Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 416

• 31 674
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив

Преди лягане....

# 241
# 242
  • Пловдив

Добро утро момичета в ден петък. Успешен да е.
Днес започват снимките на сериала, но чакаме и тийзър за филма.

Ей така ще чакаме...

# 243

Добро утро момичета Two Hearts
Тази седмица сякаш се изниза бая бързичко или на мен така ми се стори...
Както и да бъде, важното е че идват почивни дни, все още времето е прилично като за ноември, а след още една седмица ще се поздравим и за началото на най-празничния месец в календара.
Понеже идвайки 1 декември от години назад украсявам коледно, за мен празниците са повече в самата подготовка - не зная защо сега се сещам с някакво умиление как синът ми "унищожаваше"  за ден-два шоколадовия си коледен календар и мислеше, че като свършат фигурките и цифрите и хоп - ще има под елхата подарък.
Обичах и продължавам да обичам да правя подаръци, но сегашните времена ме принуждават да свивам от година на година бюджета и поздравите да са комбинирани /Коледа и НГ с бутилка вино, някакво малко мезе и кутия бонбони + поздравителна картичка/. Но имам дечица на колежки, на които задължително купувам книжки /на по-големите/ а на малките някаква играчка.
Сега направих 10 венеца с идеята да си помогна малко финансово, да видим дали ще ми се отдаде възможност да им намеря купувачи, защото да имаш коледен венец на вратата сякаш не е баш наша традиция...
Ще видим... декември идва и ще разберем...

Нашите хора - визирам Енгин и Ирем дано да се сработят добре и заедно с екипа да направят един стойностен проект.
Виждаме какво се случва в ТВ сектора  "благодарение" на прословутата рейтингова система. Ама то и сериалите са в огромно количество, разнообразна като за начало тематика / която след някоя и друга серия влиза в утъпканите коловози на клишетата и по този начин става "това някога и някъде е гледано и цък друг канал/.
Телевизионните канали си губят рейтинга, оттам спонсорите и в крайна сметка - трудът на стотици хора отива някъде в нищото със спирането на даден сериал.
Това се знае много добре от всички, но се продължава с дългите серии, с пълнежите в тях и клишетата, които като че ли най-много дразнят драгия капризен вече зрител.
А мен лично ми е неприятно да се ползва една и съща музика /или фрагменти от нея/ в различни сериали.

Изказах се надълго и нашироко, така че да има какво да четете със сутрешното кафе...
Ами слагам и него, както и приятна музика  /за раздвижване/.   

Скрит текст:

# 244
Добро утро в края на работната седмица. Аз днес ще завърша запознанството с Даахан, и ще ви обобща накратко впечатлението си.

# 245
  • Пловдив

Имаме нова снимка от срещата на двамата писатели.
На нея пише:

"Чу ли ме да се смея?"
"Понякога чувам мълчанието ти."
Точно така.

# 246
Здравейте,

В миналото.Heart

Имаме нова снимка от срещата на двамата писатели.
На нея пише:

"Чу ли ме да се смея?"
"Понякога чувам мълчанието ти."
Точно така.

Flowers Bouquet

Момичета, Hug

Здрав и спокоен ден.

# 247
Здравейте момичета...
Благодаря ви за преводите, коментарите, новините и снимките.

Желая ви усмихнат и позитивен ден.

# 248

Щастливият край на "КРА".
Обичам хубави истории, завършващи красиво и с любов.

# 249
  • Пловдив

Колко е хубано да виждаме усмивката на Енгин.

# 250
Привет!Всеки обича щастливия край, но не и в До живот. Тъжен и същевременно логичен край.Тъжен ,че свърши със смъртта на Даахан.А логичен,че Даахан ще можеше ли да живее със себе си, след като уби двама души.Горе -долу всичко си дойде на място.За мен имаше още неща за довършване по сценария.Йълмаз,Факри,останаха ненаказани,майката и сестрата на Даахан останаха в нищото,също и сина му.
Иначе великолепен образ е направил Енгин-смел,дързък,принципен,човек на думата е Даахан.На моменти тежък, (липсата на романтика,засилваше усещането),гангстерски филм.Искам и аз като Марта, щастлив финал.
Радвам,се че се запознах с Даахан.Така още повече опознавам Енгин,като майстор в пресъздаването на даден образ.
По нататък може да изгледам филмите от началото на кариерата му. Желая ви хубав ден.

# 251
  • Пловдив

Вървим към заспиване...

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 17:51 от mariana51

# 252
Здравейте.
Както споделих вече веднъж, загледах се в първите 3 серии на "Гост" (на руски, на български не го превежда никой)- заради Буура (Вурал), Беренчето Генчалп (Мелек), Бюлент (Кахраман) и сина на Ипек от КРА. Харесва ми играта им - въпреки че образът на Бюлент  е малко дразнещ, изкуствено и  не особено сполучливо вмъкнат уж да разведрява обстановката, а всъщност само отегчава, а синът на Ипек е според мен по-слабо дете-актьор в сравнение с другите три.
Но се оказа, че най-много от всичко ме впечатлява играта на Хазал Кая и образът, който тя прави. Изключително добра в пресъздаването на много труден образ, успява да те докосне и развълнува истински. Освен това - безкрайно различно излъчване има, когато е до единия полицай, когото инстинктивно харесва, и приятеля му (друг полицай), който пък от своя страна я харесва. От самолет би се видяло и почувствала разликата, толкова сполучливо го прави - въпреки че става дума за жена, направила наскоро опит да се самоубие и цялото й излъчване поначало е мрачно, нещастно, като на напълно отчаян човек...
В този ред на мисли се сетих пак за Неслито и за фенките й, които са на 1000% убедени, че втора като нея няма. Дори и ние, не-фенките й си мислим, със силно преобладаващо мнозинство, че тя си изпълни прекрасно ролята на Наре. Връщайки се назад обаче, си мисля, че май не е било баш така. Различни причини и обяснения има сигурно на истерията около де-факто несъществувалата двойка НарГед. Аз лично мисля, че една от тези причини е именно .... неумението на Неслихан да изиграе по различен начин влюбена жена от чисто приятелски настроена жена. Оттам най-вероятно дойде и усещането на феновете й за голяма химия между нейния образ и Гедизовия и фанатичните настоявания за промяна на сценарии и т.н..
С две думи - на драма Неслихан го докарва отлично, но истински големите актьори трябва да могат да изглеждат различно не само в различните си екранни герои, но дори и в рамките на един сериал/герой. Неслихан не ме убеди, че може добре нито едното, нито другото.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 18:41 от Burkina

# 253

Новата двойка, с надежда.
Цитат
неумението на Неслихан да изиграе по различен начин влюбена жена от чисто приятелски настроена жена.
Наре трябваше да покаже приятелски настроена жена, но не ставаше.Мислих, мислих и си реших, че Неслихан има повече от приятелски чувства към Ураз.Но вече ги забравих.Hug
Енгин най-добре си знае.Е, само за себе си.Hug

# 254

Здравейте момичета Two Hearts

Damata Two Hearts  радвам се, че изгледа "До живот" . Наистина тежък, драматичен и безизходен завършек на историята на Даахан. Затова той си остана нашата голяма болка.

Burkina Two Hearts сега от позиция на времето, изгледан вече сериал и нещата които се случиха около снимките на самия проект затвърждават у мен подобни усещания.
Всичко всъщност започна с една снимка от промото на първи сезон.
Там ясно беше показана пристрастността на Неслихан към приятеля в реалността. Нищо лошо в това да играеш с истински приятел/колега, но...  Мисля, че в процеса на работата това приятелство прозираше твърде явно. Било зад кадър, било в кадър и затова нейната фенска аудитория стана обща за двамата. Тук се намеси и тяхната ПР мениджърка, която усилено говореше единствено за тях двамата като главни герои т.е умишлено подценяваше истински главния партньор на Неслихан.
Сцените с Ураз бяха играни супер добре,  защото е лесно да играеш с приятел -  държиш се свободно и естествено, погледът ти излъчва топлина, която фенската аудитория прие за любов на Наре към Гедиз.
И съвсем в реда на нещата стана така, че Санджар беше  "пренебрегвания" първо по сценарий /визирам първите серии, но то така си и остана до края/, второ по режисура, тъй като и режисьорът беше от приятелската група и трето Неслихан не можа да убеди никого, че героинята ѝ обича този с когото трябва да бъде екранна двойка. Значи историята беше анонсирана за любовта на Санджар и Наре. Накрая се превърна в история на Санджар - неговият живот, неговото израстване като личност, защото той показа развитие.
Докато Наре си остана на кота - минало.  Не можа да превъзмогне нищо, не прости на Санджар, не можа да се опре на любовта и да позволи раните ѝ да зараснат.
Не пожела да разбере никого от обкръжението на Санджар, а най-малко пък него. Беше стъпила на пиедестала на своята правда и не виждаше правдата на другите, т.е. те бяха виновни.
От нея ми остана една хаотичност - тичаше наляво и надясно да спасява някого, ама после се оказваше, че го е правила от своята гледна точка за беда.
Все "спасяваше" Санджар, ама така да разбере той самият има ли нужда от нейното спасяване - не.
Дори накрая подари цялото му имущество на баща си /при все, че той ѝ го беше поверил/, само защото не вярваше на Санджар, не го обичаше, ама той ѝ беше виновен за всичко.

А капката, която преля лично моята чаша на толерантност  беше, че Неслихан си позволи личната пристрастност към колега да ръководи професионалната ѝ кариера.
СЦ обявиха, че напускат проекта и идват нови СЦ, като самата Ейлем Джанполат сподели, че е приела да продължи проекта с Енгин и Неслихан.
Появи се новина, че Ураз иска да напусне "ДП",  поради факта, че не му допада първо развитието на екранния му герой и второ, че е приел участие в игрален филм. Чуха се и неща, като неустройване на продължителността на работното/снимачно време.  Знаем, че от продукцията се договориха с него чрез ПР мениджърката му да доснима още 2-3 серии и тогава договорът му да бъде прекратен.
И тук Н.А. заявява, че ако той си тръгнел, тя също напуска проекта. Така се писа, така го зная.
Малко след това тя получи здравословните си  проблеми и от продукцията са ѝ предложили  2 серии да бъде на много лек режим на снимки докато се възстанови и продължи, но тя е отказала и ангажиментът  ѝ е прекратен по взаимно съгласие. 
Затова се е наложило  пренаписването и  преснимането на цяла серия за три-четири дена.
Целият екип е работил денонощно за да излезе  серията в срок. Берен е спяла в караваната на Енгин, защото те двамата имаха много екранно време в тази инфарктна преходна  серия.

Идването на Туба в проекта показа на всички - що е то професионализъм, знаейки колко негативи ще си навлече от фенската аудитория на Неслихан.

Минало и заминало е вече. Всеки си пое по своя житейски и професионален път.
За мен като зрител  историята "ДП" имаше начало, развитие и логичен край. Аз съм доволна.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 20:08 от Марта_49

Общи условия

Активация на акаунт