Вън вали и вятър вее, вкъщи МАЙско слънце грее! (79)

• 11 362
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро мами Simple Smile
Напоследук нещо все не намирах вдъхновение да пиша, само ви четях  Blush

Зори, да чукна на дърво май пребори вече вируса, и носа спря да тече, само малко остатъчна кашлица има чат-пат.. ама то и аз си я имам.. След две седмици вкъщи, днес пак е на ясла.. Дано да й понесе добре и да не се тормози.. Вкъщи това дете се убива да спи.. сутрин от 10 до 12.. следобяд след 14ч. .. та почти до 16. А в градината все казват, че не иска да спи.. не мога да си го обясня! Днес специално инструктирах таткото какво да заръча на лелките, та да премахнем всички възможни пречки да си заспи.. Тя девойката, ако не се захлупи през глава.. не заспива! И отворената страна на кошарата - винаги мятам по някое одеяло или хавлия  да не се заплесва да гледа настрани.. голяма е любопитка иначе. Та - след тези инструкции - дано да си спи детето и да не хваща пак разни бацили, че аман!  Praynig

Уикенда бяхме на хижа на Витоша, добре й понесе Simple Smile До Златните мостове е есен.. а нагоре - люта зима! Сняг, лед... Да се надяваме, че тези два дена горе са един вид закалка и няма да се поддава на нови настинки!

Гуш, да ти е жив и здрав рожденика!

Сиска, не мисля, че си неопитна.. или поне не повече отколкото всички ние... Като си спомня Зори как заби нос в асфалта лятото и направо си разби главата... Уж малка раничка, ама дълбока.. ей така от нищо - и као рукна една кръв.. чудеса.. още има белег Sad
Иначе като те чета.. аптечката ти е перфектна! Аз май не мога да се похваля с така добре заредена.. имаме някое и друг останало прахче ентерол, малко останал Нурофен за температура, физиологичен разтвор, едни смесени капки за нос.. ама днес им изтича годноста (1 седмица е), бинт, реванол, термометър, едно антибактериално прахче (изостанало още откакто мажехме пъпчето).. и май с това се изчерпва...

Колкото до леглото.. Зори още е в кошара.. и не мога да си представя да я преместя скоро.. голяма болка ми е това.. Тя така се върти и се бори в леглото.. 2 минути след като съм я сложила, вече се е измъкнала от чувалчето, цялата е развита, нахлупила си е одеялото на главата и е в противоположния край на леглото Thinking Просто не знам... Даже беше скъсала плата в долния край на кошарата.. по цялото протежение - та една нощ успя докато се бори да си навре главата в дупката.. и разбира се опищя орталъка... По този повод снощи до не знам колко часа ших легло...

Напоследък все ме споходждат мисли за второ дете.. побъркала съм се.. а финансово и откъм условия изобщо не сме готови за второ дете.. Мъж ми казва, че ако чакам да сме добре.. никога няма да имаме.. А онзи ден сънувах,ч е съм бременна.. даже май щях да раждам.
Интересното е, че на следващия ден с мъжо нещо май... поизпуснахме нещата.. хм... Да не се окаже, че пророчески сън съм имала Simple Smile Мислих,  мислих.. и измислих, че ако има нещо да става.. ще си стане.

Та така. извинете за дългия досаден постинг, ама така става като не пишеш две седмици и после ти дойде дар слово  Hug

Хубава седмица на всички желая! Peace

# 181
На Гуш и Ема, да ви е жив и здрав рожденика!newsm67
Megstar малките са големи сладури.

# 182
  • София
Здравейте и от нас Hug
Ние бяхме за една седмица при нашите и хубаво си починах WinkСега малко ми е гадничко и не мога да свикна тук,но винаги е така Rolling Eyes

Ние сме с лека хрема,но това да е-чук-чук Joy

На болничките-бързо да оздравяват Heart Eyes.

Вчера и ние станахме на година и половина-големи деца си имаме вече,не бебета Heart Eyes

Кроче,по въпроса с капчиците кърма-и аз ги имам все още.От 6 месеца на кърмя,но като стисна изцеждам жълтеникави и прозрачни капчици.Това е нормално Peace

# 183
Благодаря ви за съветите  bouquetТо всички, които сме за пръв път майки сме все още неопитни. Ама ей в такива страшни моменти, когато не знам как трябва да постъпя, направо се чувствам като дете... Embarassed С второто ще бъда по-добра и ще знам как да действам, когато е напечено.

Напоследък все ме споходждат мисли за второ дете.. побъркала съм се.. а финансово и откъм условия изобщо не сме готови за второ дете.. Мъж ми казва, че ако чакам да сме добре.. никога няма да имаме.. А онзи ден сънувах,ч е съм бременна.. даже май щях да раждам.

Миличката...и аз съм така Heart Eyes Heart EyesА моментът съвсем, ама съвсем не е подходящ. Нито пък ще бъде в близките 3-4 години...Така че се опитвам подобни мисли веднага да ги изхвърлям от главата си  Crazy Аз пък ти пожелавам скоро да забременееш Wink Wink Heart Eyes

# 184
Така,Данчо вече е добре,но и днес ще пие АБ-утре сме на контролен преглед.
Валя,надявам се и Иса да е преборила вируса! Praynig
Като говорим за второ дете,и ние с мъжа ми решихме, че няма да дойде по-подходящо време за второ бебче и вече не се пазим! BlushНемислимо за мен е да се върна на работа и след това пак наново да излизам в майчинство.Ще ми е доста трудно,но....черпя вдъхновение от Мегстар и Куки(която въбоще не се включва вече,но е разбираемо....)
Сиска,добре си се справила!Дано не ти се налага повече такива манипулации
Ооооо,Гуш-честит ти рожденник!Да е здрав и много да ви обича!  bouquet

# 185
Здравейте и от нас Hug
Първо да честитя рожденика на Гуш весело изкарване Wink.
И да пожелая да оздравят бързо дечицата,виждам че повечето са се оправили  Heart Eyes

С второто ще бъда по-добра и ще знам как да действам, когато е напечено.
Сиска дори и с второто пак ще се шашкаш Crazyно наистина си по уверен и знаеш какво да правиш.Поне при мен е така.Много ви се радвам като ви нахлуят мисли за второ Blush

# 186
  • Варна
Гуш, да ти е жив и здрав рожденика!
Само добри новини да се чуват и всички болнички да оздравяват.
Честито на станалите на 1г и половина.
Сиска дори и с второто пак ще се шашкаш Crazyно наистина си по уверен и знаеш какво да правиш.Поне при мен е така.Много ви се радвам като ви нахлуят мисли за второ Blush
Същото мога да каж и аз. Сега с Иво се шашкам даже понякога повече. Сега с форума съм и по-информирана и ми минават по-големи страхотии през главата. С голямата тънех в свещенна простота и по-малко ми се развинтваше фантазията.
А досега не знам вие но аз стигнах до извода, че опазване няма. Колкото и обезопясен да е домът, колкото и да му трепериш, подире му на всяка крачка да вървиш пак успява да свърши такава беля, че я да се удари, я да се прищипи някъде. Sick
За искащите второ мога само да кажа, че идеален моминт няма. Ако не е едно ще е друго. В крайна сметка въпреки, че Иво ни изненада с появата си и аз мисля като Дидка. По-добре на един път и двете, защото като се тръгне на работа, а икато поотрасне едното малко трудно се решава човек да си развали спокойствието, за да има второ дете.
А за аптечката имам Ефералган, Панадол, Нурофен, две ампули течен Аналгин, калций с витамин С от разтворимия, смекта един прах, един ентерол, едно мазило за разни рани Вита Мерцен, Виброцил, някакви бинтове и марли, и една торба хомеопатични илачи дето ми ги е предписвала зълвата, ама вече не ги и помня кое за какво беше. Май това е има и разни церове за свекървата, Тантум Верде и ефизол за каката и не се сещам повече какво.
Да чукна на дърво моите дечурлига не са съвсем здрави, но се зъдържаха в едно положение.
Да се оплача Иво миналата нощ ни разказа играта. Не знам какво му беше станало на това дете, ама като каза че иска да си играе и не иска да спи и така до 2ч през нощта. Детелина и тя да не остане назад и в крайна сметка падна игра до сред нощите от което днес все едно се нося из облаците. Ивчо си отспа два пъти. Само дано да не му хрумне тая нощ да повтори. Praynig 

# 187
  • Sofia
И ние станахме на 1 годинка и половина, ето да се почерпите!
ГУШ, да ти е жив и здрав Агито, да ви слуша с Емата!
Ками, 10х за отговора.
Мами, не разбрах, ще се виждаме ли утре в Патетата? Ще взема аз да ви звънна по тутурутките  Wink
Тиа, Сава доскоро спеше с мен на спалнята, от скоро е в креватче без преградата, като креватчето е залепено над главите ни на спалнята. Отделянето е постепенно, без много стрес. Но той си има партизански пътечки, откъдето се изсулва без да го усети спящият при него  Grinning.
Шуша, ми айде де и ти турни една бременна лентичка  Heart Eyes И Дидката и тя  Heart Eyes Аз мога само да ви се радвам и да почакам поне още година.
Сиска, въобще недей се съмнявай в себе си, ти си много добра майка, само като се сетя през какви перипетии минахте досега, направо се чудя как се съмняваш в себе си.  Naughty

# 188
  • София
Благодаря ви за пожеланията за моята половинка! Одъртява горкия вече  Laughing
Ние няма да празнуваме - много сме уморени, утре пак на работа, той ще тръгва рано да пътува.  Tired

Дидка, браво на вас бе, ще очакваме скоро включване! Дано си направите една прекрасна сестричка за Данчо!

# 189
Гуш, да ти е живо и здраво мъжленцито и на ръце да те носи!!!

Успех на всички бебеправещи!!! newsm10 ...скоро да се похвалите с  EFP

kroche, честита ви годинка и половина!!!  bigdance2

# 190
Dobro uтро!

Хайде на кафето  food010

Днес при нас деня започва със слънце Grinning супер!

Честит имен ден на Фелипе! и Калина да вземе да се позавърти наоколо

Катка браво бе градска, идваш у немско беz да се обадиш Wink

Joy
Мегстар,  ми то твойто местожителство - Германия много общо звучи.Пък и аз до последно си мислех, че заминаваме за Италия hahaha. Здраве да е, другият път Hug

# 191
Айде на добрютрото   food010

Честит вчерашен рожденник на Гуш и Ема! Да им е здрав и да ги ги глези много!

Честит имен ден на Филип! какъв ден е днес?

Хм... моята аптечка не е май толкова заредена - дано не се налага!

За замислянето за второ - аз не бих се справила - признавам без бой - на тоя етап, с тези периоди на Калоянския, просто няма как да се оправя адекватно, ако ми става лошо, тежи ми корем или друго бебче плаче в кошарата. Да е здраве и живот време има достатъчно.

Пък ние имаме нов вариант за лечение на обривчетата. Не знам дали съм писала - Калоян почти постоянно има някъде екземка, до сега периодичност в появяването съм забелязала само зъбите. С досегашните мазила нещо изпуснах едно петно и е станало голямо, сърби го и по тоя повод е раздрано до кръв. Направих консултация по телефона с друг кожен, който изписа ново мазило, противоалергични капки и т.н. Дано да оправим тая гадост, че имам едни подозрения, че това яростно събуване на ботушите, когато сме навън и в следствие на сърбежа.

Пък и аз до последно си мислех, че заминаваме за Италия
hahaha  hahaha  hahaha

# 192
Добрутро и от мен!
Нямаше ме няколко дни, пак бяхме по баби, а в неделя на сватба в Търново/Арбанаси. Беше много хубаво и леко изморително - не спахме там, сутринта с рейс и после през нощта обратно пак така. С Теа издържахме без кърмене цели 16 часа - рекорд!

На леглото й му махнахме решетката, защото я прескачаше - долепено е до спалнята ни. Докога - не знам.

Теа също "пее" - миаааа мамоооо = мила моя мамо, с едно такова тънко гласче, умирам си от кеф.

Да си повторя отново въпроса - мога ли да давам чай от маточина? Никой ли не знае наистина?

За Патета - разбирам твърде късно и ми е абсурд за днес. В петък евентуално сме на реимунизация, за тогава мога да помисля. Но 16 ч. не ви ли е твърде рано - кога спят децата? Ние преди 5-5:30 е абсурд да дойдем..

# 193
Е, то мойто местожителство е едно малко провинциално градче в североzападна Германия много блиzо до Холандия, няма никакви zабележителности, но който минава насам ще се уточним   Wink

И аz много се радвам zа бебе новините, Шуша, Диди, Сиска (не се умисляй)  fingerscrossed
аz както вече каzах е трудно (даже много), но ме крепи мисълта, че след годинка ще играят zаедно, а ние с мъжо ще пием вино пред двд_то(не съм гледала филм от 3 месеца).

Тиа ми такива гадости си имаме и ние, сега с лошото време пак иzлеzнаха екzемите, ние решихме да спрем с кремовете(кортиzоните и пулмикортните(май така се пише ooooh!) оставя ме ги в много краен случай, сега мажа само с крем zа суха кожа по три пъти на ден.

# 194
Добро утро и от нас!
Мартеа, до къде стигнахте с къпането, биват ли вече баните?
Мегстар, аз Марти съм го мазала само с кремчетата на Веледа и почти всичко лекувам с тях, единствено, че ни се е лепнал някакав атопичен дерматит, за който изслушах тиради да не яде нищо, да не яде мляко, да го мажа с кремчета на Авено, но за сега само му мажа постоянно ръчичките да не съхне кожата с Веледа и чакам да видя какво ще стане.
На някой друг да му се е появявало такова чудо? Ситни пъпчици, някой с бели връхчета други не. Марти има по бузките и по ръчичките, от почти година са. В началото си мислих, че е от въздуха в България, после си мислих от слънцето, а сега вече нищо не си мисля.
А на кандидат бременните пожелавам, скорошни коремчета.  stork-boy stork-girl и някой татко ако излезе майстор  twin_neutral
Аз още си мисля, че е малко рано, до вчера по цели нощи разнасяхме Марти.
Забравих да се похваля, прогонихме бактериите и сега стягаме багажа за яслата. Не ми е много ясно, как ще се справим, но все ще свикне надявам се. Ако някой има опит да го сподели.

Общи условия

Активация на акаунт