стеримар не се поставя толкова дълбоко-просто е. Няма толкова силна струя, колкото описват. Може и "Низита' да ползват.
Дано има ефект.

# 143
  • София
Kremenchen, и аз благодаря за информацията за капките за нос, но си мисля по повод
... не ползвайте спринцовки под налягане за "промивки" на нослето

че Стеримар-а с доста силно налягане се впръска в нослето. При Пламен действа много добре, отпушва нослето, но наистина струята е с доста силно налягане и си е стресираща и за детето, особено като се събуди посред нощ и аз навра тая човка на флакона в ноздричките му. Но друго не помага така ефикасно. Rolling Eyes

Дона, ако те притеснява силната струя, и най-вече ако Пламен много се дразни, можеш да пръснеш два-три пъти в капачката на Стеримара и да му ги сложиш с обикновен капкомер.

# 144
Ох, сега дойде и моят ред да се оплача Sad....Иса отново е с висока температура от сутринта - 39 и 3....докито каза, че неможе да си обясни от къде вдига тая температура newsm78-гърлото и е спокойно, хрема няма, не кашли....и засега сме само на витамини и Нурофен.....тъкмо я свалим и пак 39 #Crazy-направо ще откача

# 145
Деспина, аз и по-горе казвах, че Мари е с хрема вече над месец, още кашля отвреме-навреме. УНГ-то ни обясни, че продължителните хреми са нормални за децата в периода между 1 и 2г. и то в студеното време, каза, че като поизгради имунитет към декември, ще спрат сополите. Само физиологичен разтвор и Стеримар ни препоръча да използваме. Аз не бих дала с лека ръка антихистаминов препарат за недоказана алергия на толкова малко дете , но ти си знаеш. Поне консултация с УНГ направете, ако имате възможност.

Валя, Мари вече два пъти е карала вируси с много висока Т (40 градуса), без други симптоми. Обикновено отшумяват към 3-я ден.

# 146
  • Пловдив
Здравейтер момичета!
Аз напоследък много несериозно се отнасям към форума, нито чета, нито пиша Embarassed Embarassed EmbarassedМоля за прошка,ще наваксам!

При нас какво ново  newsm78 ами аз най-накрая съм на диета, много ми е трудно да не обирам остатъците на Преско, но този път съм твърдо решена на успех!
Преско е добре, обаче вече пристигна от спалняята и писането става невъзможно.
До скоро! Hug

# 147
  • София

аз най-накрая съм на диета, много ми е трудно да не обирам остатъците на Преско, но този път съм твърдо решена на успех!

и аз, за кй ли път вече...този път съм само на протеини...свалям, повече на обиколки отколкото на кг
УспеХ!!!

# 148
Ох, сега дойде и моят ред да се оплача Sad....Иса отново е с висока температура от сутринта - 39 и 3....докито каза, че неможе да си обясни от къде вдига тая температура newsm78-гърлото и е спокойно, хрема няма, не кашли....и засега сме само на витамини и Нурофен.....тъкмо я свалим и пак 39 #Crazy-направо ще откача
Валя, и Пламен нямаше никаква кашлица и хрема, само зачервено гърло и мн. висока температура. Дано не е вирус при вас и бързо да ви мине Praynig
Гуш, благодаря за съвета. Мисля си, че с по-силната струя течността влиза по-навътре и затова по-добре се отпушва нослето, не знам дали е просто от самата "морска вода"  newsm78
И на мен толкова мъчно ми стана за малтретираните дечица, разревах се като гледах репортажа снощи.  Cry

# 149
Валя дано малката вече е добре Hug
Хаиде да се видим в Патетата, само не в понеделник, че тогава ще ни дават дипломите.
За лекарствата не мога да семеся,че не съм компетентна.
Да ви се похваля, днес ще излизам по женски с приятелки Wink

Общи условия

Активация на акаунт