Вън вали и вятър вее, вкъщи МАЙско слънце грее! (79)

• 11 328
  • 283
  •   1
Отговори
# 45
Де да знам - може би аз нещо не съм я разбрала педиатърката (то с прясно набоден Калоян турдно се говори с някой наоколо). Явно всеки педиатър има някаква своя идея - ние пък трябва да ходим сега на 1г.6м. ама за какво?... вероятно само да кажем добър ден....

# 46
Дона, ако много ти трябва някоя от старите ни теми, пиши на някой модератор. Старите теми доколкото знам се съхраняват в нещо като Архив, не са изтрити. Разбрах, че има планове тези теми да се изведат в архив, видим за всички, но за сега още не е осъществено. Убедена съм, че не са изтрити, но не знам в какъв вид някой модератор може да ти я покаже - дали цялата тема или конкретните твои мнения. Пусни ЛС на някой джедай, ако ти трябва наистина.

На нас в петък ни биха първата реимунизация ДТК, и първа ре- полиомиелт, защото когато ходихме на 1г и 3 месеца беше ужасно горещо и педката ги отложи. Казаха, че вече няма да го боцкат, което значи че с ДТК-тата приключихме за близките няколко години. Така че, ако имате реваксинация за ДТК, няма вече да бодат дечицата. А иначе си е нормално да ви викат през 3 месеца, дори и да не ви се пада ваксина. Поне така би трябвало. PeaceНас също ни викат на 1г и 9 м. отново

Сиска
Никак не ми се иска и сина ми да е кльоща като баща си...
за тая цел е трябвало преди повечко време да помислиш  Laughing ... но пък тогава щеше да има проблема защо прилича на съседа.
Joy Joy Joy

# 47
  • Пловдив
Хммм, и на Ивчето все още не са й давали полио капки.Ама и аз не знам за предстояща реимунизация ДТК...Заедно ли се слагат двете ваксини?

# 48
Yulinga, не че много разбирам, ама от това което педката и сестрата ни казаха разбрах, че първата реимунизация ДТК се прави след като е изминала поне 1 година от последната ДТК. Нашата последната (третия прием) ДТК е била през Октомври миналата година, та затова сега ни направиха реваксинацията. Полиомиелита се дава след годинката и след това чак около втората годинка. През лятото когато Дени беше на 1 и 3 м. отложиха полиомиелита заради жегите (както писах по-горе) и затова сега ни ги направиха и двете - и ре-ДТК и капките за полито. Така че, явно няма проблем да са заедно. Виж какво пише в Здравната книжка на Тръпчинката, на коя дата е била последната ДТК и ако се е изминала 1 година оттогава, нищо чудно да ви изненадат с боцкане на следващата консултация ако сте здравички  Sad Дано някой изобщо нещо разбра от моите брътвежи. Ако не - ето ви линк http://www.bg-mamma.com/site/content/view/135/51

# 49
  • Пловдив
Аааа, ясно. Благодаря ти,Сиска! Hug

# 50
Не ми трябва старата тема чак толкова, просто исках да сравня Simple Smile Сиска е права, реимунизацията с ДТК се слага когато е минала поне година след третия прием. Ние ще позакъснеем с нея, защото слагаме Тетра Акт Хиб, а по едно време тя беше изчерпана и закъсняхме с третия прием близо 3 месеца. А Пламен го боцнаха с полиото преди 15-тина дни.

# 51
А Пламен го боцнаха с полиото преди 15-тина дни.

А защо са го боцнали? Полиото нали е на капки newsm78

# 52
Полио-то бива живо и мъртво (мисля живото беше на капки а другото на инжекция). Здравната каса поема имунизацията с капки, а се твърди че другата е по-добра ваксина, че нашата е отживелица и никой в света само ние си я ползваме такава. Сигурно и това е вярно, но е вярно и че някой педиатри не им се занимава - ваксината на капки след отваряне трае 24 часа и трябва да си събрал достатъчно деца да я изпият, за да не хартиса.

# 53
бсрzо всzстановяване на kroche   bouquet

Tia все се каня да те питам, как въzприе Калоян новата си стая? Анди не стои сам в нея, иzнесохме всички играчки там, но трябва някой от нас да е вътре с него zа да се zаиграе Confused

# 54
Де да знам - може би аз нещо не съм я разбрала педиатърката (то с прясно набоден Калоян турдно се говори с някой наоколо). Явно всеки педиатър има някаква своя идея - ние пък трябва да ходим сега на 1г.6м. ама за какво?... вероятно само да кажем добър ден....

Точно за "добър ден" е тази консултация Laughing
Ние отидохме, преслушаха й гърдичките, после (нали мойта мома е чувствителна и се захласва, та педиатърките не припарват много до нея) ми казаха "я сега я сложи, както си е с дрехите на кантара"- обикновен, като за големи хора, после- "а сега я премери на височина" и се разделихме по живо, по здраво Laughing
Обясниха ми, че детето ми е много емоционално и затова се напъвало и така. За мен лично беше напълно безпредметна тази консултация, но от тях сигурно изискват да си контролират контингента Laughing

# 55
Мами, снощи изживях най-големия ужас  в живота си. Мари падна от масата за преобличане, докато баща й я подготвяше за къпане и я държеше при това, от 1м. височина и се заби със страшна сила с главата напред в пода като мина на сантиметри от решетките на леглото си. От носа й рукна кръв като река, за пръв път виждам такова нещо...Линейката дойде за 5мин. и стояхме до 3ч. в спешното да я наблюдават за признаци на мозъчна травма. Казаха, че нищо й няма, има само външен хематом на носа, нослето не можело да се счупи на тази възраст, защото все още е само хрущял, не е вкостено. В спешното повърна малко кръв, която й се стичаше в гърлото и аз съвсем се панирах.  Сега нослето й е надуто, почто двойно и другата седмица ни пращат на УНГ да провери дали всичко е наред. Още не мога да се осъзная...

# 56
Дона преди седмица бях дала линк към една тема за ТЕМПЕРАТУРАТА, пак я давам, много е полезна. Трябва да внимаваш колко пъти на ден даваш Ефералган и Панадол, защото са от една и съща група с активна съставка Парацетамол - не може повече от 4 пъти дневно.

Кроче, добре че всичко е минало добре с операцията - бързо възстановяване  Hug

# 57
  • Варна
Момичета днес Ивчо става на година и половина и аз искам да почерпя Laughing

Аниа, като четох и направо изтръпнах. Дано всичко да е наред с нослето и да се оправя по-бързо малката душичка.  Hug
Кроче, бързо оздрвавяване след операцията.
Сиска, Иво е 10,5кг и при предната консултация вместо да наддаде беше отслабнал 200гр. Докторката каза, че било притеснително. Сего откакто е болен давам Мултисаностол и според мен има ефект. Като че ли се съглася повече да яде. Проблема е че налита все на кроасани и вафли и въобще на сладко и на тестяно, а не на ядене.
В петък му взеха секрет от гърлото и носа и в четвъртък като излезе резултата ще разберем дали има някакъв проблем.
Дона, преди две седмици като беше с диагноза Ринофарингит и Иво беше минал само на кърма и отказваше всичко друго. Подъдражше два дни висока Т, но след приема на антибиотика се оправи и пак прояде.
С тия болести ваксините ги отложихме неизвестно за кога. И без това сме назад с ваксинациите и вече им загубих края какво остана за даване. Embarassed
Феъри, и аз си мисля, че тия консултации са проформа. Още повече че на кантара ме качиха мен с Иво и според мен нищо вярно не измериха, а на ръстомера той отказа да седи, тъй че си е чиста загуба на време, но те са длъжни да водят в картона данни на всеки 3м до 2г на детето.

# 58
  • Sofia
Аня, много кофти случка, бързо възстановяване...
Мами, позволих си да направя албум за морски срещи на бебоците, ако не е удачен или заема място може да го коригирате. Иначе има много приятен ракурс на снимките на мама Калина  Wink.

# 59
И аz иzтръпнах докато четях zа Мари, дано да му няма нищо на детето.
аz си поzволявам да оставя анди zа минута, докато притичам до шкафа, който е в другия край на стаята, но сега едва ли Confused

Деспина да ти е жив и zдрав младежа и да набляга на морковите, какви са теzи кроасани Heart Eyes
тия вкуснотии твои проиzводство ли са eat

Общи условия

Активация на акаунт