Вън вали и вятър вее, вкъщи МАЙско слънце грее! (79)

• 11 351
  • 283
  •   1
Отговори
# 255
Мноо са извинявам за тъпия въпрос - Калоян си счупи купата а ми е ценна, че е с вакуумче и я залепих с Капчица - по горния ръб е, но от вчера не смея да я ползвам та питам  - имате ли представа дали лепилото може да даде отражение в съдържанието на купичката, при топленето на манджата в микровелето?

# 256
Тиа, ако беше във вътрешността на чинията, не бих му давала от тази чиния. Но щом е по горния ръб.... newsm78 Май пак не бих рискувала.

# 257
Кременхен(така ли се изписва ник-а ти на български Embarassed), как се нарича книгата, в която са обяснени тези неща от развитието на децата? Аз имам само "Изкуството да бъдеш родител" и "Да отгледаш синове", какви други книги имате вие изобщо за развитието на мъниците? Тая сутрин мъжът ми се смили и го погледа малко, аз не че спя, де, но дремя и съм изпуснала закуската - като не ял мюсли с мляко мъжът ми го нахранил с цяла купичка "сухо" мюсли.  Rolling Eyes

Здравейте!
От сутринта се мъча да напиша нещо и все изниква Марти и няма мира.

Като чета тук какво пишете и така ми се върти един въпрос в главата към кърмещите МАЙчета. Вие, защо по толкова много пъти се кърмите, аз си мислих, че всяко хранене замества едно кърмене и ако сега се кърмите е примерно само вечер преди заспиване? Аз Марти на 50тия ден спрях да го кърмя през ноща. Последно ядеше вечер в 20 ч. и после сутрин в 5ч. Или в момента дечковците го ползват за успокоение? Ако засягам някого извинявайте, просто ми стана интересно Thinking

Дона, по отношение на книжките аз си ги бях купила от Германия, по препоръка на акушерката, която наблюдаваше Марти първите 8 сeдмици. А от тук така и не съм си купила.
Tia, аз също не бих му давала от купичката, тия лепила са 100 процента отрови. Като си мисля какво слагат в храните за лепилата не ми се мисли.

Да се похваля, от понеделник на ясла, но в началото по 1 час. Ако някой иска и има опит нека сподели как е било в самото начало? Аз малко взех да се шашкам и още нещо, кой е по добре да го води?

# 258
Здравейте мами,
Все по-малко време ми остава за форума, но поне се радвам, че няма болни дечица.

Утре парижките форумски мами се събират, но е в обедно време, а Мари едва ли ще заспи само с баща си.
А на Мари пак й се засили хремата и респект. кашлицата, какво му стана на това дете...а зимата още не е дошла.

Деспина, Зиртека помогна ли ви? А Ивчо не се ли буди за кърмене нощем?

Kremenchen, да отговоря за кърменето, ами има 2 вида кърмене, първото е според остарелите виждания на педиатрите -  под час без нощно кърмене и второто е кърменето на поискване, при което детето определя кога и по колко пъти Simple Smile

# 259
хей мами.. какво стана със срещата? нали нещо за среща се обсъждаше.. аз все изпускам, извинете  Embarassed

# 260
  • Варна
Деспина, Зиртека помогна ли ви? А Ивчо не се ли буди за кърмене нощем?
Не мога да кажа със сигурност дали от Зиртека или от топлото време, но малко им намаля хремата на моите. Не е изчезнала напълно и продължават да хъркат нощем, а Ивчо кашля сутрин от някакви секрети в носа, но за сега са се задържали.
Вече от почти месец Иво спря да се буди нощем. Сам си реши и толкова. Вече ми се събират 3 кърмения на денонощие и вървим към края. Малко ми е кофти.
Кременхен, и аз кърмя Иво на поискване. И да след определена възраст в кърменето има и голяма доза успокоителен ефект. Имаше период в който като се удареше, като му вземеше сестра му играчката, като се спънеше в нещо и идваше да суче, за да му мине. При Иво това беше за кратко.
Днес цял ден сме митлосвали. Обиколихме града с Иво. Абе мотахме се като за последно, че като чета прогнозите за другата седмица студа пак ще ни затисне и ще си пилим нервите един на друг у дома.
Нямам опит с ясли, но когато дадохме Детелина на градина госпожите казаха, че е най-добре да я води баща и. В началото много и харесваше, но после взе страшно много да плаче сутрин и ако я бях водила аз май нямаше да ходи на градина, а щяхме да ходим на разходка. Мъжът ми не се впечатлява лесно и плаче не плаче я предаваше на госпожите. Те пък ни успокояваха, че това е само театър за пред родителите, а после се заиграват и забравят. Това е моят опит, но е с дете на 3г. Стискам палци на Марти да му хареса и да ходи спокоен и с желание.

# 261
Мда... и аз имах такива притеснения... явно любимата ни паница отива на боклука.

# 262
Тиа аз бих си я запазила, нобез да я ползваме.
За срещата и аз незнам, нещо никой нищо не казва. Thinking

# 263
Днес Пламен навършва годинка и половина! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes По този повод ви черпя кой с каквото пожелае!!! Закъснях с почерпката, Embarassed защото цял ден съм се шматкала навън. Днес купихме на Пламен акумулаторна кола, не много голяма, но страшно фръцкава - полицейска, червена, дори с резервна гума отзад Wink има си и педал, но той разбира се още не умее да управлява колата така, има и дистанционно, с която ние да я управляваме, но той много се плаши от него, дългата антенка ли го изплаши, не знам, но така се разрева като го видя Rolling Eyes
Лека нощ! smile3524

# 264
Kremenchen, за кърменето - Пламен много често суче, за да се гуши  в мен, друг път за да си похапне едно хубаво Grinning

# 265
Честита годинка и половина на Пламъчко!!!Да радва много мама и тати!!!

Тиа, и аз не бих ползвала купичката.....

# 266
Здравейте и от нас, явно среща няма да има.Ние следобяд сме в Борисовата, който иска да идва.  Nature Sunny family
Сега ще  newsm75 newsm79 newsm28 wash hang и излизаме.

# 267
Привет!
Сега се излюпвам, снощи бушувахме със съпружето и главата ми е като телевизор ooooh!

Цунки и прегръдки на Пламъчко Heart Eyes и до лятото да изкара книжка за колата, че да повози Ава.

Дианче, видях снимките на Любачето. Герой ми е той Hug. По- голям ще порасне Peace

Кременхен, успех на яслата!
Аниа, не се лишавай от малко забавление, намери начин да отидеш на срещата. За Мари не знам какво да ти кажа... явно трябва да и подсилите имунитета Thinking Оставам с впечатление, че много често боледува Confused
Тиа, не са халосвай за една купичка, бе жена Mr. Green не бих я ползвала

Мами, да се похваля, че най-после си  поръчахме куФнята и уредите към нея. Бавно напредваме ама...майсторите са виновни за всичко. Някои неща се правят наново Money.Ама който е правил ремонт, знае. Като питаш "т'ва що е криво", ти отговарят "а, то окото ще свикне".

# 268
Здравейте и от нас!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ИСА НА valia77!Честит празник и на Пламъчко!
И двамата да растат безгрижно и безпроблемно!

Искам да ви попитам някой ползва ли на Чико термометър без докосване?!?
Марти е с температура, но само с този термометър дава да я меря и не съм 100 процента сигурна за точността му. Ако има някаква врътка в меренето споделете. Въобще как се справяте с тази задача?

# 269
Тиа, не са халосвай за една купичка, бе жена Mr. Green не бих я ползвала

Глей ся как криво мъ разбирате  Crazy . Че не я ползвам - не я ползвам, че ще купим нова - ще купим разбира се. Тази ще остане за Коти-Маци, нейната храна положително ен стига до ръба, за да е потенциално опасна  Laughing .

Kremenchen  меря под мишницата, с триста зора, пея песнички, правя се на маймуна. Ако е в околностите на 37 (над говоря) не броя за вярно, защото от цялото въртене, опъване и стискане вероятно се качва някой друг градус. Нашия е дигитален, та поне трае минутка цялото мерене.  Тя ако е висока и термометър не ти требе. Айде оправяйте се  Hug .

Общи условия

Активация на акаунт