За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 611
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
Слагайте мазнина в храната на децата, за да нямат запек, преди да почнете с лекарства. Нищо не губите или рискувате.

Ян, тридерм мисля се казваше кремчето, мазни го няколко вечери. Не е болкоуспокояващо, но ако е имало кръв е добре да го направиш.
Според мен не би трябвало обаче да е от забелването, изключи други възможни причини първо.
А като обезболяващо, може би ампула лидокаин да го залееш малко, но за това говори с педиатър, не знам дали е ок и безопасно.

# 706
Little heart, откровено се заяждаш...
Толкова ли е трудно да разбереш, че има деца, които на 2г могат да посочат къде ги боли? И защо да е толкова нереално?
Моята майка за близо 50г е пила 2 пъти антибиотик, защо да е нереално някой изобщо да не е пил?

# 707
Аха, добре

# 708
  • София
Bugi, няма смисъл да пробваш дори...
Едно дете на 2г преспокойно може да каже, ако го боли нещо. Аз лично не познавам дете на 2г, което да не е говорило тогава. Е, не се цитира "Война и мир", но 5 думи се връзват в изречение. Дори най-тихото, което познавам на 2г2м говореше спокойно кратки изречения и се обясняваше съвсем ясно (а хич не е от разговорливите деца, дето не можеш да им затвориш устата).

Моето също показва като го боли някъде. Ако падне започва да потупва мястото. Сега избиха 2 зъба, още 2 на път и постоянно си потупва бузите. А е почти на 1г3м, та какво остава за дете 9м по-голямо от това.

# 709
Ами на моя приятелка детето също след забелването плачеше при пишкане...
Ужасно е, тая ми идва да я бия, хора!!! Против съм! Казах й, че не искам, тя каза, че само ще погледне... И хоп! Идиотка.. Извинявам се.... Ще я сменям съм решила отдавна, моля само ми кажете сега декември нали може... Но всичко като документи е при нея... Трябва да го взимам ли?

# 710
  • Пловдив
Само картона на детето трябва да вземеш.

# 711
Ами на моя приятелка детето също след забелването плачеше при пишкане...
Ужасно е, тая ми идва да я бия, хора!!! Против съм! Казах й, че не искам, тя каза, че само ще погледне... И хоп! Идиотка.. Извинявам се.... Ще я сменям съм решила отдавна, моля само ми кажете сега декември нали може... Но всичко като документи е при нея... Трябва да го взимам ли?

Оф... предполагам какво ти ( предпочитам на "ти") е... Можеш този месец, да ..

Даже и без картон, ако не ти се занимава със сегашната, не е фатално.

Нашата лична лекарка/педиатър ми каза, АКО искам да забелвам, ако не искам - да не 😃😃.

Естествено ми обясни, кой е по-добрият вариант и аз не пипам там, където не ми е работа ( то и ме е страх, де), но жената знае, че по нашите ширини родителите са много инатливи и правят това, което им кажат старите хора ...

# 712
Вивка, браво!От тук идва и разликата, ако имаш желание да кърмиш намираш и начин и гледаш на нещата по друг начин, тук за и против виждам само от майки, които хранят с АМ, а никой не бе скокнал срещу това.Просто по поста си личеше,че Вивка иска да кърми, това означаваше,че няма да почне АМ и толкоз.
Успех и дано намерите решение на проблема за бебчо.
И да, нехранителна кърма няма!Само това изречение е достатъчно да се разбере колко сте наясно с темата.
Само да вметна, аз кърмих първото си дете достатъчно  дълго, както смятам да направя и с второто. Това че съм изказала мнение за АМ, че не би убило никого и че мъжа ми е здрав и без да е кърмен, съвсем не ме прави негрижовна майка. Спрете да слагате етикети. Вие като сте най грижовните си лекувайте децата по форуми, щото наще педиатри видиш ли са втора ръка и не разбират.
 Затова казах намерете лекар, на който вярвате, естествено, че ако му нямате доверие и ви пробутва нон стоп рекламни продукти ще го смените.
Относно кърмата, изкарайте  48 часа на вода, по една или друга причина, кърмете след това да видим колко ще е ок вашето бебе.

# 713
Цитат
И това, че не съм послушала педиатъра не ме прави безотговорна майка, достатъчно е че се интересувам и търся решение на проблема и детето ми вече има записан час  при специалист.
Явно, една от най-трудните медицински специалности, не е "специалност", а "хоби". Интересно, интересно... .
[/quote]

Имах предвид при специалист в определената област (гастроентеролог). Зная, че вие сте педиатър, но не го приемайте лично. Уважавам тази професия и знам, че е трудно, аз съм попадала на изключително добри специалисти в тази област, но текущият педиатър е за смяна. Многократно съм получавала неадекватни съвети като започнем от първия месец на бебето, когато педиатърът направо ми се караше, че съм кърмила бебето на поискване, трябвало режим да има (да заспива в 21:00 и да се събужда в 6:00), никакви нощни хранения, захранване още в 4 месец, чувала съм съветите за хранене, които дава на други родители и за мен тя не е добър педиатър, 80% от педиатрите в България са със знания от преди 40 години, сам виждате какво се прави - насилствено забелване…
Моите уважения, нищно лично към професията, говоря конкретно за нашия лекар.

# 714
Вивка, браво!От тук идва и разликата, ако имаш желание да кърмиш намираш и начин и гледаш на нещата по друг начин, тук за и против виждам само от майки, които хранят с АМ, а никой не бе скокнал срещу това.Просто по поста си личеше,че Вивка иска да кърми, това означаваше,че няма да почне АМ и толкоз.
Успех и дано намерите решение на проблема за бебчо.
И да, нехранителна кърма няма!Само това изречение е достатъчно да се разбере колко сте наясно с темата.
Коментарът ми беше по повод това изявление.

# 715
@ Vivka9
Просто тъжно... нашите бащи бяха много добри Педиатри, дори и с нула оборудване и/или диагностични възможности.
Моля, нямайте заблуждения, "по-големите специалисти" са ОЩЕ по-зле. Виждайки дървото, но не и "изгорялата" гора наоколо. Или, виждайки само желаните от тях фантазии- да не изброявам имена... .
Зле е, много зле. Също, моля отбележете, "по-големите специалисти" най-често нямат специалност Педиатрия, и следователно, не могат да работят с деца.

Това е изписано на дете на 18м с леко червено гърло.... без температура, без нищо друго.
Забранено е пръскането на детски гърла с каквото и да е било, и особено с Тантум Верде!
Другото са, простете, илачи.
И липсва най-важното-направление за бърз стреп-тест!

А така правят в Норвегия, споделено от Бг майки, които редовно консултирам:

Здравейте ,болни сме пак! Температура 38 и кашлица  от сутринта оплака се че леко е боли гърлото малко.
Заведох я на Спешна помощ. Стреп и грип отрицателени, PCR ще е готов 24 до 48 часа.Вкъщи и направих бърз тест отрицателен е!Но казаха че гърлото и изглежда добре а тя казва че я боли!

"Стреп и грип" са "бърз стреп-тест" и "тестове за грипни щамове", от гърлен секрет.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 17:57 от Birdie

# 716
Аз каквото съм имала да кажа съм го казала.
Слагам точка т.като ми е безмислено да влизам в спор 😁

# 717
А какъв е проблема с Тантум верде?Децата ми са на 1г и 10м и всеки път ни го изписват, а от както са тръгнали на ясла са през седмица със зачервено гърло или херпангина. Водя ги в частна поликлиника, там педиатрите всеки път са различни, тоест поне петима до сега са го изписвали...

# 718
А какъв е проблема с Тантум верде?Децата ми са на 1г и 10м и всеки път ни го изписват, а от както са тръгнали на ясла са през седмица със зачервено гърло или херпангина. Водя ги в частна поликлиника, там педиатрите всеки път са различни, тоест поне петима до сега са го изписвали...
Ликвидира всичко що е полезно (микробна флора, полезна, крайно нужна) в гърлото на децата.
Тоест, за да унищожите един-два микроба, пръскате с "атомна бомба", която след себе си оставя "Хирошима".
Срамно, унизително и тъжно е да се чува даже това, че се предписва "пръскане на гърла" при  деца.
И това в 2021... Няма "различни мнения". Има едно- не се пръскат детски гърла. С нищо!

Херпангината (събирателен термин за ред вирусни заболявания, протичащи с афти)не подлежи на "лечение"-тя е обикновено вирусно заболяване... ползваме "Алоклер" при афти- и спим спокойно.

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 22:03 от Birdie

# 719
За цитрусите близала е лимонче 🤣🤣🤣даже й хареса портокал и мандарина предлагам отказва какво да я гоня и насила да й давам почти на две е няма как да стане 🤣
За Херп ангина и червено гърло сме пръскали с Голанил спрей с мечето

Общи условия

Активация на акаунт